ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Οι μεγάλοι άτυχοι του επερχόμενου EURO

Οι τραυματισμοί χτύπησαν την πόρτα τους στο χειρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Έτσι, οι ακόλουθοι παίκτες δεν θα ενισχύσουν τις εθνικές τους ομάδες στο EURO

Οι μεγάλοι άτυχοι του επερχόμενου EURO

Οι εβδομάδες περνούν και το EURO 2020 (που είναι 2021 κανονικά αλλά ποιος νοιάζεται) πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Μετά την παράταση που έβαλε ο κορωνοϊός το προηγούμενο καλοκαίρι, η έναρξη της κορυφαίας εθνικής διοργάνωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο απέχει λιγότερο από έναν μήνα. Οι 24 χώρες που προκρίθηκαν, ετοιμάζονται να πέσουν στην τελική μάχη για το στέμμα της Ευρώπης. Με το νέο φορμάτ και τις 11 χώρες διεξαγωγής, η φετινή διοργάνωση θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Ωστόσο αυτή η ακύρωση, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα των ομάδων το τελευταίο έτος, έχουν φέρει αρκετούς παίκτες στα όρια τους. Οι τραυματισμοί είναι πολλοί και δυστυχώς αρκετοί παίκτες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν/ούν. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί από τους μεγάλους άτυχους, οι οποίοι θα απουσιάσουν από το πολυαναμενόμενο EURO.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Ολλανδία)

Ίσως ο μεγαλύτερος άτυχος της φετινής σεζόν. Ο Ολλανδός «βράχος» της Λίβερπουλ έχει μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων από τον Οκτώβριο και το ντέρμπι με την Έβερτον. Η ρήξη χιαστού που υπέστη μετά την άτσαλη κίνηση του Πίκφορντ, έχει κοστίσει ιδιαίτερα στους «κόκκινους». Η Λίβερπουλ βλέπει φέτος τους παίκτες της τον ένα μετά τον άλλο να μένουν εκτός λόγω τραυματισμών. Και ο 29χρονος αμυντικός είναι μακράν η πιο σημαντική απουσία της.

Με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για επιστροφή από τη νέα σεζόν, οι «οράνιε» απογοητεύτηκαν στο άκουσμα αυτής της είδησης. Η αποθεραπεία του Φαν Ντάικ πηγαίνει αρκετά καλά, με τη δουλειά για την επάνοδο του να δίνει ελπίδες στους Ολλανδούς. Ωστόσο, ο ίδιος φρόντισε να ξεκόψει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του μέσα στο καλοκαίρι, με το EURO να κάνει «φτερά».

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Σουηδία)

Πριν πούμε οτιδήποτε, η σεζόν που διανύει ο Ζλάταν είναι απλά απίστευτή. Λίγους μήνες πριν τα 40 του (!), ο Ίμπρα φαίνεται πως θα οδηγήσει την Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από απουσία αρκετών ετών. Το «λιοντάρι» μάλιστα επέστρεψε και στην εθνική ομάδα της χώρας του, μετά από απουσία 6 ετών. Με την Σουηδία πάλι σε μεγάλη διοργάνωση, ο Ιμπραΐμοβιτς ήθελε να ενισχύσει και αυτός με τον τρόπο του το ταλαντούχο ρόστερ των «Βίκινγκ».

Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον 39χρονο σούπερ σταρ. Η νίκη στο ντέρμπι κόντρα στην Γιουβέντους αποδείχθηκε Πύρρειος, καθώς ο Σουηδός τραυματίστηκε στο πόδι. Με το διάστημα αποθεραπείας του να υπολογίζεται στις 6 εβδομάδες, η σουηδική ομοσπονδία ανακοίνωσε προς λύπη όλων την απουσία του στο επερχόμενο EURO.

Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)

Ο αρχηγός των αρχηγών, Σέρχιο Ράμος, κάθε άλλο παρά σίγουρος είναι για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μια ζόρικη χρονιά, γεμάτη τραυματισμούς φτάνει στο τέλος της και ο 35χρονος Ισπανός δεν έχει σίγουρη θέση στην αποστολή των «ρόχας». Επισπεύδοντας δύο φορές την διαδικασία να επιστρέψει νωρίτερα μέσα στη χρονιά, οι τραυματισμοί τιμώρησαν ισάριθμες φορές τον αρχηγό της Ρεάλ και της Ισπανίας.

Κάπως έτσι ο Λουίς Ενρίκε έχει πέσει σε δίλλημα, σχετικά με την κλήση ή μη του πολύπειρου αμυντικού. Όπως αποκάλυψε στη «Marca» ο Ισπανός τεχνικός, δεν είναι σίγουρος ακόμη για την απόφαση του. «Θα επιλέξω τους παίκτες που είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα»  τόνισε ο άλλοτε προπονητής της Μπαρτσελόνα, βυθίζοντας σε αγωνία τους Ισπανούς.

Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν (Γερμανία)

Εαυτόν εκτός διοργάνωσης έθεσε και ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Γερμανίας, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Ο έμπειρος πορτιέρο ανακοίνωσε την απόφαση του να μείνει εκτός της επερχόμενης διοργάνωσης. Η ήττα από την Θέλτα με 2-1 έφερε και την βαθμολογική απώλεια του πρωταθλήματος και ο Γερμανός αποφάσισε να κάνει χειρουργείο καθαρισμού στο γόνατό του.

«Αποφάσισα μαζί με την ιατρική ομάδα του συλλόγου ότι θα κάνω μια συμπληρωματική παρέμβαση στο γόνατό μου. Λυπάμαι που θα χάσω το EURO 2020 αυτό το καλοκαίρι με τη Γερμανία» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του ο 29χρονος τερματοφύλακας. Έτσι τα «πάντσερ» θα παραταχθούν (λογικά) με τους Νόιερ, Λένο και έναν ακόμη γκολκίπερ.

Μάρκο Βεράτι (Ιταλία)

Περισσότερο αμφίβολος παρά δεδομένα εκτός θεωρείται για την εθνική Ιταλίας ο Μάρκο Βεράτι. Ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν είχε την ατυχία να τραυματιστεί στις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Αν και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον επέλεξε στην προεπιλογή για την διοργάνωση, ο άλλοτε παίκτης της Περσκάρα έχει ακόμη δουλειά να κάνει.

Ένα πρόβλημα στους συνδέσμους του γονάτου ταλαιπωρεί τον Ιταλό μαέστρο, ο οποίος χρειάζεται να ανέβει ένα βουνό πριν επιστρέψει. Χρονικά, η επιστροφή του υπολογίζεται στα τέλη Ιουνίου, εφόσον όλα πάνε καλά. Η διοργάνωση όμως έχει σέντρα στις 11 του ίδιου μήνα, κάτι που σημαίνει πως αν ο Βεράτι επιστρέψει, θα είναι για τα νοκ-αουτ παιχνίδια μόνο. Και ακόμα και τότε, δεν είναι βέβαιο αν θα είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο.

Τζόρνταν Χέντερσον (Αγγλία)

Φέτος για την Λίβερπουλ μάλλον… δεν ήταν η χρονιά της. Στους πολλούς και σημαντικούς τραυματισμούς των παικτών την, προστέθηκε ακόμη ένας, αυτός του αρχηγού της, Τζόρνταν Χέντερσον. Ο έμπειρος χαφ είναι εδώ και αρκετούς μήνες στα «πιτς», καθώς ένας τραυματισμός στην βουβωνική χώρα δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, η συμμετοχή του στο EURO κρινόταν ως αμφίβολη, με τον Γιούργκεν Κλοπ να… τα μασάει. Ακόμη και αν ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ συμπεριλάβει τον έμπειρο μέσο στην τελική αποστολή, η συμμετοχή του στη φάση των ομίλων πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον… αισιόδοξη.

Νικολό Ζανιόλο (Ιταλία)

Δύο συνεχόμενες ρήξεις χιαστών και στα δύο γόνατα κι όμως είναι ακόμα εδώ. Ο Νικολό Ζανιόλο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ιταλίας, όμως δύο σοβαρότατοι τραυματισμοί έχουν βάλει φρένο στην ανάπτυξη του. Μετά την επιστροφή σε χρόνο ρεκόρ τον περασμένο Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο ο 20χρονος είδε πάλι την ατυχία να του χτυπάει την πόρτα.

Ενώ αρχικά η συμμετοχή του στο EURO θεωρείται πιθανή, ο παίκτης της Ρόμα στάθηκε… ακόμη πιο άτυχος. Τον Ιανουάριο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η αποθεραπεία του, ο Ζανιόλο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει 3 σημαντικές εβδομάδες άσκησης και να βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, με συνέπεια το Ευρωπαϊκό να χάνεται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ