ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Η Ντόρτμουντ πάει στ’ αστέρια, η Μάιντζ είδε… αστεράκια! (vid)

Η Ντόρτμουντ «καθάρισε» εύκολα την Μάιντζ (3-1) εκτός έδρας και σφράγισε επισήμως το εισιτήριο της για το Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Η Ντόρτμουντ πάει στ’ αστέρια, η Μάιντζ είδε… αστεράκια! (vid)

Η Ντόρτμουντ ήθελε μόνο νίκη στην έδρα της Μάιντζ για να κλειδώσει το Champions League. Και οι Βεστφαλοί δεν… αστειεύονταν. Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς έπαιξαν με το μαχαίρι στα δόντια και πήραν το διπλό χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες (3-1). Γκερέιρο, Ρόις και Μπραντ τα γκολ για την Ντόρτμουντ που πλέον θα είναι και μαθηματικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν. Μείωσε στο τέλος με πέναλτι ο Κουάισον στις καθυστερήσεις.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες η Ντόρτμουντ

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα, παρότι είχε τρομερό ρυθμό. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 17′, με την Ντόρτμουντ να φτάνει κοντά στο γκολ. Έπειτα από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Μπέλινγχαμ μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, οι Βεστφαλοί πήραν το προβάδισμα. Ο Σάντσο από τα αριστερά έστρωσε στον Γκερέιρο κι αυτός με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 1-0!

Γενικότερα από το γκολ και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Η Μάιντζ προσπάθησε να πάρει την μπάλα στα πόδια της και να απειλήσει, κάτι που έκανε στο 39′. Ο Ονισίβο έφυγε στην κόντρα και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που σκόραρε ξανά. Ο Σάντσο έκανε υπέροχη προσπάθεια από τα αριστερά και γύρισε στον Ρόις που πλάσαρε για το 2-0! Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Ντόρτμουντ

Το «κλείδωσε» στο τέλος ο Μπραντ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Μάιντζ να προσπαθεί να πιέσει περισσότερο. Στο 53′, μάλιστα, έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Μποέτιους έκανε ωραία κίνηση και σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά σημάδεψε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Έντεκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο… σούταρε, η μπάλα κόντραρε κι άλλαξε πορεία, με τον Μπούρκι να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Η Ντόρτμουντ απάντησε στις ευκαιρίες στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Σάντσο συνέκλινε και έκανε φαλτσαριστό πλασέ, με τον Ντάμεν να διώχνει με υπερένταση. Στο 80ο λεπτό οι Βεστφαλοί «σφράγισαν» τη νίκη τους και μαζί και το Champions League. Ο Χάαλαντ κράτησε την κατοχή της μπάλας έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Μπραντ, που απέφυγε και τον Ντάμεν κι έκανε το 3-0! Τρία λεπτά αργότερα η Μάιντζ προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Μπούρκι απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Μπροσίνσκι.

Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της τιμής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χούμελς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι με τη βοήθεια του VAR. Ο Κουάισον ήταν εύστοχος και μείωσε στο τελικό 3-1! Παράλληλα, με το τέρμα αυτό έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάιντζ.

Με τη νίκη αυτή η Ντόρτμουντ έφτασε τους 61 βαθμούς σε 33 παιχνίδια, ανέβηκε στην τρίτη θέση και στο +4 από την πέμπτη Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κλειδώνοντας και μαθηματικά τη θέση της στο Champions League της νέας σεζόν. Από την άλλη, η Μάιντζ έμεινε στους 36 βαθμούς σε 33 ματς και την 13η θέση, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μάιντζ (Μπο Σβένσον): Ντάμεν, Σεντ Τζαστ, Χακ, Νιακατέ, Ντα Κόστα (46′ Φερνάντες), Λάτζα (84′ Κορ), Μπαρέιρο, Μποέτιους (72′ Στέγκερ), Μπροσίνσκι, Γκλάτζελ (46′ Κουάισον), Ονισίβο (72′ Σάλαι).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (84′ Σουλτς), Νταχούντ, Μπέλινγχαμ (87′ Ντιλέινι), Ρέινα (76′ Μπραντ), Ρόις (84′ Αζάρ), Σάντσο (84′ Ρέινιερ), Χάαλαντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ