ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Φεντερίκο Κιέζα είναι η όαση σε μια τραγική σεζόν για τη Γιουβέντους!

Οι εμφανίσεις του Φεντερικό Κιέζα αποτελούν έναν από τους ελάχιστους λόγους αισιοδοξίας σε μια κατά τα άλλα κάκιστη σεζόν για τη Γιουβέντους.

Ο Φεντερίκο Κιέζα είναι η όαση σε μια τραγική σεζόν για τη Γιουβέντους!

Ο Κιέζα πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό Κυπέλλου με την Αταλάντα χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του. Ένα τρόπαιο που έρχεται να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε μια σεζόν που στους «Μπιανκονέρι» γρήγορα θα θέλουν να ξεχάσουν. Αυτό που όμως δεν θα θέλουν με τίποτα να ξεχάσουν είναι η εικόνα του Φεντερίκο Κιέζα. Ο 23χρονος Ιταλός ήταν από τους λίγους που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων κάνοντας τη διαφορά σε σταθερή βάση. Η Γιουβέντους βρίσκει στο πρόσωπό του ένα σημείο αναφοράς και έναν μελλοντικό ηγέτη. Πάνω του θα βασιστεί προκειμένου να επιστρέψει σύντομα εκεί που τόσα χρόνια είχε συνηθίσει να βρίσκεται. Στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Δικαίωσε τις προσδοκίες

Όταν η Γιουβέντους έκλεινε τον Κιέζα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου όλοι ξέραμε ότι επρόκειτο για μια πολύ σημαντική μεταγραφή. Ο Ιταλός εξτρέμ αποτελούσε εδώ και χρόνια ένα από τα κορυφαία ταλέντα όχι μόνο της Ιταλίας αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Βασικός στη Φιορέντινα από τα 19 του είχε τραβήξει τα βλέμματα των περισσότερων κολοσσών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με συνέπεια και διάρκεια στην απόδοσή του είχε καθιερωθεί από το 2018 στις κλήσεις της εθνικής Ιταλίας και η μεγάλη μεταγραφή ήταν απλά θέμα χρόνου.

Θα μπορούσε μάλιστα να είχε πραγματοποιηθεί δύο με τρία χρόνια νωρίτερα όμως ο Κιέζα προτίμησε να παραμείνει στους «Βιόλα» μέχρι να νιώσει έτοιμος. Η μετακίνησή του στη Γιουβέντους ήταν η ευκαιρία του να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις που τον ήθελαν ικανό να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Οι προσδοκίες σαφώς και ήταν μεγάλες, κάτι που φάνηκε και στο ποσό που δαπανήθηκε για χάρη του. Με 10 εκατομμύρια ευρώ για ένα χρόνο δανεισμού και υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 50 εκατομμύρια ο Κιέζα ερχόταν ως ένας παίκτης που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Κιέζα

Και μπορεί η πρώτη του χρονιά με τους «Μπιανκονέρι» να ήταν η χειρότερη για το κλαμπ εδώ και πολλά χρόνια, όμως ο ίδιος έβγαλε μάτια. Με 14 γκολ και 11 ασίστ ξεχώρισε και έδωσε σημαντικές λύσεις σε όποια θέση κι αν χρησιμοποιήθηκε. Ένα από τα γκολ του ήταν που έδωσε το Κύπελλο στη Γιουβέντους στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα.

Παρέα με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Κουαντράδο και ίσως τον Μοράτα ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν από το ναυάγιο της φετινής Γιουβέντους. Ο Κιέζα έδειξε πανέτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο και οι «Μπιανκονέρι» μπορούν να αισθάνονται τυχεροί που έχουν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στις τάξεις τους. Δεδομένου ότι θα χρειαστούν ένα σημαντικό restart ο Κιέζα θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της νέας εποχής. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν διαθέτει όλο τα πακέτο για να υποστηρίξει με επιτυχία αυτόν το ρόλο.

Ένα τέλειο πακέτο

Στα 23 του ο Κιέζα είναι έτοιμος παίκτης. Με εμπειρίες, παραστάσεις και αποδεδειγμένες ικανότητες. Κέρδισε με άνεση το στοίχημα του να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός κορυφαίου κλαμπ και η πορεία του δείχνει πως θα είναι μόνο ανοδική. Την ίδια στιγμή το νεαρό της ηλικίας του επιτρέπει στη Γιουβέντους να χτίσει μακροπρόθεσμο πρότζεκτ με τον ίδιο να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το γεγονός ότι είναι Ιταλός κάνει το πακέτο Κιέζα ακόμη πιο ελκυστικό. Γνωρίζει καλά τι θα πει Καμπιονάτο. Τις ιδιαιτερότητές του, τη σημασία των ντέρμπι, την ιδιοσυγκρασία των οπαδών.

Ο Κιέζα είναι ο παίκτης που κάθε μεγάλη ομάδα της Ιταλίας θα ήθελε στο ρόστερ της. Άλλωστε και η Ίντερ ψάχτηκε πολύ σοβαρά για την περίπτωσή του πριν αυτός καταλήξει στη Γιουβέντους. Οι «Μπιανκονέρι» είναι μια αρκετά γερασμένη ομάδα. Ποδοσφαιριστές αρκετά πάνω από τα 30 όχι μόνο βρίσκονται στην ομάδα αλλά αποτελούν βασικά γρανάζια της και ηγετικές μορφές της. Οι Μπονούτσι, Κιελίνι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπουφόν είναι όλοι πάνω από 35 και ο ρόλος τους στη Γιουβέντους είναι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικός. Κιέζα mvp

Προφανώς και μιλάμε για τεράστιους ποδοσφαιριστές που ακόμα μπορούν να ανταπεξέλθουν με το παραπάνω στο κορυφαίο επίπεδο. Χρειάζεται όμως και οι νεότεροι να βγουν μπροστά. Οι νεότεροι ποδοσφαιριστές του κλαμπ διαθέτουν άπλετο ταλέντο όχι όμως ανάλογη προσωπικότητα. Οι Ντε Λιγκτ, Μπεντακούρ, Κουλουσέφσκι και Αρτούρ δείχνουν ακόμα κάπως μαγκωμένοι και αυτό αντανακλά στην απόδοσή τους.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τον Κιέζα ο οποίος έχει τη νοοτροπία που χρειάζεται για να φορέσει μια τόσο βαριά και ιστορική φανέλα. Βλέπετε το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί για να σε κρατήσει σε αυτό το επίπεδο. Χρειάζεται γερό στομάχι και άγνοια κινδύνου για να επιβιώσεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πρέπει να είσαι ικανός να ξεπερνάς εμπόδια, να κλείνεις μάτια και αυτιά στις αρνητικές κριτικές και να προχωράς. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύεις να πνιγείς στη μετριότητα και ο Φεντερίκο Κιέζα δεν φαίνεται να θέλει καμία σχέση με μετριότητες.

Από τα βαθιά στα… πιο βαθιά

Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη όχι μόνο για τη Γιουβέντους αλλά για το Ιταλικό ποδόσφαιρο. Μετά από εννέα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας οι «Μπιανκονέρι» έπεσαν από την κορυφή. Η πτώση τους αυτή μάλιστα έκανε αρκετό θόρυβο καθότι κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη κι εκτός τετράδας. Το γεγονός αυτό επηρέασε άμεσα και τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα. Διότι αλλιώς κρίνεσαι σε μια ομάδα που παίρνει τον τίτλο σβηστά και αλλιώς σε μια που κινδυνεύει με ιστορικό κάζο. Γιατί αν η Γιουβέντους μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ θα μιλάμε για τεράστια αποτυχία, ενός συλλόγου που θέλει να θεωρείται ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τροπαίου.

Σε αυτή την περίπτωση η κριτική γίνεται πολύ πιο έντονη και σφοδρή. Όταν μια ομάδα χάνει το πρωτάθλημα μετά από εννέα χρόνια αναπόφευκτα αυτοί που κατηγορούνται πρώτοι είναι οι καινούργιοι. Ακριβώς επειδή είναι το νέο στοιχείο που «χάλασε» τη συνταγή της κυριαρχίας. Δείτε για παράδειγμα τον Αρτούρ. Έναν παίκτη που ήρθε με 70 εκατομμύρια από τη Μπαρτσελόνα για να γίνει σημείο αναφοράς στο κέντρο. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε ούτε για πλάκα να ανταποκριθεί και η κριτική τον ισοπέδωσε.

Ένα χρόνο πίσω θεωρούταν από τους κορυφαίους χαφ του πλανήτη και σήμερα έχει τη στάμπα μια πλήρως αποτυχημένης μεταγραφής. Ο Κιέζα λοιπόν κατάφερε να επιβιώσει και να αναδειχτεί μέσα σε ένα ασφυκτικό και πιεστικό πλαίσιο. Έγινε λόγος αισιοδοξίας σε μια χρονιά που τα πάντα πήγαν στραβά.

Η σεζόν που ακολουθεί θα είναι ακόμη πιο δύσκολη τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο. Ειδικά αν χαθεί η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ οι αλλαγές στη Γιουβέντους θα είναι ραγδαίες. Κατά πάσα πιθανότητα ο Κριστιάνο θα αποχωρήσει και οι παίκτες που θα μείνουν πίσω θα χρειαστεί να καλύψουν αυτό το κενό. Ο Κιέζα δεν θα μπορεί να αρκεστεί απλά σε μια καλή σεζόν αλλά να ηγηθεί και σε ένα μεγάλο ποσοστό να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει. Θα τα καταφέρει;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ