ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γαλλία

Με… εντολή Μπαπέ το κύπελλο στην Παρί! (vid)

Ο Κίλιαν Μπαπέ βγήκε μπροστά για την Παρί και την οδήγησε στην κατάκτηση του 14ου Κυπέλλου Γαλλίας στην ιστορία της, επικρατώντας με 2-0 της Μονακό.

Με… εντολή Μπαπέ το κύπελλο στην Παρί! (vid)

Απόντος του Νεϊμάρ στον τελικό κυπέλλου Γαλλίας, ο Κίλιαν Μπαπέ όφειλε να βγει μπροστά για την Παρί Σεν Ζερμέν. Κι αυτό ακριβώς έκανε. Ο 22χρονος σταρ με γκολ και ασίστ στον Ικάρντι οδήγησε τους Παριζιάνους σε μια άνετη νίκη κόντρα στη Μονακό (2-0) και στην κατάκτηση του τροπαίου. Η Παρί έφτασε τα 14 κύπελλα Γαλλίας, όντας πολυνίκης του θεσμού, με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να πανηγυρίζει τη δεύτερη κούπα στο τιμόνι της ομάδας.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Προβάδισμα δια… ποδός Ικάρντι

Το παιχνίδι δεν είχε σχεδόν καθόλου ρυθμό στο ξεκίνημα του. Η Παρί είχε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από την άλλη η Μονακό περίμενε πίσω από την μπάλα, ψάχνοντας να βρει τη στιγμή της στην κόντρα. Όλα αυτά μέχρι το 19′, όταν οι Παριζιάνοι πήραν το προβάδισμα. Ο Μπαπέ έκλεψε την μπάλα από τον Ντισάσι και την έδωσε στον Ικάρντι που σε κενή εστία έκανε το 1-0!

Παρά το γκολ, το ματς συνέχισε να κινείται σε πολύ αργό τέμπο, δεδομένου ότι οι Μονεγάσκοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους για αρκετό διάστημα. Στο 36′ ένα σουτ του Ντι Μαρία πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, με την Παρί να διατηρεί άνετα το προβάδισμα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μπαπέ

«Καθάρισε» το τρόπαιο ο Μπαπέ

Ούτε το δεύτερο μέρος έχαιρε ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής ποιότητας. Η Μονακό πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα. Γενικότερα στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κυριάρχησε η δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα από αμφότερες τις πλευρές. Οι μονεγάσκοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή και μάλιστα «άγγιξαν» το γκολ στο 69′. Ο Μάρτινς έκανε μια σέντρα σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο ως το 81′, όταν η Παρί βρήκε και δεύτερο γκολ και «κλείδωσε» τον τίτλο. Ο Ντι Μαρία έβγαλε ωραία κάθετη στον Μπαπέ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0! Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Έτσι οι Παριζιάνοι έφτασαν στην 14η κατάκτηση του κυπέλλου στη Γαλλία, όντας οι πολυνίκεις του θεσμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μονακό (Νίκο Κόβατς): Μαγιέτσκι, Σιντιμπέ, Ντισάσι (74′ Μπαντιασίλε), Μαριπάν, Σίλβα, Αγκιλάρ (46′ Ντιατά), Τσουαμένι, Φοφανά (60′ Μάρτινς), Γκολόβιν, Φόλαντ (74′ Φάμπρεγκας), Μπεν Γεντέρ (60′ Γιόβετιτς).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Νάβας, Φλόρεντσι (68′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κέρερ, Ντιαλό, Παρέδες (79′ Ερέρα), Ντανίλο, Γκέιγ, Ντι Μαρία (90′ Σαράμπια), Μπαπέ, Ικάρντι (79′ Κιν).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ