ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Η πρόταση του Ραϊόλα για την ESL είναι εξοργιστική

Η πρόταση του διάσημου ατζέντη, Μίνο Ραΐόλα, σχετικά με την ESL προκαλεί εύλογες απορίες για τη δυνατότητα υλοποίησής της.

Η πρόταση του Ραϊόλα για την ESL είναι εξοργιστική

H ιδέα σύστασης της ESL δεν μακροημέρευσε, καθώς τα έγκαιρα αντανακλαστικά των οπαδών έκανε τους ιδρυτές να αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τις θέσεις του στο σύλλογο, αν προχωρήσει το πλάνο. Αν και η πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κόσμου είναι κατά της ESL, ο Μίνο Ραϊολα σε πρόσφατη συνέντευξή του στην AS, τόνισε ότι την βλέπει θετικά με μία προϋπόθεση. Οι ομάδες που παίζουν σε αυτή να αγωνίζονται και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα πρωταθλήματά τους.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς την άποψη του για την ίδρυση της ευρωπαϊκής Super League είπε:

«Είναι μία διαφορετική ιδέα από τις υπόλοιπες. Πάντα θα υποστηρίζω οποιαδήποτε ιδέα κατά της FIFA. Κόντρα σε αυτήν την μονοπωλιακή προσέγγιση που δεν μου αρέσει. Δε χρειάζονται τη FIFΑ για να παίξουν ποδόσφαιρο. Η βασική μου παρατήρηση, όμως για την ευρωπαϊκή Super League είναι ότι οι ιδρυτές της δε θέλουν να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι λάθος. Η λέξη κλειδί είναι να παίζουν ΚΑΙ στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Όταν του ζητήθηκαν περισσότερες εξηγήσεις, διευκρίνισε:

«Η Φεράρι μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο στη Φόρμουλα 1 και ένα άλλο στη Λε Μαν. Γιατί η Ρεάλ δεν μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη Σούπερ Λιγκ. Θα ήταν το πιο όμορφο πείραμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Να έχει δύο τουρνουά. Το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Σούπερ Λιγκ. Και να αφήσεις το κοινό να αποφασίσει ποιο του αρέσει περισσότερο. Εάν ήμουν ιδιοκτήτης του συλλόγου θα ήθελα η ομάδα μου να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη Σούπερ Λιγκ και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή αν κάποιος θέλει να δει ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο έχει μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ».

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube ESL

Η ιδέα του Ραϊόλα μπάζει από παντού

Μπορεί σαν ιδέα να ακούγεται ελκυστική αλλά στην πράξη είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Ειδικότερα, σήμερα με τις υπάρχουσες διοργανώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί χώρος στο καλεντάρι για παιχνίδια. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι ομάδες αγωνίζονταν σε μία ακόμη διοργάνωση. Οι παίκτες θα «καίγονταν» από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Η επόμενη λύση θα ήταν ένα ροτέισον εκτεταμένο. Μία τέτοια δυνατότητα, όμως, την έχουν ελάχιστες ομάδες. Οι περισσότερες βασίζονται σε λίγους παίκτες λόγω των χαμηλών μπάτζετ.

Επομένως, η αμέσως επόμενη λύση θα ήταν να κατεβάζουν τα δεύτερα ή ακόμα και την ομάδα νέων. Έτσι, όμως, θα υποβαθμιζόταν το προϊόν και στο τέλος θα χανόταν το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων.

Ο Ραΐόλα, πάντως, θεωρεί ότι έχει λύση για το πρόβλημα του συμπιεσμένου προγράμματος. Η παρακάτω απάντησή του, πάντως, μόνο πειστική δεν ακούγεται.

«Πείτε μου πόσους παίκτες έχει η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης στο ρόστερ της. Οι σύλλογοι αυτή τη στιγμή έχουν ένα πρόβλημα που είναι ότι έχουν πολλούς διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Το σκέφτομαι επί χρόνια. Ο μόνος κανονισμός που θα πρέπει να υπάρχει είναι να μην μπορείς να αλλάζει το αστέρι σου από τη μία διοργάνωση στην άλλη. Η υποχρέωση θα πρέπει να είναι να δώσεις τη λίστα των παικτών σου πριν το ξεκίνημα του τουρνουά και να είναι οριστική. Αυτό θα επιτρέψει στους συλλόγους να προχωρήσουν σε στρατηγικές, να αποφασίσουν ποιο τουρνουά θέλουν να προτεραιοποιήσουν και ακόμα και να προσλάβουν συγκεκριμένους παίκτες για να αγωνίζονται σε συγκεκριμένα τουρνουά. Ένας σύλλογος πρέπει να σκέφτεται. Θα προσλάβω τον Ιμπραΐμοβιτς να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στην Super League;».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ