ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Ο θάνατος της Γουέστ Μπρομ, η ζωή της Άρσεναλ! (vid)

Η Άρσεναλ έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν κάηκε κόντρα στη Γουέστ Μπρομ (3-1) και διατήρησε τις ελπίδες της για πλασάρισμα στις ευρωπαϊκές θέσεις.

Ο θάνατος της Γουέστ Μπρομ, η ζωή της Άρσεναλ! (vid)

Το παιχνίδι κόντρα στην Γουέστ Μπρομ ήταν η τελευταία ουσιαστικά ευκαιρία της Άρσεναλ να κυνηγήσει τις θέσεις της Ευρώπης, μετά την ήττα της Τότεναμ από τη Λιντς. Και οι «Κανονιέρηδες» έπιασαν την ευκαιρία από τα… μαλλιά. Αν και αγχώθηκαν, ίσως. παραπάνω απ’ όσο χρειάστηκε οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα πήραν το πολύτιμο τρίποντο (3-1) και είναι στο -4 από τη συμπολίτισσα και 7η Τότεναμ. Πρώτο γκολ για τον Σμιθ-Ρόου στην Premier League, απίθανη γκολάρα ο Πεπέ, υπέροχο τέρμα και από τον Γουίλιαν. Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Μπρομ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το… πρώτο του Σμιθ-Ρόου και η «ρουκέτα» του Πεπέ

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα κι αυτή που μπήκε πιο δυνατά ήταν η Γουέστ Μπρομ. Στο 12′ ο Περέιρα βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης απείλησε με μακρινό σουτ και τρία λεπτά αργότερα με την ίδια κατάληξη. Η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο 21′, αλλά ο Τζόνστον μπλόκαρε το σουτ του Ελνένι. Οκτώ λεπτά αργότερα οι «Κανονιέρηδες» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα. Ο Θεμπάγιος βρήκε τον Σάκα κι εκείνος γύρισε στον Σμιθ-Ρόου που με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0!

Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει και στο 34′ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Πέπε πήρε την μπάλα από τα αριστερά, συνέκλινε και με απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Τζόνστον για το 2-0! Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει πλέον το πάνω χέρι στο ματς, αλλά και ψυχολογία. Οκτώ λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να πετύχουν και τρίτο γκολ. Έπειτα από γύρισμα του Γουίλιαν, ο Τσέιμπερς έβαλε την προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με την Άρσεναλ να προηγείται εύκολα με 2-0.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Άρσεναλ

Σκιάχτηκε η Άρσεναλ, αλλά… άντεξε

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Άρσεναλ συνέχισε να έχει σταθερά τον έλεγχο. Στο 48′ ο Πεπέ βρήκε χώρο και σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Τζόνστον έδιωξε. Στο 59′ η Γουέστ Μπρομ «απάντησε» στις ευκαιρίες. Ο Περέιρα προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας κόρνερ, αλλά ο Λένο έδιωξε. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίρνουν μέτρα και οκτώ λεπτά αργότερα μείωσαν. Ο Περέιρα έκανε υπέροχη κίνηση, πέρασε Θεμπάγιος και Γκάμπριελ και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-1!

Μάλιστα στο 73′ πλησίασαν και την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Φέρλονγκ πέρασε λίγο άουτ. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το τρίποντο. Ο Γουίλιαν με υπέροχη εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Τζόνστον, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «Κανονιέρηδων» και διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Με τη νίκη αυτή η Άρσεναλ έφτασε τους 52 βαθμούς σε 35 αγωνιστικές, όντας στην 9η θέση και στο -4 από την 7η Τότεναμ, που έχει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη η Γουέστ Μπρομ έμεινε στους 26 βαθμούς έπειτα από 35 παιχνίδια και υποβιβάστηκε μαθηματικά. Έτσι, «έσπασε» και το τρομερό σερί του προπονητή της, Σαμ Αλαρτνάις, ο οποίος είδε ομάδα του να πέφτει κατηγορία για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Σάκα, Ελνένι, Θεμπάγιος (76′ Πάρτεϊ), Σμιθ-Ρόου (63′ Τίρνεϊ), Πεπέ, Γουίλιαν, Μαρτινέλι (60′ Λακαζέτ).

Γουέστ Μπρομ (Σαμ Αλαρτνάις): Τζόνστον, Φέρλονγκ, Μπάρτλεϊ, Ατζάγι, Τάουνσεντ, Γιοκουσλού, Γκάλαχερ, Φίλιπς, Περέιρα, Ρόμπινσον (68′ Ντιανγκάνα), Ντιανιέ (56′ Ρόμπσον-Κανού).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ