ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ομάδες σαν τη Λιλ κρατούν ζωντανή την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου!

Η Λιλ έριξε στο καναβάτσο την πανάκριβη και πολυδιαφημισμένη Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε ένα πανάξιο πρωτάθλημα που έδωσε χαρά σε όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Ομάδες σαν τη Λιλ κρατούν ζωντανή την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου!

Αυτό που πέτυχε φέτος η Λιλ είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα που αγγίζει τα όρια του άθλου. Η ομάδα του γαλλικού βορρά όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την Παρί αλλά κατάφερε κάτι που στην αρχή της σεζόν κανείς δεν πίστευε. Να της πάρει το πρωτάθλημα. Με μπάτζετ δέκα φορές μικρότερα αλλά με ψυχή δέκα φορές μεγαλύτερη οι «Λιλουά» έδειξαν πύρινη θέληση και ατσάλινο χαρακτήρα και τερμάτισαν στην κορυφή απόλυτα δίκαια. Η ιστορία τους είναι μία από αυτές που αποκαθιστούν το όνομα του ποδοσφαίρου. Δίνει δικαίωμα σε όλους τους Δαβίδ αυτούς του κόσμου να τα βάλουν με τους Γολιάθ και να τους νικήσουν. Εμείς δεν έχουμε παρά να βγάλουμε το καπέλο σε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Ένα τσουβάλι τρέλα και καθόλου φόβος

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν τα προγνωστικά σχετικά με το που θα καταλήξει η Λιγκ 1 δεν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν το πρώτο και απόλυτο φαβορί. Η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεφύγει εδώ και χρόνια από τα όρια του γαλλικού πρωταθλήματος. Με ένα τεράστιο μπάτζετ και με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης λογίζεται πλέον ανάμεσα στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη χώρα που να μπορεί έστω να συγκριθεί με τους «Παριζιάνους». Η κυριαρχία τους τα τελευταία υπήρξε αδιαμφησβήτητη και καθολική.

Η σφήνα της Μονακό το 2017 ήταν απλά η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Θα ήταν πολύ δύσκολο για κάποια ομάδα της Λιγκ 1 να ρίξει ξανά την Παρί από την κορυφή. Άλλωστε και εκείνη η Μονακό διέθετε σπουδαίους παίκτες που σήμερα παίζουν και κάνουν τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Μετά από εκείνο το στραπάτσο η Παρί έπαθε και έμαθε. Την αμέσως επόμενη χρονιά έφερε στο Παρίσι τους Νεϊμάρ και Μπαπέ και κάπου εκεί η κουβέντα τελείωσε.

Όπως βέβαια φάνηκε υπήρχε μια τρελοπαρέα από τον βορρά που είχε εντελώς διαφορετική άποψη. Η Λιλ έσκασε σαν κομήτης να ταράξει την κυρίαρχη τάξη της Λιγκ 1 και να πάρει ένα πρωτάθλημα κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ έδειξε συνέπεια από την αρχή της χρονιάς και έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου χωρίς να λυγίσει. Όσο όλοι περίμεναν πότε θα ξεφουσκώσει εκείνη προχώραγε αποφασιστικά προς τον τίτλο.

Με άγνοια κινδύνου και με πολύ πίστη στους εαυτούς τους οι παίκτες της Λιλ εμφανίστηκαν έτοιμοι να πεθάνουν ο ένας για τον άλλο και ξεπέρασαν όποιο εμπόδιο κι αν βρέθηκε μπροστά τους. Ο 36χρονος Μπουράκ Γιλμάζ με 16 γκολ έστειλε στον ψυχίατρο ειδικούς και αναλυτές και έδειξε το δρόμο για τους υπόλοιπους. Όλοι μαζί απέδειξαν πόσο το ήθελαν. Όταν στα τέλη του περασμένου Απρίλη γύρισαν από το 2-0 για να κερδίσουμε 2-3 την -επίσης διεκδικήτρια- Λυόν όλοι καταλάβαμε ότι ο φετινός τίτλος θα πάει στους «Λιλουά».

Θες να δεις τις καλύτερες εικόνες που «παίζουν» στο Instagram; Ε τότε θα μπεις στον λογαριασμό μας! 

Φάπα στην υπεροψία

Η φετινή Λιλ είναι μια ομάδα αλύγιστη. Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της όμως είχε πάντα απαντήσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Με μόλις 23 γκολ παθητικό είχε την καλύτερη άμυνα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όπως είναι λογικό μια ομάδα που δέχεται τόσα λίγα γκολ δύσκολα χάνει. Σε 38 αγωνίστηκες η Λιλ έχασε μόλις τρεις φορές. Καμία από αυτές τις τρεις ήττες δεν ήρθε από ομάδα της πρώτης δεκάδας. Στα μεγάλα ματς οι «Λιλουά» έδειξαν αξιοζήλευτο χαρακτήρα. Κέρδισαν εκτός έδρας Λυόν και Παρί σε παιχνίδια που σε περίπτωση ήττας θα έπεφταν από τον κορυφή.

Η θέση τους στο τέλος της χρόνιας είναι ακριβώς αυτή που τους αξίζει. Και μπορεί ο Μπαπέ να υποστήριξε ότι η Παρί χάρισε τον τίτλο στην Λιλ όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Λιλ πήρε τον τίτλο μόνη της. Πιο συγκεκριμένα τον πήρε μέσα από τα χέρια της Παρί τιμωρώντας έτσι την υπεροψία και το τουπέ που έδειξε κατά τη διάρκεια η ομάδα του Παρισιού. Γιατί όσο ισχυρός κι αν είσαι, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς προσπάθεια.

Η Μπάγερν Μονάχου κυριαρχεί τόσα χρόνια στη Γερμανία γιατί σέβεται τις αντιπάλους της. Τις αντιμετωπίζει χωρίς ίχνος υπεροψίας και κυνηγάει με λύσσα κάθε εγχώριο τίτλο. Η Παρί έχοντας επενδύσει τόσα εκατομμύρια όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά έχει χάσει και δύο φορές το πρωτάθλημα. Βλέπετε καμιά φορά η θέληση μπορεί να μετακινήσει και ολόκληρα βουνά και η Λιλ από θέληση είχε μπόλικη.

Κάπως έτσι άφησε μια από τις πιο ακριβές ομάδες του κόσμου να βλέπει την πλάτη της. Μάλιστα την ανάγκασε να την κυνηγάει στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν χωρίς τελικά να καταφέρει να την πιάσει. Γι’ αυτό άλλωστε το επίτευγμά της έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η Λιλ δεν έκλεψε το πρωτάθλημα. Το κέρδισε στα ίσα. Πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς στην πρώτη θέση και εκεί παρέμεινε. Κι όσο στο Παρίσι ασχολούνταν μόνο με το Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τους έπαιρνε τον θρόνο.

Τίποτα τυχαίο

Η Λιλ είναι ένα κλαμπ το οποίο λειτουργεί με σχέδιο και σοβαρότητα. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και έχει την γνώση για να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους ήταν όμως η κορύφωση μιας πορείας που είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Το -όχι και τόσο μακρινό- 2018 η Λιλ είχε τερματίσει 17η και είχε κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Το γεγονός αυτό θορύβησε τους ανθρώπους του συλλόγου και έκτοτε τα πάντα άλλαξαν. Με μελετημένες προσθήκες και χωρίς υπέρογκες δαπάνες στήθηκε μια ομάδα που έφτασε στο σημείο να τρυπήσει το ταβάνι της.

Ο Γιλμάζ, ο Φόντε, ο Ρενάτο Σάντσες, ο Ικονέ, ο Τσελίκ, ο Γιαζίτσι, ο Μπάμπα, ο Μπότμαν και ο Ντέιβιντ ήρθαν στην ομάδα από το 2018 και μετά. Όλοι τους αποτέλεσαν κολώνες της πρωταθληματικής πορείας. Κανείς από αυτούς δεν κόστισε παραπάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Για την ακρίβεια ο Τζόναθαν Ντέιβιντ που ήρθε από την Γκεντ το περασμένο καλοκαίρι είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου με 27 εκατομμύρια. Όλοι οι υπόλοιποι ήρθαν είτε ελεύθεροι, είτε με μικρά ποσά. Λιλ

Όταν λοιπόν μια ομάδα φτάνει από το φάσμα του υποβιβασμού στην κορυφή του πρωταθλήματος τότε μάλλον κάτι κάνει πολύ καλά. Σίγουρα δεν την έφερε εδώ η τύχη και σίγουρα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι είναι πρώτη επειδή κάποιος άλλος της το επέτρεψε. Η Λιλ έχει μπροστά της αρκετό καιρό να πανηγυρίσει και να χαρεί την τεράστια επιτυχία της όμως μετά οφείλει να κοιτάξει πως θα τη διαχειριστεί. Είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν διάθεση να χτίσουν πάνω σε αυτή την επιτυχία.

Μετά από μια τόσο πετυχημένη σεζόν είναι δεδομένα ότι στο ρόστερ θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο αποχωρήσεων. Μάλιστα όπως φαίνεται ήδη θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ. Στόχος της Λιλ πρέπει να είναι να εμφανιστεί του χρόνου ακόμη καλύτερη απ΄ ότι φέτος. Κι αν της δοθεί ξανά η ευκαιρία δεν θα διστάσει να μας σοκάρει και πάλι. Άλλο που δε θέλουμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ