ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γκουαρντιόλα είναι σαν να τελειοποίησε τον Μουρίνιο

Η φετινή διαφορετική Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα θυμίζει τον παλιό καλό Ζοσέ Μουρίνιο σε τελειοποιημένη όμως εκδοχή.

Ο Γκουαρντιόλα είναι σαν να τελειοποίησε τον Μουρίνιο

Βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και όλη την πορεία των πολιτών τη φετινή σεζόν, ένα πράγμα στριφογυρνάει στο μυαλό μου. Ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε το παιχνίδι του παλιού καλού Μουρίνιο και το τελειοποίησε. Για την ακρίβεια του πρόσθεσε τα στοιχεία που χρειαζόταν για να γίνει τέλειο. Και δεν μιλάω για τις υπερβολικές – παρωχημένες – ξεπερασμένες λογικές Μουρίνιο που κυριαρχούν σε αυτά που κάνει τα τελευταία χρόνια. Μιλάω για τότε που και ο δικός του τρόπος ήταν κυρίαρχος και άκρως αποτελεσματικός.

Ο φετινός Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αλλάξει το DNA της Μάντσεστερ Σίτι και το έχει κάνει καλύτερο. Ή αν όχι καλύτερο, αποτελεσματικότερο. Η Σίτι δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος. Έχει αλλάξει και φαίνεται ότι αυτή η αλλαγή την έκανε κυρίαρχη. OΓκιουρντιόλα φαίνεται να έχει θυσιάσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του για να αναδείξει κάποια άλλα. Δεν ξέρω αν το έκανε επειδή αναγκάστηκε να το κάνει, ή επειδή επέλεξε να το κάνει. Πάντως, αυτό που έφτιαξε αγγίζει και πάλι το τέλειο. Εναλλακτικά, αλλά και πάλι το επίπεδό του είναι εκεί.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube Πεπ Γκουαρντιόλα: Είναι σαν να τελειοποίησε το παιχνίδι Μουρίνιο!

Η φετινές αλλαγές του Πεπ Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι σταμάτησε να είναι η ομάδα που έπνιγε τον αντίπαλο. Που δημιουργούσε άπειρες φάσεις μέσα στο ματς. Που σούταρε συνεχώς μέσα απο την περιοχή. Που είχε εξοντωτικό ρυθμό. Που όσο και να ήταν το σκορ, έλεγες «αυτή αν ξεκινήσουν μπορούν να μην σταματήσουν ποτέ». Η μία εκδοχή είναι ότι αυτή η αλλαγή έγινε επειδή ο Σανέ έφυγε και ο Κουν δεν είναι ο παίκτης που ήταν παλιά. Η άλλη όμως, είναι ότι ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να μετατρέψει τη μηχανή των γκολ σε μία ολοκληρωτική μηχανή.

Μπορεί πλέον η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να μην έχει τα παραπάνω στον βαθμό που τα είχε, αλλά έχει αναπτύξει άλλα χαρακτηριστικά. Μπορεί να κοντρολάρει το παιχνίδι στον ρυθμό που εκείνη θέλει ακριβώς. Όποτε θέλει να τρέξει ή να σταματήσει, να το κάνει, και ο αντίπαλος να είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει. Πλέον, δεν αφήνει τα περιθώρια στον αντίπαλο. Ενώ θεωρητικά και στο μάτι, κάποιος μπορεί να πει ότι πλέον είναι πιο γήινη.

Ακολούθησε μας και στην σελίδας μας στο Instagram Πεπ Γκουαρντιόλα: Είναι σαν να τελειοποίησε το παιχνίδι Μουρίνιο!

Η πιο ουσιώδης διαφορά

Η πιο ουσιώδης διαφορά όμως της φετινής Μάντσεστερ Σίτι, είναι όταν δεν έχει την μπάλα. Ο Πεπ έφτιαξε μία νέα Σίτι που μπορεί να είναι αποτελεσματικότατη και χωρίς την μπάλα. Πλέον, οι πολίτες δεν φοβούνται να δώσουν την μπάλα στον αντίπαλο. Δεν φοβούνται να πρεσάρουν στην περιοχή του αντιπάλου για ένα ολόκληρο βράδυ. Και μάλιστα, όντας στο ίδιο τέμπτο και κάνοντάς το, το ίδιο καλά για όσο χρειαστεί.

Ακόμα κι όταν χρειαστεί να αμυνθεί στο δικό της μισό. Μπορεί να το κάνει. Ο φετινός Γκουαρντιόλα δεν φοβάται να δει τον αντίπαλό του να κυκλοφορεί την μπάλα στο δικό του μισό. Ο παλιός θα έβγαζε σπυράκια. Ο τωρινός ξέρει ότι η ομάδα του με την αλληλοκάλυψη που έχει, τις περισσότερες φορές θα εγκλωβίσει τον αντίπαλο. Θα τον αναγκάσει σε λάθος. Ένα λάθος που μπορεί όμως να εκμεταλλευτεί ανά πάσα στισμή. Με παίκτες που βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο συνενόησης, που μπορούν να αλλάζουν θέσεις για όλο το ματς και παράλληλα να είναι τρομερά επικίνδυνοι στην κόντρα.

Ακόμα και ο παλιός καλός Ζοσέ Μουρίνιο θα ζήλευε το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι. Γιατί ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε την απλουστευμένη προσέγγιση και για μία ακόμα φορά την έκανε επιστήμη. Το ποιο μοντέλο θα είναι πιο επιτυχημένο θα το κρίνουν τα επόμενα χρόνια. Πάντως η φετινή πορεία είναι άλλο ένα παράσημο στον «δημιουργό παιχνιδιού», Πεπ Γκουαρντιόλα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ