ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Αυτή την Μπαρτσελόνα έχει στο μυαλό του ο Λαπόρτα!

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μπροστά στο τέλος ενός κύκλου και ο Τζουάν Λαπόρτα έχει ήδη καταστρώσει το πλάνο του για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αυτή την Μπαρτσελόνα έχει στο μυαλό του ο Λαπόρτα!

Η φετινή σεζόν εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο για την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» κλείνουν αυτή τη χρονιά με μόλις ένα τρόπαιο στα χέρια τους, αυτό του κυπέλλου Ισπανίας. Στις άλλες διοργανώσεις έχει μείνει και τυπικά με άδεια χέρια. Αν και στο πρωτάθλημα προσπάθησε να κάνει μεγάλη επιστροφή, τα χάλασε όλα στο τέλος. Η εντός έδρας ήττα από τη Γρανάδα και η ισοπαλία με την Ατλέτικο Μαδρίτης έθεσαν τους Καταλανούς εκτός διεκδίκησης. Παράλληλα, στο Champions League η Παρί Σεν Ζερμέν τους βρήκε… μπόσικους και τους πέταξε άνετα εκτός.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Έπειτα από όσα συνέβησαν μέσα στη σεζόν, ο Τζουάν Λαπόρτα το βράδυ της Τρίτης (19/5) προανήγγειλε αλλαγές. Όπως τόνισε ο κύκλος της ομάδας έκλεισε και πλέον πρέπει να ανοίξει ένας καινούργιος με στόχο την κορυφή. Η «Marca» τα έβαλε κάτω και ανέλυσε τις αλλαγές που ετοιμάζει ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα. Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός τεχνικός μόνο σίγουρος δεν είναι για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Ο Λαπόρτα ναι μεν τον εμπιστεύεται, αλλά κοιτάζει εναλλακτικές, όπως ο Τσάβι.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Κούμαν

Ο Μέσι και οι… φευγάτοι» της Μπαρτσελόνα

Από την άλλη, άπαντες στην Μπαρτσελόνα περιμένουν την απάντηση του Λιονέλ Μέσι. Αυτό είναι το βασικότερο κομμάτι για το «αύριο» του συλλόγου. Εδώ και καιρό οι «μπλαουγκράνα» προσπαθούν να τον πείσουν να «δεθεί» εκεί μέχρι σχεδόν το τέλος της καριέρας του και να αποτελέσει τον ηγέτη τους και για τα επόμενα χρόνια. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να έρθει και η απαραίτητη ενίσχυση. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή οι Καταλανοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Έτσι, κανείς πλέον δεν είναι… ασφαλής στην ομάδα. Ήδη το όνομα του Αντουάν Γκριεζμάν δεσπόζει στις σκέψεις της Μπαρτσελόνα για τους προς πώληση παίκτες, εφόσον παραμείνει ο Μέσι. Κι αυτό γιατί θεωρείται πως ο Γάλλος θα μπορέσει να φέρει αρκετά χρήματα πίσω και να… ρεφάρει την αγορά του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ουσιαστικά η πώληση του ενδέχεται να γίνει καθαρά για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει και για τους υπόλοιπους υπό παραχώρηση παίκτες. Κουτίνιο, Ουμτιτί, Πιάνιτς, Φίρπο, Ματέους και Μπρέιθγουεϊτ είναι οι φευγάτοι του ρόστερ, οι οποίοι έχουν απογοητεύσει με τις εμφανίσεις τους. Μπαρτσελόνα

Τι θα γίνει με τις «παλιοσειρές» και ποιοι έρχονται

Βέβαια, ακόμα και αρκετές «παλιοσειρές» δεν είναι σίγουρες για την επόμενη μέρα. Όπως τονίζει η «Marca» υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που ναι μεν έχει τεράστια προσφορά στον σύλλογο, αλλά στις τάξεις της ομάδας θεωρούν πως τα καλύτερα τους χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Παράλληλα, είναι και παίκτες με αρκετά υψηλά συμβόλαια, κάτι που «πληγώνει» την Μπαρτσελόνα οικονομικά. Πρόκειται για τους Πικέ, Ζόρντι Άλμπα και Μπουσκέτς, για τους οποίους οι ιθύνοντες των Καταλανών θα άκουγαν προτάσεις, εφόσον ήταν συμφέρουσες.

Τέλος, ο νέος κύκλος του συλλόγου θα στηριχτεί πλέον σε νεότερους ηλικιακά παίκτες. Ο Λαπόρτα θέλει να χτίσει μια Μπαρτσελόνα που θα κυριαρχεί για χρόνια και για να το πετύχει αυτό στοχεύει σε… πιτσιρικάδες. Ήδη τα παραδείγματα των Μορίμπα, Αραούχο και Μινγκέθα που βρέθηκαν από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα δίνουν το παράδειγμα. Από εκεί και πέρα και οι μεταγραφές της Μπαρτσελόνα εκεί θα κινηθούν, με τον Έρικ Γκαρσία να αποτελεί τον πρώτο στόχο για την άμυνα. Από εκεί και πέρα υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ντεμπελέ, αλλά και στους νέους που υπάρχουν στο ρόστερ. Ο Λαπόρτα έχει ονειρευτεί την νέα Μπαρτσελόνα και σε λίγο καιρό θα αρχίσει να βάζει το πλάνο του σε λειτουργία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ