ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Στην Έμερι League, η Άρσεναλ δεν είχε καμία τύχη (vid)

Η Βιγιαρεάλ υπερασπίστηκε το σκορ πρόκρισης του πρώτου αγώνα και μετά το 0-0 στη ρεβάνς με την Άρσεναλ προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα.

Στην Έμερι League, η Άρσεναλ δεν είχε καμία τύχη (vid)

Στο πλαίσιο της ρεβάνς των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Βιγιαρεάλ στο «Εμιρειτς». Το πρώτο ματς έληξε 2-1 υπέρ του «κίτρινου υποβρύχιου» και με άψογη διαχείριση στη ρεβάνς, η ομάδα του Έμερι εξασφάλισε το 0-0 που χάρισε την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι, η Βιγιαρεάλ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σφράγισε ραντεβού σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Παράλληλα, ο Έμερι, θα βρεθεί για 5η φορά στην προπονητική του καριέρα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Από την πλευρά της, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τρίτο της τελικό στη διοργάνωση, όντας κατώτερη των περιστάσεων.

TO ΜΑΤΣ

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις 2 ομάδες, με αρκετά λάθη και από τις 2 πλευρές. Η κατοχή στο πρώτο 20λεπτο ήταν μοιρασμένη.

Αμφότερες πίεζαν ψηλά κατά τη φάση κατοχής του αντιπάλου προκαλώντας προβλήματα στην ανάπτυξη. Τόσο, η ομάδα του Αρτέτα όσο και αυτή του Έμερι τα έβρισκαν σκούρα με το πρέσινγκ και αναγκάζονταν σε αρκετά γεμίσματα, τα οποία ήταν ανεπιτυχή τις περισσότερες φορές.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα άνηκε στους «κανονιέρηδες». Μετά από μία στημένη φάση, ο Ομπαμεγιάνγκ σημάδεψε τη ρίζα του κάθετου δοκαριού με ένα βολέ στο 26ο λεπτό.

Η Βιγιαρεάλ απάντησε με ένα χτύπημα φάουλ που πέρασε λίγο άουτ λίγα λεπτά αργότερα. Ωστόσο, το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου. Οι ατομικές ενέργειες ήταν ελάχιστες από τους 22 παίκτες και η έλλειψη πρωτοβουλιών δε βοηθούσε κυρίως την Άρσεναλ που κυνήγαγε γκολ πρόκρισης.

Η Άρσεναλ δεν έδειξε ποτέ τα δόντια της

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Άρσεναλ μπήκε πιο δυναμικά. Έτσι, έχασε 2 απανωτές ευκαιρίες με τον Πεπέ και τον Σμιθ Ρόου στο 47΄και στο 49΄. Η Βιγιαρεάλ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι ξανά και να ανακτά την κατοχή μέχρι το 60ο λεπτό.

Το επόμενο 10λεπτο άνηκε στην ομάδα του Έμερι, η οποία κυκλοφορούσε άνετα τη μπάλα ροκανίζοντας το χρόνο. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73΄για να απειλήσει ξανά η Άρσεναλ. Ωστόσο, η κεφαλιά του, Χόλντινγκ μετά από σέντρα του Πέπε πέρασε λίγο άουτ.

Η Άρσεναλ πίεζε για το γκολ της πρόκρισης και ο Ομπαμεγιάνγκ το «άγγιξε» αλλά ο Ρούλι και το δοκάρι του το στέρησαν. Η αντίσταση της Βιγιαρεάλ δε κάμφθηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό και η ομάδα του Έμεριν πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ