ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Λαμ: «Ο Γκουαρντιόλα είχε καλύτερους παίκτες στην Μπαρτσελόνα»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε να διαχειριστεί ένα πολύ καλύτερο υλικό στην Μπαρτσελόνα απ' ότι στη Σίτι, σύμφωνα με τον Φίλιπ Λαμπ

Λαμ: «Ο Γκουαρντιόλα είχε καλύτερους παίκτες στην Μπαρτσελόνα»

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ιστορίας της. Οδεύει προς την κατάκτηση μιας ακόμα Πρέμιερ Λιγκ, όντας στο +10 από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ. Ήδη κατέκτησε το Carabao Cup, επικρατώντας 1-0 της Τότεναμ στον τελικό. Παράλληλα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη διοργάνωση που της λείπει, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκριση στον πρώτο τελικό της ιστορίας της. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει καταφέρει να φτιάξει μια «μηχανή» που έχει ως μοναδικό της στόχο την κορυφή της Ευρώπης.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Κάτι που και για τον Καταλανό τεχνικό σαφέστατα αποτελεί μια τεράστια πρόκληση. Εξάλλου, έχει να κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το 2011, όταν ακόμη βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα. Σε αυτή τη δεκαετία που μεσολάβησε έκανε αρκετές προσπάθειες, αλλά πάντοτε έφτανε μέχρι τα ημιτελικά το πολύ. Ωστόσο, για τον Φίλιπ Λαμ, ο οποίος ήταν παίκτης του Γκουαρντιόλα στην Μπάγερν Μονάχου αυτό έχει την εξήγηση του. Ο Γερμανός παλαίμαχος άσος, σε άρθρο του στην «Guardian», τόνισε πως ο Ισπανός προπονητής στους «μπλαουγκράνα» είχε πολύ καλύτερο υλικό απ’ ότι έχει τώρα στη Σίτι.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Γκουαρντιόλα

Λαμ: «Άλλοι θέλουν να παίζουν λιγότερο πολύπλοκα, ο Γκουαρντιόλα θέλει να κυριαρχήσει»

«Στην Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα είχε 4-5 παίκτες, που θα μπορούσαν να παίξουν στην καλύτερη ενδεκάδα του πλανήτη. Στη Μάντσεστερ Σίτι δεν τον έχει αυτό, παρά τις μεγάλες επενδύσεις. Όπως είχε πει και ο ίδιος παλιότερα, παίκτες όπως ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ προτιμούν μητροπόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι ή ομάδες με μεγάλη ιστορία. Αν το υπολογίσεις με βάση το ρόστερ της, η Σίτι δε θα ήταν φαβορί (σ.σ για το Τσάμπιονς Λιγκ). Ειδικά από τη στιγμή που ο Αγκουέρο, ένας παίκτης με τρομερό ταλέντο, δεν μπορεί να παίξει στο 100% εξαιτίας των τραυματισμών του», ανέφερε ο Λαμ.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος Γερμανός αποθέωσε το στυλ παιχνιδιού του Γκουαρντιόλα. Ο Λαμ εξήρε τον Καταλανό για το γεγονός ότι βάζει πάνω απ’ όλα τους παίκτες του και τόνισε πως τους δίνει συνεχώς ευκαιρίες να γίνουν δημιουργικοί. Τέλος, ανέφερε πως ο 50χρονος τεχνικός σε αντίθεση με τους περισσότερους προπονητές, θέλει να διατηρήσει την πολυπλοκότητα στο ποδόσφαιρο και να κυριαρχήσει μέσω αυτής.

«Το ποδόσφαιρο του Γκουαρντιόλα είναι μια γιορτή της ατομικότητας. Ο ίδιος αποτίνει φόρο τιμής στους παίκτες του και δεν βάζει ούτε τον εαυτό του, ούτε τα συστήματα πάνω από αυτούς. Είναι φίλος και υπηρέτης των παικτών του. Η δημιουργικότητα είναι πιο σημαντική από ένα σχέδιο. Μου έλεγε ότι στα σημαντικά παιχνίδια επιλέγει την καλύτερη ενδεκάδα του. Κάποιοι προπονητές θέλουν να μειώσουν την πολυπλοκότητα του ποδοσφαίρου. Ο Γκουαρντιόλα θέλει απλά να κυριαρχήσει», τόνισε ο Λαμ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ