ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Χάρι Κέιν: Που θα πάει αυτή η βαλίτσα;

Ζήτημα χρόνου φέρεται να είναι η αποχώρηση του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ, καθώς όπως μεταδίδουν στην Αγγλία, ο 28χρονος κατέθεσε αίτημα μεταγραφής.

Χάρι Κέιν: Που θα πάει αυτή η βαλίτσα;

Και προς έκπληξη… λίγων, το μέλλον του Χάρι Κέιν στην Τότεναμ κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το Νησί, η υπομονή του Βρετανού φορ φαίνεται πως εξαντλήθηκε. Για ακόμη μια χρονιά η Τότεναμ έφτασε στην πηγή αλλά… δεν ήπιε νερό. Ο χαμένος τελικός του Λιγκ Καπ ήταν το τελευταίο καρφί για τον Κέιν, ο οποίος φαίνεται πως θέλει να αποχωρήσει από το Βόρειο Λονδίνο. Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως, για που;

Η υπομονή του Κέιν στέρεψε

Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως ο Κέιν είναι ένας από τους σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Χαρισματικός σκόρερ και όπως έχει αποδείξει και τη φετινή σεζόν, με την ασίστ έτοιμη, ο Άγγλος θα μπορούσε να παίζει βασικός πιθανότατα σε κάθε ομάδα του κόσμου. Φυσικά η Τότεναμ τα είχε δει όλα αυτά και φρόντισε να του προσφέρει νέο εξαετές συμβόλαιο το 2018. Έχοντας φτάσει περίπου στα μισά της συμφωνίας, οι «πετεινοί» δεν πιέζονται ιδιαίτερα για να πουλήσουν. Η αξία του παίκτη βρίσκεται ακόμα σε δυσθεώρητα ύψη και ο Ντάνιελ Λίβι είναι γνωστός για τις σκληρές διαπραγματεύσεις του.

Μετρώντας συνολικά 32 γκολ και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, ο Άγγλος βρίσκεται στην κορυφή των δυνατοτήτων του. Ειδικά η ιδιότητα του πέρα από το να εκτελεί και να μοιράζει τον έκανε ακόμη πιο ολοκληρωμένο ως επιθετικό τους τελευταίος μήνες. Έχοντας ακόμη στην πλάτη του 116 γκολ στην Πρέμιερ τα τελευταία 5 χρόνια, είναι ο πλέον συνεπής στράικερ της δεκαετίας. Πλέον, στα 28 του ο Κέιν είναι πιο πλήρης από ποτέ και στα κατάλληλα χέρια θα ήταν αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα πολύ δύσκολα.

Προτεραιότητα του παίκτη φαίνεται πως είναι η παραμονή στην Αγγλία. Η Πρέμιερ είναι η μεγάλη του… καψούρα και όπως αναφέρουν τα Μέσα στο Νησί, αυτή είναι η προτεραιότητα του. Κάπως έτσι χρειάζεται να διαχωρίσουμε τις επιλογές τις οποίες πιθανότατα θε χρειαστεί να πάρει ο Κέιν. Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Σίτι καραδοκούν, με ακόμη μερικές ομάδες από το εξωτερικό να έχουν την προσοχή τους στο Λονδίνο.

Οι επιλογές έξω από το Νησί

Η κίνηση με τις λιγότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί είναι μάλλον εκτός συνόρων Αγγλίας. Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Παρί είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τον Κέιν. Ωστόσο, με τα δεδομένα του κορωνοιού αυτό αλλάζει.

Μέχρι πριν 1-2 σεζόν η Ρεάλ ακουγόταν δυνατά για την «βασίλισσα». Πονώντας στα φορ και με τον Μπενζεμά να μεγαλώνει, οι «μερένχες» ήθελαν έναν παίκτη με την εκτελεστική δεινότητα του Κέιν. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν. Ο Εμπαπέ είναι ο νούμερο ένα στόχος στη Μαδρίτη και οποιοδήποτε δαπανηρή μεταγραφική πρόταση γίνει θα έχει αποδέκτη τον Γάλλο. Ακόμη πιο δύσκολο είναι ο Κέιν να καταλήξει στην άσπονδη αντίπαλο της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» πρόσφατα πήραν δάνειο 100 εκατομμυρίων για να τακτοποιήσουν οφειλές παικτών, όποτε μια τόσο ακριβή μεταγραφή θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός.

Ακόμη μια ομάδα που ταλαιπωρείται οικονομικά είναι η Γιουβέντους. Η πρώην πρωταθλήτρια Ιταλίας πλήττεται στα οικονομικά της, μετά από μερικές χρονιές με άφθονο χρήμα για ξόδεμα. Ακόμη, η μη εξασφαλισμένη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, σημαίνει πως στο Τορίνο ίσως χρειαστεί να κάνουν οικονομία ενόψει της νέας σεζόν. Η Μπάγερν Μονάχου σίγουρα αποκλείεται ως μνηστήρας. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο και η απόκτηση ενός παίκτη για μια θέση που είναι υπερπλήρης η ομάδα, δεν συμβαδίζει με την λογική.

Αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από ομάδες εκτός Αγγλίας είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Στο Παρίσι ετοιμάζονται για τη ζωή χωρίς τον Εμπαπέ, καθώς ο Γάλλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανανεώσει. Η θέση των φορ είναι αισθητά… γυμνή, καθώς ο Μάουρο Ικαρντι δεν έχει αποδώσει τα προσδοκόμενα. Το οικονομικό ζήτημα είναι το λιγότερο που έχει να σκεφτεί η Παρί, καθώς οι Άραβες έχουν την ευχέρεια να φέρουν στην «Πόλη του Φωτός» τον Άγγλο. Τέλος, η παρουσία του Ποκετίνο στον πάγκο της ομάδας μόνο βοηθητικό θα είναι στο όλο εγχείρημα.

Ο Λίβι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται την Τσέλσι

Από τους εγχώριους ανταγωνιστές, η Τσέλσι είναι η λιγότερο αρεστή ομάδα. Τόσο για τον Κέιν, όσο και για την Τότεναμ και τον Ντάνιελ Λίβι. Οι σχέσεις των δύο συλλόγων δεν είναι οι καλύτερες. Αρχικά και οι δύο σύλλογοι εδρεύουν στο Λονδίνο. Η κόντρα των δύο συμπολιτών είναι μεγάλη και η ενίσχυση της μιας ομάδας με μεταγραφή από την άλλη είναι κάτι που καμία δεν θα ήθελε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περίπτωση του Μόντριτς, τον οποίο η Τσέλσι ήθελε να αποκτήσει (πριν μεταγραφεί στη Ρεάλ για λιγότερα χρήματα). Ακόμα, η πικρία για την υπόθεση Γουίλιαν (πίσω στο 2013) είναι ακόμη έντονη στο Βόρειο Λονδίνο.

Από την πλευρά του ο Κέιν δεν επιθυμεί να μετακινηθεί σε μια συμπολίτισσα της Τότεναμ. Γέννημα-θρέμμα των «πετεινών», δεν επιθυμεί να αφήσει την αγαπημένη του για μια άσπονδη αντίπαλο. Η σχέση του με τους οπαδούς της ομάδας είναι εξαιρετική και δεν θα ήθελε να αμαυρώσει το όνομα που θα αφήσει στον σύλλογο. Συνεπώς, οι πιθανότητες της Τσέλσι είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ με τρόπαιο τον Κέιν

Η μεγαλύτερη μάχη για την απόκτηση του Κέιν, πιθανότατα θα δοθεί στο Μάντσεστερ. Σε μια κίνηση που θα ήταν μακράν πιο… διπλωματική, Σίτι και Γιουνάιτεντ έχουν αρκετά πάρε-δώσε τα τελευταία χρόνια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» όμως φαίνεται πως έχουν τον τίτλο του αουτσάιντερ. Η κατάσταση στον σύλλογο είναι ιδιαίτερα κακή, με τους φιλάθλους να έχουν στραφεί κατά της διοίκησης. Μια απέλπιδα προσπάθεια των Γκλέιζερς θα ήταν να κάνουν δώρο τον Κέιν και να «γλυκάνουν» το θυμωμένο κοινό τους.

Ωστόσο, ακριβώς όπως και με τον Σάντσο, τα οικονομικά δεδομένα θα ζορίσουν ιδιαίτερα την ολοκλήρωση μιας τέτοιας μεταγραφής. Επιπρόσθετα, η ανανέωση του Καβάνι για ακόμη ένα έτος δείχνει πως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για την απόκτηση επιθετικού. Ακόμη και του επιπέδου του Κέιν.

Στο άλλο στρατόπεδο, η Σίτι θα βγει στην αγορά για νέο φορ. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς δεν δείχνει ακόμα έτοιμος να καλύψει το κενό του Αγουέρο και ο Κέιν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Λίγους μήνες πριν τα κλείσει τα 28, ο Άγγλος θα μπορούσε να γίνει «η αιχμή του δόρατος» σε μια (ακόμη πιο) εντυπωσιακή Σίτι. Στο παρελθόν, οι «πολίτες» είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Άγγλο, όμως ο Λίβι δεν ήθελε καν να ακούσει προσφορά. Με το ταμπλό ανεστραμμένο τώρα, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Με τον… πειρασμό Χάλαντ να «ψάχνεται» για μεταγραφή, ο Κέιν πλέον δεν παλεύει μόνος του.

Η Τότεναμ πλέον δεν μπορεί το κάτι παραπάνω

Δυστυχώς για τους φίλους της Τότεναμ, μια σπουδαία περίοδος στην ιστορία του συλλόγου φαίνεται πως ολοκληρώνεται. Η πιο ταλαντούχα ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Βόρειο Λονδίνο τις τελευταίες δεκαετίες, έφτασε αρκετές φορές στην πηγή, αλλά μέχρι εκεί. Χωρίς κανένα τρόπαιο να επιδείξει, η Τότεναμ πρέπει να αποδεχθεί πως χρειάζεται μια αλλαγή.

Αρχικά Ποκετίνο-Έρικσεν και τώρα ο Κέιν, κλείνουν τον κύκλο τους στην Τότεναμ. Κόντρα στην Άστον Βίλα (και με ήττα), ο Άγγλος σκόρερ πιθανότατα έδωσε την τελευταία παράσταση στο κοινό των «πετεινών». Η ικανότητα της ομάδας είναι αισθητά κατώτερη του ίδιου και χωρίς τρόπαιο στα 28 του, θέλει να ξεκινήσει να κερδίζει. Η υπομονή του στέρεψε. Και μέσα στο καλοκαίρι, λογικά θα γίνει μάχη για την υπογραφή του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ