ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το 2021 έβγαλε νοκ άουτ τους μόνιμους πρωταθλητές!

Μετά από αρκετές χρονιές ίδιων «προσώπων» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οι ισορροπίες των ομάδων στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα ανατράπηκαν.

Το 2021 έβγαλε νοκ άουτ τους μόνιμους πρωταθλητές!

Τι μας έμαθε το 2021 στο ποδόσφαιρο; Πως και οι αιώνιοι πρωταθλητές πρέπει να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις για να παραμείνουν στην κορυφή. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα περισσότερα πρωταθλήματα ανέδειξαν νέους πρωταθλητές, περισσότεροι εκ των οποίων ανέλπιστοι. Κάπως έτσι η κατακλείδα του έτους είχε μια πιο… ευχάριστη νότα για τους ουδέτερους.

Σαμπιονά βγαλμένο από όνειρα!

Φυσικά το μεγαλύτερο θαύμα έλαβε χώρα στην Γαλλία, με την Λιλ να ρίχνει στο καναβάτσο την Παρί των δισεκατομμυρίων. Ένα από τα πιο μονότονα πρωταθλήματα, όπως το γαλλικό τα τελευταία χρόνια ήταν ίσως το εντυπωσιακότερο. Σε μια κούρσα για τον τίτλο όπου μέχρι το τέλος μάχονταν 4 ομάδες, η μικρότερη ήταν και αυτή που πανηγύρισε.

Μονακό και Λυών ανέβηκαν πολύ σε σχέση με πέρσι και έδωσαν σπουδαία μάχη, Οι «λυωναί» λίγο πριν το φινάλε «σκόνταψαν», παίρνοντας μαζί τους και τους Μονεγάσκους (χορταστικό 2-3 στις αρχές Μαΐου). Κάπως έτσι ο τίτλος έγινε κούρσα για δύο άλογα στο φινάλε. Οι «λιλουά» αψηφούσαν κάθε αντίπαλο, ενώ η Παρί δυσκολευόταν πολύ να μαζέψει νίκες. Μια αγωνιστική πριν το φινάλε, η Λιλ μπορούσε να σφραγίσει τον τίτλο, όμως η Σεν Ετιέν έβαλε «στοπ», κρατώντας την ισοπαλία. Στο δραματικό τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Ανζέ, η Λιλ δεν άφησε κανέναν περιθώριο και μετά από μια δεκαετία κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μάγκικα και παντελονάτα, με την δεκαπλάσιου μπάτζετ Παρί να τερματίζει δεύτερη.

Μενιάν, Ικονέ, Μπότμαν, Ντέιβιντ και φυσικά ο βιονικός Γιλμάζ ήταν οι μπροστάρηδες για τους πρωταθλητές. Έχοντας άριστη χημεία, οι «λιλουά» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο την σεζόν τους, η οποία για πολλούς θα είναι η τελευταία στην γαλλική πόλη. Γιατί ακριβώς όπως έγινε και το 2011, οι περισσότεροι θα αποχωρήσουν (λογικά και ακριβά), για άλλες πολιτείες.

Αυτόν τον τίτλο δεν τον θέλει κανείς;

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, η κατάσταση στην Ισπανία είναι γνωστή εδώ και μήνες. Από εκεί που η Ατλέτικο στα μισά της σεζόν φάνταζε σίγουρη πρωταθλήτρια (διψήφια διαφορά από τον δεύτερο), μεταμορφώθηκε σε… Ατλέτικο. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μετά το τραγικό ξεκίνημα τους έβαλαν τις μηχανές στο φουλ. Λίγο πριν την άνοιξη και οι δύο με μεγάλα αήττητα σερί, είχαν πλησιάσει πλέον σε απόσταση αναπνοής τους «ροχιμπλάνκος».

Παράλληλα, όσο οι διώκτες της κάλυπταν το χαμένο έδαφος, η Ατλέτι έκανε διαδοχικά λάθη. Μετά από μερικά εγκεφαλικά δώρο στους φίλους της, οι Μαδρλένοι ήθελαν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Με την Μπάρτσα εκτός τίτλου, οι δύο μονομάχοι της ισπανικής πρωτεύουσας ήταν έτοιμη για την τελική μάχη. Κόντρα στην με το ένα πόδι στη Σεγούντα Βαγιαδολίδ του Ρονάλντο, η Ατλέτι τα βρήκε πολύ σκούρα χάνοντας με 1-0 στο ημίχρονο. Την ίδια ώρα η Ρεάλ βρισκόταν πίσω στο σκορ απέναντι στην Βιγιαρεάλ, χάνοντας την ευκαιρία της να δει το πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μισό οι παίκτες του Σιμεόνε «ψυχωμένοι» έφεραν τούμπα το ματς, με τον Κορέα να ισοφαρίζει. Λίγα λεπτά αργότερα ο «κομμένος» από τον Κούμαν, Σουάρες, σκόραρε για το 2-1. Εμφανώς συγκινημένος ο Ουρουγουανός, με αυτό το γκολ έστεψε πρωταθλητές τους «ροχιμπλάνκος». Η Ρεάλ μπορεί να ανέτρεψε στις καθυστερήσεις το σκορ, όμως η «σφραγίδα» του Σουάρες είχε ήδη μπει. Αυτό ήταν το δέκατο πρωτάθλημα για την Ατλέτικο, 7 σεζόν μετά την εξίσου εντυπωσιακή «απόδραση» του 2014.

Η Σπόρτινγκ κόντρα στο δίπολο, η Ρέιντζερς εκθρόνισε την Σέλτικ

Ένα από τα γνωστότερα δίπολα τίτλων στον κόσμο βρίσκεται στην Πορτογαλία. Πόρτο και Μπενφίκα έχουν σαρώσει τους τίτλους στην ιβηρική χώρα, αποτέλεσμα των τρομερών ακαδημιών τους. Οι λοιποί ανταγωνιστές έχουν πέσει αρκετά πίσω, με τις Σπόρτινγκ και Μπράγκα να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Ειδικά τα «λιοντάρια», μετά τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν πριν λίγα χρόνια, έμοιαζαν τελείως εκτός μάχης.

Με νέα διοίκηση, πλάνο και τον νεαρό Ρούμπεν Αμορίμ στον πάγκο της (περισσότερα εδώ), ο… φτωχός συγγενής της Λισαβόνας κατάφερε να ξεχωρίσει. Παρά τα εκατομμύρια που ξόδεψαν οι δύο αντίπαλοί της, οι ακαδημίες της ομάδας είχαν τεράστιο ταλέντο. Και σύντομα αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Χτίζοντας μια σπουδαία διαφορά η οποία δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ, τα «λιοντάρια» πανηγύρισαν το πρωτάθλημα μετά από 19 ολόκληρα χρόνια! Μπορεί το αήττητο να έσπασε μόλις την προτελευταία αγωνιστική, όμως η χρονιά που έχουν πλέον να κοιτούν στη Λισαβόνα ήταν εντυπωσιακότατη.

Η Σπόρτινγκ μπορεί να έχασε το αήττητο, όμως η Ρέιντζερς δεν έκανα το ίδιο. Η ομάδα της Γλασκόβης τους τελευταίους μήνες πραγματικά απογειώθηκε, αφήνοντας μια για πάντα τους εφιάλτες του παρελθόντος πίσω της. Με τον Τζέραρντ για τρίτη σεζόν στον πάγκο της, οι «γκερς» συνέχισαν να ακολουθούν πιστά το πλάνο τους. Η έλλειψη συνέπειας ήταν το μόνο που έλειπε πλέον από την ομάδα και ο Άγγλος δεν άργησε να το βρει και αυτό.

Με το ρεκόρ των 10 συνεχόμενων πρωταθλημάτων κοντά για την Σέλτικ, η Ρέιντζερς μυρίστηκε αίμα. Μένοντας αήττητη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και διαλύοντας την Σέλτικ 4 φορές μέσα στην χρονιά, οι «διαμαρτυρόμενοι» μετά από 9 χρόνια ανέβηκαν πάλι στην κορυφή της Σκωτίας. Καταφέρνοντας το 6 παιχνίδια πριν το τέλος, έσπασαν και το σχετικό ρεκόρ. Το απόλυτο 19/19 στην έδρα της αποτελεί ρεκόρ, ενώ οι 26 ανέπαφες εστίες και τα 13 γκολ παθητικό το ίδιο, βάζοντας με εμφατικό τρόπο τέλος στην βασιλεία της Σέλτικ.

Η ομορφιά του ποδοσφαίρου

Με την πανδημία να πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος της και την κανονικότητα να επιστρέφει, το ποδόσφαιρο μας άφησε μια ευχάριστη νότα. Μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε γνωστά πρόσωπα σε ρόλο πρωταθλητή, υπήρξε μια ωραία ανατροπή σκηνικού.  Όλα αυτά στον απόηχο του αποτυχημένου… πραξικοπήματος της Super League. Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε το ποδόσφαιρο σε όσους νόμιζαν πως μόνο οι ισχυροί και τα φαβορί είναι «καταδικασμένοι» πρωταθλητές.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ