ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Η Άρσεναλ είδε τον Χάρο με τα μάτια αλλά τον ξεγέλασε (vid)

Παρόλο που βρέθηκε με δύο τέρματα πίσω και με 10 παίκτες, η Άρσεναλ ελπίζει για πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-1.

Η Άρσεναλ είδε τον Χάρο με τα μάτια αλλά τον ξεγέλασε (vid)

Στο πλαίσιο του πρώτου σκέλους των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, η Βιγιαρεάλ φιλοξένησε την Άρσεναλ στο στάδιο «Κεράμικα». Σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις και 2 αποβολές η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 2-1. Ωστόσο, θα πρέπει να αισθάνεται ότι σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία για πρόκριση.

Αντιθέτως, η Άρσεναλ βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο, καθώς παρόλο που έχανε με 2-0 και είχε μείνει με 10 παίκτες κατάφερε να πετύχει ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Βιγιαρεάλ πέτυχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Ειδικότερα, αφού έσπασε το αντίπαλο πρέσινγκ έφτασε μέχρι την περιοχή του Λένο και η μπάλα στρώθηκε στον Τρινγιέρος για το 1-0.

H Άρσεναλ πίεζε μέχρι τα αντίπαλα στόπερ προβληματίζοντας τη δημιουργία των γηπεδούχων. Συνήθως, ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ ή οι στόπερ της απομάκρυναν τη μπάλα για να αντιμετωπίσουν το πρέσινγκ.

Από την άλλη πλευρά, η Βιγιαρεάλ αν και σποραδικά πίεζε ψηλά, κατά κύριο λόγο περίμενε την Άρσεναλ στο δικό της μισό με κοντά τις γραμμές της. Το πρέσινγκ της ομάδας Έμερι ξεκινούσε από το δικό της μισό και απέδιδε καρπούς. Η ομάδα του Αρτέτα δυσκολευόταν να δημιουργήσει και δεν έφτανε μέχρι τελικές προσπάθειες.

Έτσι, το «κίτρινο υποβρύχιο» βρήκε και 2ο γκολ στο 29ο λεπτό. Ειδικότερα, μετά από κόρνερ, ο Αλμπιόλ πήρε ανενόχλητος τη 2η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και έγραψε το 2-0. Χόλντιγκ και Παρτέι έχασαν τους παίκτες τους και φέρουν μεγάλη ευθύνη για το γκολ.

Η ομάδα του Έμερι, μάλιστα, λίγο έλειψε να κλείσει το πρώτο 45λεπτο με προβάδισμα 3 αγώνων. Ειδικότερα, στο 40΄, ο Φόιθ για μία ακόμη φορά επιχείρησε κούρσα από τα αριστερά αλλά ο Ζεράρ Μορένο δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κάθετη πάσα του πρώτου.

Η Βιγιαρεάλ έκατσε στο προβάδισμά της και το «πλήρωσε»

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Άρσεναλ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και η Βιγιαρεάλ οπισθοχώρησε. Η πίεση σε όλο το γήπεδο ανάγκασε των Ρούλι σε 2 λάθη μέσα σε 10 λεπτά στο 2ο ημίχρονο. Ωστόσο, μία στιγμή ανοησίας του Ντάνι Θεμπάγιος άφησε με παίκτη λιγότερο τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός αντίκρισε 2η κίτρινη μετά από άσχημο πάτημα.

Αυτή η αποβολή άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Η Βιγιαρεάλ άρχισε να επανακτά μέτρα και ο Τσουκουέζε ανάγκασε τον Λένο σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 62ο λεπτό.

Η απορρόφηση του πρέσινγκ ήταν πολύ πιο εύκολη υπόθεση πια και οι χαμένες ευκαιρίες αυξήθηκαν στο 65΄. Ο Λένο δήλωσε ξανά παρών στο σουτ του Μορένο από κοντινή απόσταση.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Σάκα από τον Τρινγιέρος. Έτσι, στο 72ο λεπτό, ο Πεπέ ευστόχησε από την άσπρη βούλα μειώνοντας σε 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Βιγιαρεάλ η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο ματς, μετά από 2η κίτρινη στον Καπού.

Η Βιγιαρέαλ πίεζε στο τέλος με μεγαλύτερη ένταση για ένα γκολ. Ωστόσο, η Άρσεναλ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ομπαμεγιάνγκ μετά από κάθετη του Τόμας να μην μπορεί να νικήσει τον Ρούλι. Έτσι, έμεινε μέχρι τέλους αυτό το 2-1.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ