ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Με… ταυρομάχο Σάντσο η Ντόρτμουντ πάει για τ’ αστέρια!

Με μπροστάρη τον απίθανο Τζέιντον Σάντσο (δύο γκολ) η Ντόρτμουντ πήρε τη νίκη κόντρα στη Λειψία σ' ένα απίθανο ματς (3-2) και μένει στη μάχη της τετράδας.

Με… ταυρομάχο Σάντσο η Ντόρτμουντ πάει για τ’ αστέρια!

Χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ το έργο της Ντόρτμουντ κόντρα στη Λειψία ήταν εξ αρχής δύσκολο. Ωστόσο, όσο έχουν τον Τζέιντον Σάντσο οι Βεστφαλοί δε φοβούνται. Ο Άγγλος έκανε μαγικό παιχνίδι, σκόραρε δις και οδήγησε την ομάδα του σε μια τεράστια νίκη (3-2). Γύρισαν από το 2-0 οι «Ταύροι», αλλά δεν άντεξαν. Επίσημα πρωταθλήτρια η Μπάγερν Μονάχου, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, μένει στη μάχη της τετράδας η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το «χτύπημα» του Ρόις

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό από το ξεκίνημα και η Λειψία λίγο έλειψε να προηγηθεί μόλις στο 1′. Ο Χουάνγκ έφυγε απέναντι από τον Χιτζ, ο οποίος τον νίκησε στο τετ-α-τετ. Η Ντόρτμουντ ήταν αυτή, όμως, που πήρε προβάδισμα έξι λεπτά αργότερα. Πίστσεκτ, Αζάρ και Ρόις συνδυάστηκαν άψογα και ο Γερμανός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Κάτι που έκαναν οι Βεστφαλοί βρίσκοντας χώρους. Στο 21′ ο Γκερέιρο συνέκλινε και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς έκλεψαν την μπάλα και ο Αζάρ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Γκουλάκσι έδιωξε με το πόδι. Στο 36′ ο Σάντσο έφυγε στην αντεπίθεση και δοκίμασε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αλλά αστόχησε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με την Ντόρτμουντ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

«Μίλησε» ο Σάντσο στο δεύτερο μέρος

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι και στο δεύτερο μέρος. Ο Σάμπιτζερ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στο 47′, αλλά ο Μπούρκι, που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο, μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που σκόραρε και πάλι. Ο Γκερέιρο βρήκε τον Σάντσο, εκείνος συνέκλινε και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0! Μετά το δεύτερο γκολ η Λειψία άρχισε να παίρνει ξανά μέτρα στο γήπεδο, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι και το 63′. Σ’ εκείνο το λεπτό ο Φόρσμπεργκ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Κλόστερμαν νίκησε τους πάντες στον αέρα, μειώνοντας σε 2-1! Μάλιστα, οι «ταύροι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση πέντε λεπτά αργότερα. Ο Όλμο έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 76′ η Λειψία ισοφάρισε. Ο Χαϊντάρα έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Χουάνγκ, εκείνος έμεινε όρθιος και γύρισε στον Όλμο που σε κενή εστία έκανε το 2-2!

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απαντήσει επτά λεπτά αργότερα, με τον Ουπαμενακό να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα στον Ρόις. Τελικά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που έψαχναν στο 87′. Ο Σάντσο ξεκίνησε τη φάση με τρομερό τακουνάκι στον Γκερέιρο κι αυτός ξαναγύρισε στον Άγγλο που σε κενή εστία έκανε το τελικό 3-2!  Με τη νίκη αυτή η Ντόρτμουντ έφτασε τους 58 βαθμούς σε 32 αγωνιστικές κι ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Οι Βεστφαλοί είναι στο +2 από την πέμπτη Άιντραχτ, που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη η Λειψία έμεινε στους 64 βαθμούς σε 32 παιχνίδια και θα συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση στη Bundesliga για φέτος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτζ (46′ Μπούρκι), Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Νταχούντ (60′ Ντιλέινι), Τσαν, Ρέινα (82′ Κνάουφ), Ρόις, Σάντσο, Αζάρ (72′ Μπραντ).

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάκσι, Κλόστερμαν (82′ Χάλστενμπεργκ), Ουπαμεκανό, Όρμπαν, Καμπλ (75′ Λάιμερ), Χένρικς (65′ Μουκιέλε), Όλμο, Σάμπιτζερ, Ανχελίνο (75′ Χαϊντάρα), Φόρσμπεργκ (65′ Κλάιφερτ), Χουανγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ