ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το πάνθεον της Πρέμιερ καλωσόρισε Ανρί και Σίρερ

Θέση στο Hall of Fame της Πρέμιερ Λιγκ αναμένεται να βρούνε οι κορυφαίοι παίκτες του Νησιού από το 1992, με τους Σίρερ και Ανρί να χτυπούν πρώτοι εισιτήριο.

Το πάνθεον της Πρέμιερ καλωσόρισε Ανρί και Σίρερ

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια, όμως η Πρέμιερ Λιγκ έχει πλέον το δικό της Hall of Fame. Από τη σύσταση της το 1992, πολλοί σπουδαίοι παίκτες πέρασαν από την Αγγλία, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη στο πρωτάθλημα και τις ομάδες που αγωνίστηκαν. Πλέον, μπορούν να λάβουν μια παραπάνω αναγνώριση, με την ένταξη τους στο κλαμπ των «εκλεκτών». Τον χορό των ηρώων άνοιξαν δύο ανεπανάληπτοι στράικερ των δύο περασμένων δεκαετιών. Ο λόγος για τους Άλαν Σίρερ και  Τιερί Ανρί, οι οποίοι κέρδισαν με το σπαθί τους αυτή τη θέση.

Το παιδικό όνειρο και η απρόσμενη Πρέμιερ της Μπλάκμπερν

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ένα από τα καλύτερα σέντερ φορ που έχει βγάλει ποτέ το Νησί ονομάζεται Άλαν Σίρερ. Δυνατός τόσο στον αέρα, όσο και στο έδαφος, με φαρμακερό σουτ και άπιαστες κεφαλιές, ο Σίρερ ήταν πραγματικά ασυναγώνιστος στο peak του. Το όνομα του συνδέεται ωστόσο με δύο από τις πιο όμορφες ιστορίες του Νησιού την περίοδο της Πρέμιερ Λιγκ.

Το πρώτο είναι φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την φανέλα της Μπλάκμπερν. Στα 4 χρόνια που πέρασε Λάνκασιρ, η Μπλάκμπερν ήταν όλες τις σεζόν ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα. Σε ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο ρόστερ, ο Σίρερ ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε, καθώς σκόραρε κυριολεκτικά κατά ριπάς! Τελειώνοντας τις 3 από τις 4 σεζόν του με περισσότερα από 30 γκολ στο πρωτάθλημα μόνο, καταλαβαίνουμε πόσο «κλινικός» ήταν ο Άγγλος. Τη σεζόν 1994-95, κατάφερε το «θαύμα«, κατακτώντας το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία αγωνιστική. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 1992 η Μπλάκμπερ δεν βρισκόταν καν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ένα χρόνο μετά τον θρίαμβο με την Μπλάκμπερν, ο Σίρερ έψαχνε νέες προκλήσεις. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον ήθελε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η καρδιά του Σίρερ είχε άλλη άποψη. Γεννημένος στο Νιουκάστλ, η ομάδα για την οποία ανέπνεε ήταν μια. «Πάντα είχα όνειρο να αγωνιστώ για την αγαπημένη μου ομάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων στην παρουσία του. Μπορεί με την Νιουκάστλ να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο (έφτασε πολύ κοντά 2 χρονιές) όμως πέτυχε κάτι σπουδαιότερο.

Οι εμφανίσεις του, τον βοήθησαν να αποκτήσει στάτους θρύλου στο Νησί. Πρώτος σκόρερ της Νιουκάστλ (206 γκολ, 404 συμμετοχές), 3 φορές Χρυσό Παπούτσι και μέλος της Ομάδας του Αιώνα στο Νησί (1907-2007), ο Σίρερ αναμφισβήτητα είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία των «ανθρακωρύχων». Ακόμα, το ρεκόρ του των 260 τερμάτων στην Πρέμιερ, των καθιστούν ακόμη και σήμερα πρώτο σκόρερ του θεσμού.

Το πλασέ που άλλαξε το ποδόσφαιρο στο Νησί

Η ιστορία του απόλυτου underdog τα τελευταία χρόνια έχει το όνομα του Τιερί Ανρί. Με την ταμπέλα  του «υπερτιμημένου» μετά από ένα κακό πέρασμα στην Γιουβέντους, ο «Τιτί» βρήκε το σπίτι του στο Βόρειο Λονδίνο και την Άρσεναλ. Άλλαξε θέση και τρόπο παιχνιδιού, φέρνοντας επανάσταση στα σέντερ φορ. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο στους «κανονιέρηδες» και την Πρέμιερ Λιγκ γενικότερα.

Εκ των πρωταγωνιστών μιας από τις σπουδαιότερες ομάδες όλων των εποχών, ο Ανρί ήταν μέλος των «invincibles» της τρομερής σεζόν 2003-04. Πανηγύρισε ακόμη ένα πρωτάθλημα το 2002, ενώ έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας στον τελικό το 2006. Έγινε συνώνυμο του ολοκληρωμένου επιθετικού, με το παιχνίδι του να μην έχει ψεγάδια. Η τρομακτική ταχύτητα του σε συνδυασμό με το «καλύτερο πλασέ της ιστορίας», έγιναν σύμβολο των επιθετικών της επόμενης γενιάς. Αφίσα σε σχεδόν κάθε παιδικό δωμάτιο στις αρχές του αιώνα, ο «Τιτί» άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την θέση του επιθετικού.

Άγαλμα έξω από το «Έμιρεϊτς», ο Γάλλος θα μνημονεύεται για πάντα ως το κορυφαίο «κανόνι» στην ιστορία των… κανονιέρηδων! Κάνοντας «σμπαράλια» τα ρεκόρ του Ίαν Ράιτ, ο Ανρί έφτασε σε μόλις 8 χρόνια την κορυφή των σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ (228 γκολ). Από αυτά τα 175 ήρθαν σε αγώνες πρωταθλήματος. Αριθμός ρεκόρ μέχρι πριν λίγους μήνες για ξένο παίκτη. Αρχισκόρερ σε όλα τα Λονδρέζικα ντέρμπι (43 γκολ), 4 φορές Χρυσό Παπούτσι, μέλος της Ομάδας του Αιώνα (1907-2007) και κάτοχος πολλών ακόμα ρεκόρ, ο Ανρί γαλούχησε την Πρέμιερ την δεκαετία του 2000. Τα δυναμιτισμένα ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ στις αρχές της χιλιετίας, θα είναι σύμβολο της ίσως καλύτερης περιόδου στο σύγχρονο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αυτοί ήταν οι εκλεκτοί, με τους οποίους το Hall of Fame της Πρέμιερ Λιγκ έκανε το ξεκίνημα του. Δύο παίκτες οι οποίοι αποτελούν σύμβολο στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, το οποίο κόσμησαν για τόσα χρόνια. Τους υπόλοιπους μπορείτε να τους επιλέξετε εσείς και να βοηθήσετε στην ένταξη τους στο πάνθεον του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ