ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Στο παραμύθι της Λέστερ μένουν ακόμα πολλά κεφάλαια να γραφτούν!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από τη Λέστερ ήταν η τέλεια υπενθύμιση ότι ο κύκλος των «Αλεπούδων» δεν έκλεισε στο πρωτάθλημα του 2016.

Στο παραμύθι της Λέστερ μένουν ακόμα πολλά κεφάλαια να γραφτούν!

Η Λέστερ είναι η ομάδα που το 2016 ανατίναξε το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σε μια εποχή που ο νόμος του ισχυρού κυριαρχεί οι «Αλεπούδες» κατέκτησαν την Πρέμιερ Λιγκ ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Η ιστορία αυτή είναι γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Το θαύμα της Λέστερ έχει προβληθεί, αναλυθεί και θαυμαστεί από κάθε πιθανή σκοπιά. Αυτό όμως που δεν έχει συγκεντρώσει την απαραίτητη προσοχή είναι η πορεία της ομάδας από εκεί και μετά. Η Λέστερ δεν επαναπαύτηκε στο θαύμα της. Έχτισε πάνω σε εκείνο το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο από τότε παρουσιάζεται όλο και καλύτερη. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας ήταν σφραγίδα στην ανοδική πορεία ενός κλαμπ που δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά το καλύτερο. Και ούτε βέβαια προτίθεται να το κάνει.

Σεμινάριο διαχείρισης ενός ανέλπιστου πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα της Λέστερ το 2016 ήρθε κόντρα σε κάθε λογική. Ακόμα και σήμερα αν κάποιος κάτσει και σκεφτεί τι έγινε είναι δύσκολο να το χωρέσει στο μυαλό του. Μια ομάδα που την αμέσως προηγούμενη χρονιά σώθηκε την τελευταία αγωνιστική κατακτά τον τίτλο στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Τη σεζόν 2015/16 η Λέστερ ήταν από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. Οι πιθανότητες που της έδιναν οι στοιχηματικές ήταν 5000 προς ένα. Αυτή η απόδοση στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν. Βγαίνει για όλες τις ομάδες που δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να πάρουν πρωτάθλημα. Για να μη νιώθουν οι ίδιες και οι οπαδοί τους ότι δεν τις υπολογίζει κανείς.

Η Λέστερ έκανε αυτό το 5000 προς 1 πραγματικότητα. Πραγματοποίησε την -ίσως- μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Το επίτευγμα αυτό σαφώς και αξίζει θαυμασμού και αναγνώρισης. Όμως αυτό που πραγματικά μετράει είναι η πορεία της από εκεί και πέρα. Η Λέστερ σαφώς και δεν είχε στα πλάνα της την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια δεν μπορούσε καν να φτάσει το μυαλό της μέχρι εκεί. Λέστερ 2016

Από τη στιγμή όμως που το σύμπαν συνωμότησε υπέρ της, δεν έμεινε στάσιμη ούτε στιγμή. Με ένα άριστο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ κάθε χρόνο κάνει βήματα μπροστά. Η πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η καθιέρωση στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και στη συνέχεια η σφήνα στην πρώτη εξάδα. Με βήματα προσεγμένα και σίγουρα οι «Αλεπούδες» προχωρούν συνέχεια μπροστά. Πέρυσι έχασαν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από τα χέρια τους.

Φέτος δύο αγωνιστικές πριν το τέλος μοιάζουν ένα βήμα από το να το καταφέρουν. Ένα πλασάρισμα στην τετράδα θα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας. Ενός τίτλου που ήρθε να επισφραγίσει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο κλαμπ. Η Λέστερ πλέον έχει αλλάξει επίπεδο. Κοιτάει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα, προσελκύει κορυφαίους ποδοσφαιριστές και συνεχίζει να προοδεύει. Γιατί ποτέ δεν έκατσε στα αυγά της.

Μια παρέα που δεν γίνεται να αντιπαθήσεις

Η Λέστερ έχει κερδίσει με το σπαθί της τη συμπάθεια και τον σεβασμό όλων. Ήρθε από τα πολύ κάτω και μεγάλωσε με πολύ όμορφο και ποδοσφαιρικό τρόπο. Όχι με έναν μεγιστάνα που σκορπά δισεκατομμύρια, αλλά με ένα πλάνο μέσα από το οποίο αναδεικνύονται συνέχεια ποδοσφαιριστές. Νεαροί ποδοσφαιριστές με υψηλές φιλοδοξίες βλέπουν τη Λέστερ σαν τον πλέον ελκυστικό προορισμό. Ξέρουν ότι το κλαμπ έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία να τους εξελίξει και να τους αναδείξει. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παίκτες όπως οι Τίλεμανς, Μάντισον, Φοφανά, Εντιντί, Μπαρνς και Ιχενεάτσο.

Όλοι τους κάτω από 25, είδαν την καριέρα τους να εκτοξεύεται από τη στιγμή που ήρθαν στη Λέστερ. Σήμερα αποτελούν στόχους μεγάλων ομάδων και αναμένεται να φέρουν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία. Εκατομμύρια που φυσικά θα επενδυθούν για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η ομάδα. Φυσικά στις «Αλεπούδες» υπάρχουν και παίκτες που αποτελούν σταθερές. Μονάδες που πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν αντιμετωπίζουν τον σύλλογο σαν σκαλοπάτι αλλά σαν το σπίτι τους. Λέστερ

Ο Τζέιμι Βάρντι, ο Μαρκ Ολμπράιτον, ο Κάσπερ Σμάιχελ, ο Κρίστιαν Φουκς και φυσικά ο εμβληματικός αρχηγός Γουές Μόργκαν ήταν παρόντες σε όλη αυτή τη διαδρομή που μεσολάβησε ανάμεσα στην κατάκτηση των δύο τίτλων. Όλοι τους ήρθαν στην ομάδα σαν αουτσάιντερ και κατάφεραν να γραφτούν στην ιστορία της με χρυσά γράμματα. Μιας ομάδας που η άριστη λειτουργία της δεν τελειώνει στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου. Διοίκηση, τεχνικό προσωπικό και παίκτες είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Όλοι τους αγαπούν και πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πως όλοι μαζί έγιναν ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς. Στα πρόσωπά τους έβλεπες να διαγράφεται πεντακάθαρα η χαρά και ο ενθουσιασμός για ό,τι έχουν καταφέρει. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμείς δεν έχουμε ξαναδεί πρόεδρο ομάδας να λούζεται με σαμπάνιες και να χοροπηδάει αγκαλιά με τους παίκτες. Φαίνεται μετά το τραγικό ατύχημα του 2018 που κόστισε τη ζωή του ιδιοκτήτη της ομάδας η Λέστερ αντί να διαλυθεί, συσπειρώθηκε ακόμα περισσότερο. Όπως θα έκανε κάθε οικογένεια με πραγματικούς και ισχυρούς δεσμούς.

To be continued

Φυσικά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Λέστερ θα συνεχίσει να κυνηγά και να απαιτεί περισσότερα από τον εαυτό της. Είμαστε σίγουροι πως η κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι -μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πλανήτη- άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη στις «Αλεπούδες». Μάλιστα ακόμα και στη φετινή σεζόν έχουν ακόμη μπροστά τους άλλη μια μεγάλη πρόκληση. Αυτή δεν είναι άλλη από τον τερματισμό στην τελική τετράδα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται σε θέση ισχύος, όμως το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι. Βλέπετε στο φινάλε της σεζόν αντιμετωπίζει Τσέλσι και Τότεναμ και για είναι σίγουρη θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερεις βαθμούς.

Αν τα καταφέρει να μιλάμε για ένα τεράστιο επίτευγμα και μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Γενικότερα η καθιέρωση στην τετράδα –και επομένως στο Τσάμπιονς Λιγκ- αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη Λέστερ. Προφανώς και όταν μιλάμε για Αγγλία κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολη και απλή υπόθεση αλλά σε αυτή την ομάδα ποτέ δεν άρεσαν τα εύκολα. Η Λέστερ έχει βαλθεί να μετατρέψει το Big 6 σε Big 7 και η μέχρι τώρα πορεία της πείθει ότι θα καταφέρει.

Κι επειδή όπως βλέπουμε στο κλαμπ αυτό οι φιλοδοξίες δεν έχουν ταβάνι μην αποκλείετε τα επόμενα χρόνια να δείτε τη Λέστερ να διεκδικεί ξανά το πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παραμύθι που ξεκίνησε να γράφεται το 2016 όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά έχει μπροστά του ακόμη πολλά κεφάλαια. Μάλιστα όσο εξελίσσεται αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Διότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο -σε ποδοσφαιρικό επίπεδο- από το να βλέπεις μια ομάδα να μεγαλώνει με έναν τόσο υγιή και ποδοσφαιρικό τρόπο.

Χωρίς πολλά εφέ, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς επίδειξη δύναμης. Ομάδες όπως η Λέστερ δίνουν χρώμα και ελπίδα σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο γίνεται όλο και περισσότερο υπόθεση των ισχυρών. Είναι λοιπόν κάπως ανακουφιστικό να βλέπεις ότι η σωστή οργάνωση και το μεράκι μπορούν ακόμη να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο. Η συνέχεια αναμένεται με τεράστια ανυπομονησία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ