ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Κανείς δε μπορεί να πει όχι στον Καρίμ Μπενζεμά!

Ο Καρίμ Μπενζεμά επιστρέφει μετά από σχεδόν έξι χρόνια στην εθνική Γαλλίας για να καθαρίσει το όνομά του και να αποκαταστήσει μια ιστορική αδικία.

Κανείς δε μπορεί να πει όχι στον Καρίμ Μπενζεμά!

Ήταν Οκτώβρης του 2015 όταν ο Καρίμ Μπενζεμά πραγματοποιούσε την τελευταία του εμφάνιση με την εθνική Γαλλίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο όμως δεν κλήθηκε ποτέ ξανά στην εθνική. Φυσικά οι λόγοι δεν θα μπορούσαν να είναι αγωνιστικοί. Το περίφημο σκάνδαλο με το sextape και τον εκβιασμό του συμπαίκτη του, Ματιέ Βαλμπουενά, έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τον Μπενζεμά. Το θέμα άνοιξε πολύ και ο Καρίμ βρέθηκε ενώπιο της δικαιοσύνης κινδυνεύοντας ακόμη και με φυλάκιση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντιντιέ Ντεσάν έκρινε ότι η παρουσία του στην ομάδα θα φέρει αναστάτωση και τον διέγραψε από τη λίστα του. Όπως φάνηκε όμως ούτε αυτός δεν κατάφερε να… αντισταθεί στο ταλέντο ενός ποδοσφαιριστή που δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια. Ο Καρίμ Μπενζεμά επιστρέφει λοιπόν στην εθνική έτοιμος να τιμωρήσει όσους τόσα χρόνια χαίρονταν με την απουσία του.

Ιστορία του αμαρτία του

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν υπήρξε ποτέ αυτό που λέμε το «καλό παιδί». Μπορεί να έκανε και να κάνει μια καριέρα που θα ζήλευαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη όμως έμεινε πάντα το παιδί που μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές της Λυών. Ο λαμπερός κόσμος του ποδοσφαίρου δεν του πήρε τα μυαλά, δεν κέρδισε τη ψυχή του. Για εκείνον οι φίλοι του είναι αυτοί που μεγάλωσαν μαζί κόντρα σε δύσκολες συνθήκες και τεράστιες δυσκολίες. Δεν τους αλλάζει με τίποτα και για κανέναν και φυσικά όταν ήρθαν τα δύσκολα δεν βολεύτηκε στη φήμη και τη δόξα του. Βλέπετε οι κώδικες φιλίας σε μέρη όπως αυτό που μεγάλωσε είναι ιεροί.

Όσοι δένονται στα δύσκολα ξέρουν καλά ότι απαγορεύεται να προδώσουν τους δικούς τους. Ακόμα κι αν παίζουν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάπως έτσι λοιπόν ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός έμπλεξε σε μια ιστορία που έμελλε να του κοστίσει ακριβά. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έγιναν και μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές. Μόνο όσοι πρωταγωνίστησαν ξέρουν πραγματικά τι συνέβη. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι ένας φίλος του Μπενζεμά είχε στην κατοχή του ένα ροζ βίντεο του Ματιέ Βαλμπουενά με το οποίο εκβίαζε τον ποδοσφαιριστή προκειμένου να του δώσει χρήματα. Μπενζεμά Βαλμπουενά

Κάπου εκεί μπαίνει στο κάδρο και ο φορ της Ρεάλ, ο οποίος φέρεται να πίεσε τον Βαλμπουενά να ενδώσει στον εκβιασμό και να πληρώσει τα λεφτά που του ζητούσε ο κάτοχος του βίντεο. Το θέμα πήρε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις και έγινε παγκοσμίως γνωστό. Ο Μπενζεμά ήξερε ξεκάθαρα ότι βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας αλλά πλέον δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Η αρνητική δημοσιότητα και η εμπλοκή της δικαιοσύνης δημιούργησαν σύννεφα γύρω από το όνομά του.

Ο αποκλεισμός από την εθνική Γαλλίας ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο. Άλλωστε οι επαφές μεταξύ Μπενζεμά και Βαλμπουένα πραγματοποιήθηκε κατά τη κοινή τους συνύπαρξη με τους «Τρικολόρ». Ο 33χρονος πλέον Γαλλοαλγερινός έμεινε μακριά από την εθνική για περίπου έξι χρόνια. Έξι χρόνια στα οποία η Γαλλία κυριάρχησε κα κέρδισε σχεδόν τα πάντα.

Θες να δεις τις καλύτερες εικόνες που «παίζουν» στο Instagram; Ε τότε θα μπεις στον λογαριασμό μας! 

Μπενζεμά απών στα καλύτερα χρόνια

8 Οκτωβρίου του 2015. Τότε ήταν η τελευταία συμμετοχή του Καρίμ Μπενζεμά με το εθνόσημο. Ήταν ένα φιλικό κόντρα στην Αρμενία και ο επιθετικός της Ρεάλ ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Με 2 γκολ και 1  ασίστ καθάρισε εύκολα το παιχνίδι κι αν δεν είχε ακολουθήσει ότι ακολούθησε πιθανότατα θα είχε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό εκείνο το ματς. Έμελλε όμως να χαραχτεί για πάντα στη μνήμη του ως το τελευταίο του με την εθνική. Από τότε οι «Τρικολόρ» εκτοξεύτηκαν και βρέθηκαν σε έναν τελικό Γιούρο το 2016 και σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018. Κι αν στην πρώτη περίπτωση η Πορτογαλία τους στέρησε το τρόπαιο, στη δεύτερη δεν υπήρχε τίποτα να τους σταματήσει.

Με πιο απλά λόγια ο Μπενζεμά έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε έναν τελικό Γιούρο και να κατακτήσει το Μουντιάλ. Διότι ήταν δεδομένο ότι αν ήταν στην αποστολή θα βρισκόταν στο βασικό σχήμα σε κάθε περίπτωση. Όπως καταλαβαίνετε το πλήγμα είναι τεράστιο. Για έναν παίκτη που έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο οι τίτλοι με την εθνική είναι αυτοί που θα τελειοποιήσουν με το παλμαρέ του. Ειδικότερα το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το πλέον βαρύτιμο τρόπαιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μπενζεμά

Εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν με το όνειρο να το κατακτήσουν όμως ελάχιστα τα καταφέρνουν. Ο Μπενζεμά θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που το κατάφεραν. Υπό κανονικές συνθήκες θα σκορπούσε τον τρόμο μαζί με τους Γκριεζμάν και Μπαπέ και θα λουζόταν και εκείνος με τις σαμπάνιες της δόξας στον τελικό με την Κροατία. Εκείνο το σκάνδαλο του στέρησε αυτή την τεράστια στιγμή για την καριέρα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο γιγαντώθηκε και το άλλοτε χρυσό παιδί του ήταν απών. Ο Μπενζεμά δεν έχασε απλά την ευκαιρία να βρεθεί σε μεγάλα τουρνουά κα να κατακτήσει σημαντικά τρόπαια. Έχασε την ευκαιρία να γίνει ένας θρύλος της εθνικής Γαλλίας. Διότι μέχρι να αποκλειστεί από τις κλήσεις μετρούσε ήδη 81 συμμετοχές και 27 γκολ.  Αν αυτά τα έξι χρόνια δεν είχαν χαθεί αυτή τη στιγμή ο Μπενζεμά θα φιγούραρε πολύ ψηλά στις λίστες με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ με το εθνόσημο.

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος για τον Μπενζεμά

Πιο συγκεκριμένα θα ήταν στο όριο να βρεθεί στην πρώτη θέση και στις δύο λίστες. Ο Λιλιάν Τουράμ είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με 142 και ο Τιερί Ανρί ο πρώτος σκόρερ με 51 τέρματα. Όπως καταλαβαίνετε αν βρισκόταν κανονικά στην εθνική είτε θα είχε ξεπεράσει και τους δύο, είτε θα βρισκόταν μια ανάσα μακριά τους. Επειδή όμως με τα αν δεν γράφεται ιστορία πάμε στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που βρίσκει τον Μπενζεμά να επιστρέφει στις κλήσεις της εθνικής και μάλιστα όχι για κάποιο φιλικό αλλά ενόψει του Γιούρο. Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια εξέλιξη που ξάφνιασε τους πάντες.

Δεν υπήρχε κάποιος οιωνός που έδειχνε ότι ο Ντεσάν έχει αλλάξει γνώμη. Ο Γάλλος τεχνικός υπήρξε αμείλικτος στο θέμα του Μπενζεμά όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρούσε ότι η ηρεμία και το κλίμα της ομάδας είναι πάνω από όλα και τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν. Όμως κόντρα σε κάθε προγνωστικό αποφάσισε να καλέσει τον 33χρονο φορ και να τον έχει μαζί του σε ένα τουρνουά που οι «Τρικολόρ» είναι ξανά μέσα στα μεγάλα φαβορί.

Μετά από ακόμη μια καταπληκτική σεζόν η λογική λέει ότι ο Μπενζεμά θα είναι ο βασικός φορ της Γαλλίας. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να κατακτήσει το πρώτο του σημαντικό τρόπαιο σε εθνικό επίπεδο. Το ρόστερ των Γάλλων ήταν έτσι κι αλλιώς πανίσχυρο και η προσθήκη του Μπενζεμά φαίνεται να το τελειοποιεί. Γιατί αν κάτι έλειπε από αυτό ήταν η παρουσία ενός παγκόσμιας κλάσης καθαρόαιμου επιθετικού.

Ναι μπορεί η ποιότητα και το βάθος να κάλυπτε αυτή την έλλειψη όμως πλέον ο Ντεσάν έχει ακόμα ένα υπερόπλο στη διάθεσή του. Το κίνητρο του Μπενζεμά είναι τεράστιο. Μετά από τόσο καιρό του δίνεται ξανά η ευκαιρία να βρίσκεται εκεί που κάθε ποδοσφαιριστής της κλάσης του πρέπει να βρίσκεται. Το Γιούρο είναι το μοναδικό τρόπαιο που λείπει έτσι ώστε η συγκεκριμένη φουρνιά των Γάλλων να τερματίσει το ποδόσφαιρο. Και με Καρίμ στην κορυφή μοιάζουν πραγματικά ασταμάτητοι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ