ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο ρομαντικός Άριεν Ρόμπεν και η πιο αγνή πλευρά του ποδοσφαίρου!

Ο Άριεν Ρόμπεν έβαλε τα κλάματα μετά την ανάδειξή του σε καλύτερο παίκτη του αγώνα Γκρόνινγκεν - Έμεν και ένα… σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι μας.

Ο ρομαντικός Άριεν Ρόμπεν και η πιο αγνή πλευρά του ποδοσφαίρου!

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Άριεν Ρόμπεν είναι ακόμα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ίσως πολλοί να νόμιζαν ότι αποσύρθηκε το 2019, όμως ο θρυλικός Ολλανδός εξτρέμ βρίσκεται ακόμα στα γήπεδα. Συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2020 φορά ξανά τη φανέλα της αγαπημένης του Γκρόνινγκεν. Μετά από μια καριέρα γεμάτη τεράστιες στιγμές και επιτυχίες ο Ρόμπεν επέστρεψε εκεί που όλα άρχισαν. Κι ενώ ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός έδειχνε να βάζει οριστικό τέλος στην καριέρα του, εκείνος γύρισε. Κι αν κρίνουμε από το πως έζησε την επανεμφάνισή του, μάλλον άξιζε τον κόπο.

No place like home

Για την καριέρα του Ρόμπεν ό,τι κι αν πούμε θα είναι λίγο. Έχοντας περάσει από Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μην έχει καταφέρει. Σε όλα τα χρόνια που βρέθηκε στο κορυφαίο επίπεδο, ήταν σταθερά ένας από τους καλύτερους. Αμέτρητοι τίτλοι, καθοριστικά γκολ και η πιο απρόβλεπτα προβλέψιμη κίνηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ρόμπεν συγκλίνει από τα δεξιά με αντίθετο πόδι, σουτάρει και σκοράρει. Όλοι ήξεραν τι έρχεται, κανείς δεν μπορούσε να το σταματήσει. Ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι που κάθε ποδοσφαιριστής θα ονειρευόταν.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το ίδιο σημείο που σιγά σιγά τελειώνει. Η Γκρόνινγκεν ήταν εκείνη η ομάδα που παρέδωσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτό το διαμάντι. Κι επειδή όπως όλοι ξέρουμε τίποτα δεν συγκρίνεται με το σπίτι μας, ο Ρόμπεν γύρισε εκεί που ανήκει. Όταν το καλοκαίρι του 2019 η Μπάγερν Μονάχου τον αποχαιρετούσε ως έναν από τους πιο πετυχημένους ξένους στην ιστορία της, κανείς δεν έβλεπε συνέχεια. Για την ακρίβεια ο ίδιος ο Ολλανδός είχε δηλώσει ότι αποσύρεται οριστικά από την ενεργό δράση. Όπως και έγινε. Ρόμπεν

Πράγματι τη σεζόν 19/20 δεν αγωνίστηκε σε κάποια ομάδα και φυσιολογικά όλοι θεώρησαν ότι δεν θα τον ξαναδούν στα γήπεδα. Όχι σαν παίκτη τουλάχιστον. Τον περασμένο Ιούλιο ωστόσο, ο Ρόμπεν μας επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη. Χωρίς κανείς να έχει μυριστεί οτιδήποτε, ανακοίνωσε την επιστροφή του στα γήπεδα και πιο συγκεκριμένα στην αγαπημένη του Γκρόνινγκεν. Όχι δεν επρόκειτο για κάποια φανταχτερή και βαρύγδουπη επιστροφή.

Το κίνητρο δεν ήταν ούτε ένα καλό συμβόλαιο, ούτε ο πρωταθλητισμός. Ο Ρόμπεν ήθελε απλά να γυρίσει σπίτι. Κι έτσι έκανε. Έτσι μάλιστα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αυτή η επιστροφή μας πρόσφερε πολλά. Ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να μη τον άφησε να βοηθήσει την ομάδα του αγωνιστικά.  Όμως καμιά φορά όσα φέρνει μια στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Και η στιγμή που ο Αριέν Ρόμπεν δακρύζει παραλαμβάνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στον αγώνα με την Έμεν είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Το νόημα του ποδοσφαίρου

Ένας παίκτης που έχει καταφέρει τα πάντα. Που όλος ο πλανήτης έχει αναγνωρίσει και υποκλιθεί στο ταλέντο του. Που έχει αναδειχτεί πολυτιμότερος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν με δικό του γκολ έδωσε το τρόπαιο στη Μπάγερν το 2013. Αυτός ο παίκτης έβαλε τα κλάματα μετά από μια καλή εμφάνιση σε ένα παντελώς αδιάφορο -για το ευρύ κοινό- ματς του ολλανδικού πρωταθλήματος. Γιατί όσο ψηλά κι να φτάσει κανείς, οφείλει πάντα να θυμάται τους λόγους που τον έκαναν να ξεκινήσει. Τα δάκρυα του Ρόμπεν δεν είναι απλά μια συγκινητική στιγμή. Είναι όλο το νόημα αυτού του παιχνιδιού.

Είναι η απάντηση στην ερώτηση ‘’μα καλά γιατί κάνεις έτσι με τη μπάλα’’; Ο Ρόμπεν δάκρυσε γιατί ακόμα τον νοιάζει. Γιατί παρόλο τον σοβαρό τραυματισμό του δεν είπε στη Γκρόνινγκεν ‘’δυστυχώς δεν θα μπορέσω να βοηθήσω, αντίο’’. Κανείς δεν θα τον κακολογούσε αν έκανε κάτι τέτοιο. Στα 36 του και μετά από ένα χρόνο εκτός γηπέδων ένας τέτοιος τραυματισμός είναι λογικό να τον έστελνε στη σύνταξη. Όχι.

Ο Ρόμπεν επέμεινε. Πήγαινε κάθε μέρα για προπόνηση, έκανε την αποθεραπεία του και μέτραγε αντίστροφα για την επιστροφή του. Μια επιστροφή που πραγματοποιήθηκε μόλις τον Απρίλη. Μετά από εφτά μήνες αποχή λοιπόν, στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε ο Ρόμπεν έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Τη διαφορά. Με δύο ασίστ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του που σχεδόν σφράγισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

«Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και να παίξω ποδόσφαιρο. Αν μπορώ να το κάνω επιτυχημένα, αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Μου θυμίζει πολλά. Ήταν δύσκολη η διαδρομή. Ήλπιζα να μπορέσω να παίξω ξανά και περίμενα περισσότερα. Ήταν σκληρό, αλλά συνέχισα να παλεύω. Η ανταμοιβή θα ερχόταν κάποια στιγμή. Το διασκέδασα σαν μικρό παιδί και ήμουν σημαντικός και για την ομάδα». Αυτές οι λέξεις βγήκαν από το στόμα του Ρόμπεν μετά το τέλος του παιχνιδιού. Εμείς δεν έχουμε απολύτως τίποτα να προσθέσουμε.

Το τρελό όνειρο του Ρόμπεν

Βεβαία η σύντομη συνέντευξη του Ρόμπεν περιείχε ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση. Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Ολλανδό εξτρέμ για ενδεχόμενη επιστροφή του στις κλήσεις της εθνικής Ολλανδίας ενόψει Γιούρο. Εκείνος αντί για μια τυπική δήλωση τύπου «το κεφάλαιο εθνική έχει κλείσει για μένα, τόπο στα νιάτα κλπ» είπε ευθέως ότι αν ο Ντε Μπουρ τον καλέσει εννοείται ότι θα είναι εκεί. Με πιο απλά λόγια ο Ρόμπεν όχι απλά θέλει να επιστρέψει στην εθνική, αλλά θέλει να βρεθεί και στο επερχόμενο Γιούρο. Όπως είπε μάλιστα όταν αποφάσιζε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση η εθνική ήταν από την αρχή μέσα στο μυαλό του.

Η αλήθεια είναι ότι το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ρόμπεν στην αποστολή των «Οράνιε» για το Γιούρο μοιάζει κάπως τραβηγμένο. Ο 37χρονος εξτρέμ δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό μιας και έχει παίξει μόνο πέντε παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Με τόσα λίγα αγωνιστικά λεπτά και σε αυτή την ηλικία είναι σχεδόν αδύνατο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τόσο ανταγωνιστικού τουρνουά. Επίσης η κλήση του θα σήμαινε αυτόματα και τον αποκλεισμό κάποιου άλλου παίκτη που πιθανότατα να το αξίζει περισσότερο. Κάπου εδώ όμως εμφανίζεται ένα μεγάλο… αλλά. Ρόμπεν Ολλανδία

Ο Ρόμπεν δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής για την Ολλανδία. Είναι ένας ζωντανός θρύλος. Μια φιγούρα καθολικού σεβασμού που όλοι αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στους «Οράνιε». Με 96 συμμετοχές και 37 γκολ άλλωστε μάλλον είναι δύσκολο να τον ξεχάσουν. Το ολλανδικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση. Μετά από κάποιες ηχηρές αποτυχίες επιστρέφει φέτος ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες με τεράστιο ταλέντο και προοπτικές. Απουσιάζει ωστόσο η εμπειρία και το ειδικό βάρος. Αυτά που απλόχερα θα προσφέρει ο Ρόμπεν. Η παρουσία του στο Γιούρο θα μπορούσε να ωφελήσει την ομάδα ακόμα κι αν ο ίδιος δεν αγωνιζόταν λεπτό. Και μόνο η αύρα του είναι πολύτιμη σε μια τόσο νεανική ομάδα. Η τελική απόφαση ανήκει στον Ντε Μπουρ, αλλά το σενάριο να δούμε τον Άριεν Ρόμπεν ξανά σε ένα μεγάλο τουρνουά είναι σίγουρα κάτι που μας ψήνει άπειρα. Θα γίνει πραγματικότητα;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ