ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Η Ρόμα το… γόητρο, η Γιουνάιτεντ το «εισιτήριο» για το Γκντανσκ! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε τόσο όσο χρειάστηκε απέναντι στην ψυχωμένη Ρόμα, που πήρε μεν τη νίκη (3-2), αλλά είδε τους «κόκκινους διαβόλους» να προκρίνονται στον τελικό.

Η Ρόμα το… γόητρο, η Γιουνάιτεντ το «εισιτήριο» για το Γκντανσκ! (vid)

Το 6-2 του πρώτου ματς δεν άφηνε και πολλές ελπίδες πιθανότητες κάποιας ανατροπής. Η Ρόμα, όμως, το πάλεψε όσο μπορούσε, έπαιξε για την ιστορία της και πήρε τη νίκη γοήτρου κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-2). Ο Έντινσον Καβάνι έπαιζε… μόνος του τους «τζιαλορόσι», σκοράροντας δύο φορές. Στον τελικό του Europa League η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που θέλει να σπάσει την ανομβρία τεσσάρων χρόνων.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Η πίεση της Ρόμα και ο… νόμος του «Ματαντόρ»

Η Ρόμα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και λίγο έλειψε να «ανοίξει» το σκορ μόλις στο 3′. Ο Μαντσίνι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και πλάσαρε σχεδόν εξ επαφής, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Κριστάντε προσπάθεια να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Γουάν Μπισάκα να διώχνει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «τζιαλορόσι» απείλησαν ξανά, με το πλασέ του Πελεγκρίνι να περνάει λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Πέδρο λίγο έξω από την περιοχή στο 14′.

Η Γιουνάιτεντ άρχισε να βγαίνει από το «καβούκι» της και έξι λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στο γκολ. Από μπαλιά του Φρεντ ο Καβάνι βρέθηκε απέναντι στον Μιράντε και προσπάθησε να τον «κρεμάσει», με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει έξω. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπαιρναν συνεχώς μέτρα στο γήπεδο και στο 25′ είχαν μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Ο Φερνάντες βρήκε με τρομερή μπαλιά με το εξωτερικό τον Καβάνι, αλλά ο Μιράντε έδιωξε με το πρόσωπο (!) το δυνατό σουτ του.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο 33′ ο Ντε Χέα έδιωξε το δυνατό σουτ του Πελεγκρίνι. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα. Φερνάντες και Φρεντ συνδυάστηκαν υπέροχα και ο τελευταίος έβγαλε κάθετη στον Καβάνι που με δυνατό σουτ νίκησε τον Μιράντε κι έκανε το 1-0! Η Ρόμα προσπάθησε να απαντήσει σχεδόν αμέσως, αλλά ο Ντε Χέα είπε «όχι» στον Μχιταριάν. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 2-0. Έπειτα από τρομερό συνδυασμό ο Καβάνι έστρωσε στον Φερνάντες, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μια «τρελή» ανατροπή και το δεύτερο χτύπημα του Καβάνι για τη Γιουνάιτεντ

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τη Ρόμα να πιέζει. Στο 51′ ο Ντε Χέα έπεσε και μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Πελεγκρίνι. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν την ισοφάριση. Έπειτα από σέντρα του Μχιταριάν, ο Πέδρο έπιασε σκαστό σουτ και ο Τζέκο έβαλε το κεφάλι του και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1! Μάλιστα στο 60′ οι «τζιαλορόσι» έκαναν ολική ανατροπή. Ο Πελεγκρίνι έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή κι αυτή στρώθηκε στον Κριστάντε που με τρομερό σουτ έκανε το 2-1!

Η Ρόμα λίγο έλειψε να σκοράρει στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά ο Ντε Χέα έκανε τρομερή διπλή επέμβαση σε Τζέκο και Πέδρο. Ο Ισπανός κρατούσε μόνος του τη Γιουνάιτεντ και στο 62′ απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Μχιταριάν. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ είχε τη στιγμή της να ισοφαρίσει, αλλά ο Γκρίνγουντ αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Μιράντε. Εντέλει στο 69′, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έφτασαν στο 2-2. Ο Φερνάντες έκανε υπέροχη σέντρα και ο Καβάνι με κεφαλιά ισοφάρισε κι έδωσε τέλος στο οποίο άγχος. Γιουνάιτεντ

Ο ρυθμός ήταν απίθανος και στο 73′ η Ρόμα «άγγιξε» ξανά το γκολ. Ο Μχιταριάν βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Ντε Χέα. Στο 84′, όμως, οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα. Ο Ζαλέφσκι σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Τέλες και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ξανά ο Ντε Χέα είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Κριστάντε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς. Η Ρόμα πανηγύρισε τη νίκη στο τέλος, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Μιράντε, Κάρσντορπ, Σμόλινγκ (30′ Νταρμπόε), Ιμπάνιεθ, Πέρες (70′ Σαντόν), Μαντσίνι, Κριστάντε, Πέδρο (76′ Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο (76′ Μαγιοράλ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (46′ Γουίλιαμς), Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Σο (46′ Τέλες), Φρεντ, Πογκμπά (64′ Μάτιτς), Φαν ντεν Μπέεκ, Γκρίνγουντ, Φερνάντες (84′ Μάτα), Καβάνι (73′ Ράσφορντ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ