ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Υγιεινός περίπατος για τους «πολίτες» στο Λονδίνο (vid)

Με μπροστάρη τον Σέρχιο Αγκουέρο, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 2-0 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας και της μένει ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο.

Υγιεινός περίπατος για τους «πολίτες» στο Λονδίνο (vid)

Στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαστ Παρκ». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πραγματοποίησε εκτεταμένο ροτέισον χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και τους Ζεσούς Αγκουέρο στη βασική ενδεκάδα. Η Μάντσεστερ Σίτι με υπομονή διέσπασε την οργανωμένη άμυνα των «αετών» και έφτασε μέχρι τη νίκη με 2-0.

Έτσι, έφτασε τους 80 βαθμούς στο +13 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συνεπώς, αν η Λίβερπουλ νικήσει αύριο (2/5) τους «κόκκινους διαβόλους», τότε θα στεφθεί πρωταθλήτρια για 7η φορά στην ιστορία της.

ΤΟ ΜΑΤΣ

H Μάντσεστερ Σίτι επιχείρησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό της. Έτσι, κυκλοφορούσε άψογα τη μπάλα αναγκάζοντας την Πάλας σε παθητικό ρόλο στο δικό της μισό.

Οι «πολίτες» έδιναν πλάτος με τα μπακ και προσπαθούσαν να παίξουν στα μεσοδιαστήματα. Ωστόσο, οι περισσότερες προσπάθειες τόσο του Στέρλινγκ όσο και των Τόρες, Αγκουέρο και Ζεσούς ή ήταν ημιτελείς ή δεν έβρισκαν στόχο. Επιπλέον, η χρήση 2 ζωνών άμυνας από τον Χόντσον είχε σαν αποτέλεσμα την πολυκοσμία. Έτσι, ήταν πιο δύσκολη για την ομάδα του Γκουαρντιόλα να απειλήσει.

Από την πλευρά της, η Πάλας όποτε έβρισκε ευκαιρία κατάφερνε να βγει μπροστά με αρκετούς παίκτες. Έτσι, έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 28ο λεπτό. Ειδικότερα, μετά από καλό passing game, ο Μπεντέκε βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον αλλά δε μπόρεσε να τον νικήσει.

Στη συνέχεια, η Σίτι ανέβασε ρυθμό και βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο, οι κακές τελικές προσπάθειες οδήγησε τις 2 ομάδες στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα.

Μίλησε η ποιότητα του Αγκουέρο

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Πάλας συνέχισε να αμύνεται μαζικά και η Σίτι να βάζει παίκτες ανάμεσα στις γραμμές. Τελικά, η ομάδα του Γκουαρντιόλα δικαιώθηκε. Στο 56ο λεπτο, ο Μεντί γύρισε προς το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Αγκουέρο με άψογο πρώτο κοντρόλ και ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ.

H Σίτι διεύρυνε το προβάδισμα της μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ειδικότερα, με πλασέ του Φεράν Τόρες έξω από την περιοχή στο 59ο λεπτό πέτυχε το 2-0 και έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των «αετών» για θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα «μύρισε αίμα» και πλησίασε το 3-0 στο 62΄με το δοκάρι του Στέρλινγκ. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, οι «πολίτες» φυσιολογικά έβρισκα περισσότερους κενούς χώρους. Ωστόσο τα πλασέ των Στέρλινγκ και Κανσέλο κατέληξαν λίγο άουτ. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι «πολίτες» αγγίζουν με το 1,5 χέρι το πρωτάθλημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ