ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Ο Ντένις Μπέργκαμπ γιορτάζει, αλλά μακριά από αεροπλάνα!

Ο Ντένις Μπέργκαμπ έγινε 52 ετών και κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η τελική έκβαση της καριέρας του αν δεν φοβόταν παθολογικά τα αεροπλάνα.

Ο Ντένις Μπέργκαμπ γιορτάζει, αλλά μακριά από αεροπλάνα!

Όταν ο Ντένις Μπέργκαμπ έχει γενέθλια γιορτάζει το ποδόσφαιρο. Όχι απλά ο Ολλανδός ή η οικογένειά του. Η καριέρα του τα είχε όλα. Πολλές νίκες και χαρές. Κούπες, διακρίσεις και ακόμη περισσότερα γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Ο «Ντένις ο τρομερός» έβρισκε και δημιουργούσε συνέχεια πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να πανηγυρίζει κάποιο τέρματα του. Αλλά δεν ήταν μοναδικός μόνο στην εκτέλεση. Αλλά εν γένει στη δημιουργία, αφού πολλές φορές «έφτιαξε» κάποιον συμπαίκτη με μία πάσα «πάρε- βάλε». Άλλωστε μερικοί απολάμβαναν περισσότερο τον Ολλανδό όταν μοίραζε, παρά όταν έσπρωχνε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Και οι δύο κατηγορίες ανθρώπων, όμως, χωράνε στο εν λόγω θέμα. Μιας και όλοι έχουν την απορία ποια θα ήταν η έκβαση της καριέρας του Μπέργκαμπ αν και εφόσον δεν είχε την φοβία του με τα αεροπλάνα. Πόσο πιο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει ο θρύλος της Άρσεναλ;

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Ο μεγάλος εφιάλτης του Ντένις Μπέργκαμπ!

Ο μεγάλος εφιάλτης του Ντένις Μπέργκαμπ!

Θα μπορούσε να βλέπει άσχημα όνειρα με κάποιον αντίπαλο αμυντικό. Άλλωστε στην καριέρα του αντιμετώπισε μερικούς πολύ δύσκολους και δυνατούς. Ή κάποιος τραυματισμός θα μπορούσε να τον κάνει να ιδρώνει μέσα στη νύχτα. Κι όμως.

Ο Ντένις Μπέργκαμπ από νεαρή ηλικία τα έβρισκε… μπαστούνια με τα αεροπλάνα. Το κακό, όμως, παραέγινε όταν η εθνική ομάδα της Ολλανδίας έπρεπε να επιστρέψει στη βάση της μετά τον αποκλεισμό από την εθνική ομάδα της Βραζιλίας -και μετέπειτα νικήτρια του τουρνουά- στο Μουντιάλ του 1994.

Τότε το αεροσκάφος που είχε μέσα την αποστολή των «οράνιε» είχε κάποιες μηχανικές βλάβες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει αρκετά στην απογείωσή του. Μάλιστα, ένας Ολλανδός δημοσιογράφος που ήταν ακριβώς πίσω από τη θέση του Μπέργκαμπ έκανε πλάκα μαζί του και του είπε ότι υπάρχει… βόμβα!

Αυτό ήταν αρκετό, ώστε να γίνει το «κλικ» στον εγκέφαλο του ταλαντούχου παίκτη και να μην θελήσει ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσει αεροπλάνο. Κάτι που στοίχισε τόσο στην Άρσεναλ όσο και από την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Ο Μπέργκαμπ για τον φόβο του στην αυτοβιογραφία του είχε γράψει:

«Ξεκίνησε να μου δημιουργεί σταδιακά μια αποστροφή και κατέληξα να πω: ‘Δεν θέλω να πετάξω ποτέ ξανά’. Γινόταν όλο και χειρότερο. Έφταναν τα εκτός έδρας παιχνίδια και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.

Κοιτούσα τον ουρανό να δω πως είναι ο καιρός. Υπήρχαν σύννεφα που έρχονταν; Κάποιες φορές ήμουν απορροφημένος με την πτήση της επιστροφής, ενώ έπαιζα ποδόσφαιρο. Ήταν μια πραγματική κόλαση.

Έχω ταξιδέψει αμέτρητες φορές σε μεγάλα αεροπλάνα, σε μικρά και σε στενά. Με τον Άγιαξ, μια φορά, πετούσαμε με ένα μικρό αεροπλάνο πάνω από την Αίτνα στη Νάπολι, όταν πέσαμε σε φρικτά κενά αέρος. Τα έχω δει και τα έχω κάνει όλα αυτά και απλώς δεν ξαναπετάω. ΠΟΤΕ».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ