ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

O Τούχελ έφερε την Τσέλσι από το ναδίρ στο ζενίθ!

Η Τσέλσι επικράτησε δίκαια της Ρεάλ και πλέον δίκαια βρίσκεται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας μια χρονιά που έμοιαζε σχεδόν χαμένη.

O Τούχελ έφερε την Τσέλσι από το ναδίρ στο ζενίθ!

Την επανάκτηση του ευρωπαϊκού της θρόνου επιθυμεί η Τσέλσι, 9 χρόνια μετά την κατάκτηση του. Οι «μπλε», πέρασαν με επιτυχία το εμπόδιο της Ρεάλ και πλέον ετοιμάζονται για τον αγγλικό τελικό με την Σίτι. Αποτέλεσμα ιδιαίτερα ανέλπιστο καθώς μέχρι πριν λίγους μήνες, ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί της δεν πίστευαν πως θα έφτανε μέχρι τον τελικό. Ωστόσο, με τον Τόμας Τούχελ, οι Λονδρέζοι είναι κυριολεκτικά μια τελείως διαφορετική ομάδα.

H Τσέλσι δεν έκανε ούτε βήμα πίσω

Παρακολουθώντας και τα δύο παιχνίδια των ημιτελικών με τη Ρεάλ, είναι εντυπωσιακό το πως παρατάχθηκε η Τσέλσι. Χωρίς ίχνος ηττοπάθειας, σίγουρη για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στην αντίπαλο της. Και αν στο πρώτο παιχνίδι είχε εξασφαλίσει ένα μικρό προβάδισμα, στο δεύτερο αγωνιζόταν σαν να βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.

Παρότι οι Ισπανοί ήταν αυτοί που κυνηγούσαν μανιωδώς το αποτέλεσμα, η Τσέλσι ήταν αυτή που είχε την κυριαρχία στο γήπεδο. Από νωρίς φρόντισε να απειλήσει και να δείξει, πως αν η Ρεάλ θέλει να βάλει γκολ θα πρέπει να ματώσει. Και ακόμη και αν κατάφερνε να βγει μπροστά, ο «κέρβερος» Μεντί θα βρισκόταν στην εστία, κάνοντας ακόμα δυσκολότερο το όλο εγχείρημα. Δύο φορές ο Μπενζεμά κόντεψε να αγγίξει το γκολ με την κλάση του και τις δύο όμως ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας κατέβασε ρολά.

Και ο έτερος τερματοφύλακας του ημιτελικού βρισκόταν σε σπουδαία φόρμα. Το 2-0 της Τσέλσι θα μπορούσε να είχε έρθει με ευκολότερο τρόπο, αν ο Τιμπό Κουρτουά δεν έκανε σεζόν καριέρας. Χάβερτς και Μάουντ θα μπορούσαν να είχαν σφραγίσει αρκετά νωρίτερα την πρόκριση για την Τσέλσι, όμως ηττήθηκαν αρκετές φορές από τον Βέλγο και… το δοκάρι!

Καντέ όπως παλιά!

Μπορεί ο Μεντί να είχε σπουδαίες επεμβάσεις στη σειρά, όμως αυτός που ξεχώρισε ήταν άλλος. Ο λόγος βέβαια για τον Ενγκολό Καντέ, ο οποίος είχε στο τσεπάκι του τη «βασίλισσα». Παίκτης του αγώνα και στις δύο αναμετρήσεις, ο Γάλλος χαφ δεν άφησε ποτέ το παιχνίδι στην μοίρα του. Ακούραστος και καλύπτοντας κάθε σημείο το γηπέδου, οι παίκτες της Ρεάλ δεν μπορούσαν να βρουν ανοίγματα. Άλλο τόσο σημαντικός ήταν και στην επίθεση, καθώς με γρήγορες πάσες μετά την ανακατάληψη της μπάλας, οι «μπλε» χτυπούσαν στην κόντρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δεύτερο γκολ του Μάουντ στον επαναληπτικό, καθώς ο Καντέ έχει κάνει τη μισή δουλειά. Πιέζει ψηλά, κερδίζει τη μπάλα, μοιράζει στον Πούλισιτς την προτελευταία πάσα, με τον Άγγλο χαφ να τελειώνει την υπόθεση. Ωστόσο δεν είναι μόνο τα δύο παιχνίδια με τη «βασίλισσα» που έδειξαν πως ο Καντέ έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Υπό τις οδηγίες του Τούχελ, ο Γάλλος ακούραστος μέσος είναι βασικός και αναντικατάστατος. Στα μόλις 23 παιχνίδια του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της Τσέλσι, ο Καντέ έχει ξεκινήσει τα 19. Ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός ομάδας για μερικά παιχνίδια, με την απουσία του να γίνεται αισθητή. Ειδικά στην ντροπιαστική ήττα με 2-5 από την Γουέστ Μπρομ.

«Είναι ο τύπος παίκτη που μπορεί να κερδίζει τρόπαια» ανέφερε μετά την πρόκριση ο Τούχελ, εκθειάζοντας το «μηχανάκι» του. «Σε όποια ομάδα πήγα προσπάθησα να το φέρω και τώρα πλέον είναι παίκτης μου» συνέχισε, δείχνοντας το πόσο απεγνωσμένα ήθελε τον Καντέ στα πλάνα του. Και τώρα που τον έχει τον αξιοποιεί και με το παραπάνω.

Είναι καλός ο Τούχελ τώρα;

Εκτός από την επιστροφή του Καντέ στα απίστευτα στάνταρ του, υπάρχει ακόμη μια όμορφη ιστορία εξιλέωσης. Φυσικά αυτή του Τόμας Τούχελ. Μόλις ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του θεσμού που φτάνει συνεχόμενες χρονιές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με διαφορετικές ομάδες, ο Γερμανός αξίζει συγχαρητήρια για την δουλειά που έχει κάνει σε τόσο σύντομο διάστημα. Μετά την μάλλον αναγκαία απομάκρυνση του Λάμπαρντ, κατάφερε να βγάλει την ομάδα  από το τέλμα που είχε βρεθεί.

Ας μην κάνουμε όμως πως δεν βλέπουμε κάποια πράγματα. Ο πραγματικός ηττημένος της όλης υπόθεσης είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Χριστουγεννιάτικα, ο Τούχελ μάθαινε την απόλυση του από το Παρίσι, μετά από απόφαση του Λεονάρντο. Μόλις λίγους μήνες μετά την πορεία ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γερμανός απομακρύνθηκε. Στην θέση του ήρθε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν τα πηγαίνει όπως θα ήθελε. Γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Σίτι και με το πρωτάθλημα σχεδόν χαμένο, οι παριζιάνοι μάλλον θέλουν να ξεχάσουν αυτή τη χρονιά.

Αντίθετα, η Τσέλσι μετά το ιδιαίτερα κακό ξεκίνημα στη χρονιά κατάφερε να επιστρέψει στον σωστό δρόμο. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι… χαμένη υπόθεση, όμως ο τελικός σε Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι παραπάνω από… παρηγοριά. Και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αυτός που είχε το τελευταίο γέλιο ήταν ο Γερμανός, ο οποίος ψάχνει την πρώτη κατάκτηση του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Έτοιμη για δεύτερη… απόδραση η Τσέλσι(;)

Στο τελευταία παιχνίδι πριν την κατάκτηση, κακά τα ψέματα η Τσέλσι κατεβαίνει ως αουτσάιντερ. Μετά την κυριαρχική εμφάνιση κόντρα στην Παρί, η Σίτι του Γκουαρτνιόλα φαίνεται ως το μεγάλο φαβορί. Κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να τρομάζει σε καμία περίπτωση τους «μπλε». Στην πρόβα τζενεράλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, οι Λονδρέζοι αποχώρησαν νικητές από το γήπεδο, επικρατώντας με 1-0 των «πολιτών».

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνουν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ως το αουτσάιντερ. Πριν από 9 χρόνια οι «μπλε» έγραψαν την πιο «χρυσή σελίδα» στην ιστορία τους. Πιάνοντας στον ύπνο την Μπάγερν,  έφτασαν σε μια σπουδαία κατάκτηση που μνημονεύεται και σήμερα. Με έναν προπονητή που ήρθε μεσούσης της σεζόν (Ντι Ματέο) και ως η πιο αδύναμη ομάδα, κάποια πράγματα μοιάζουν επικίνδυνα με την τωρινή κατάσταση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ