ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα πιάνει κορόιδο όλη την Ευρώπη και φτιάχνει ομαδάρα!

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση τεσσάρων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών για τους οποίους δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει ούτε ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα πιάνει κορόιδο όλη την Ευρώπη και φτιάχνει ομαδάρα!

Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις πλέον περίεργες για τη Μπαρτσελόνα. Μπορεί η μη κατάκτηση του πρωταθλήματος να άφησε πίκρα όμως αν σκεφτεί κανείς την εικόνα και τη θέση της ομάδας στο πρώτο μισό, το ότι τελικά κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Οι «Μπλαουγκράνα» βγαίνουν από μια δύσκολη σεζόν με λιγότερες απώλειες απ’ ότι θα περίμεναν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν εξακολουθούν να χρειάζονται σημαντική ενίσχυση για να επανέλθουν στα γνωστά τους στάνταρ. Ο Λαπόρτα φαίνεται να το γνωρίζει καλά αυτό και κινείται γρήγορα προκειμένου να αναβαθμίσει την ομάδα. Πάει μάλιστα να το καταφέρει χωρίς να βγάλει τίποτα από τα ταμεία του συλλόγου!

Τέσσερα λαμπερά και δωρεάν αστέρια για την Μπαρτσελόνα

Πριν καλά καλά τελειώσει η φετινή σεζόν, η Μπαρτσελόνα είχε ήδη αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη. Αυτός είναι ακριβώς και ο τρόπος που πρέπει να προσεγγίζει τα πράγματα ένα κλαμπ που επιθυμεί να ξεπεράσει μια αποτυχημένη χρονιά. Ήταν φανερό στον καθένα πως οι «Μπλαουγκράνα» χρειαζόταν ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Οι ελλείψεις τους κόστισαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και τους άφησαν εκτεθειμένους ειδικά στο τέλος που προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα. Ο Λαπόρτα ήταν αποφασισμένος να αλλάξει τα πράγματα. Το είχε υποσχεθεί πριν βγει πρόεδρος και όφειλε να το κάνει πράξη.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει ήταν ίσως η οικονομική κατάσταση του συλλόγου που δεν επέτρεπε μεγάλα ανοίγματα περασμένων ετών. Ε και; Κανένα πρόβλημα. Ο Λαπόρτα βρήκε τρόπο να παρακάμψει την οικονομική δυσκαμψία επικεντρώνοντας την προσοχή του στην ελεύθερη αγορά. Εκεί που φέτος έτυχε να υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η Μπαρτσελόνα είναι μια ανάσα από την ανακοίνωση τεσσάρων ελεύθερων παικτών που δεδομένα την ανεβάζουν επίπεδο. Μπαρτσελόνα μεταγραφές

Οι δυο εξ αυτών μάλιστα είναι ήδη τελειωμένες υποθέσεις. Σέρχιο Αγκουέρο και Έρικ Γκαρσία θα φορούν τα «Μπλαουγκράνα» από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Αργεντίνος φορ παραμένει ένας παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά οπουδήποτε. Η απουσία ενός κορυφαίου φορ έβγαζε μάτι στη φετινή Μπάρτσα και η προοπτική μιας τριάδας με τους Μέσι-Αγκουέρο-Γκριζμάν έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον.

Από την άλλη ο 20χρονος Ισπανός στόπερ έρχεται για να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ταλαιπωρημένης αμυντικής γραμμής. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία ταλέντα στον κόσμο στη θέση του και το ταβάνι του μοιάζει πανύψηλο. Η απέλπιδα προσπάθεια του Πεπ να τον κρατήσει στη Σίτι και η κλήση του την εθνική Ισπανίας για το Γιούρο φανερώνουν του λόγου το αληθές. Από εκεί και πέρα μια ανάσα από το να κλείσουν εμφανίζονται και οι Μέμφις Ντεπάι και Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Οι δύο Ολλανδοί είναι παίκτες με χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ της ομάδας. Με την ενέργεια τους σίγουρα αναβαθμίζουν αλλά και βαθαίνουν κέντρο και επίθεση.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Πολύ ουσία με ελάχιστο ρίσκο

Και οι τέσσερεις αυτοί ποδοσφαιριστές αναμένεται να έχουν άμεσα πολύ σημαντικό ρόλο. Αγκουέρο και Γκαρσία είναι δεδομένο ότι θα πάρουν τη φανέλα σπίτι τους, ενώ Ντεπάι και Βαϊνάλντουμ σίγουρα θα ξεκινούν συχνά πυκνά στο βασικό σχήμα. Το καλό με την περίπτωση των δύο τελευταίων είναι ότι προσφέρουν ποιοτικό βάθος. Διότι μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις οφείλει να έχει πολλές και καλές λύσεις. Ντεπάι και Βαινάλντουμ θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι βασικοί αλλά δεν είναι δύο παίκτες για τους οποίους η Μπαρτσελόνα καιγόταν όπως για τους Αγκουέρο και Γκαρσία.

Τα πιο χτυπητά κενά ήταν αυτό του φορ και του στόπερ. Στα χαφ και στα εξτρέμ υπήρχαν λύσεις αλλά -η αλήθεια είναι- περιορισμένες. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να ισχυριστεί ότι Βαινάλντουμ και Ντεπάι είναι πιο έτοιμοι να υπηρετήσουν τους ρόλους για τους οποίους επιλέχθηκαν απ’ ότι ο Αργεντίνος και ο Ισπανός. Βλέπετε ο Αγκουέρο φέτος έμεινε ουσιαστικά εκτός και στα 33 του υπάρχουν ερωτήματα για το πώς θα παρουσιαστεί. Προσωπική μας εκτίμηση είναι πως θα βάλει 30 γκολ αλλά δεχόμαστε ότι οι αμφιβολίες έχουν μια βάση. Μπαρτσελόνα Λαπόρτα

Επίσης στην περίπτωση του Γκαρσία η ηλικία παίζει πάλι το ρόλο της αλλά από την αντίθετη κατεύθυνση. Η απειρία και η έλλειψη παραστάσεων είναι ένα ζήτημα για έναν παίκτη που προορίζεται να ηγηθεί της άμυνας. Στην μακράν πιο προβληματική γραμμή της ομάδας ένα παιδί χωρίς πολλά παιχνίδια στα πόδια του σε αυτό το επίπεδο ίσως δυσκολευτεί.

Από την άλλη Ντεπάι και Βαινάλντουμ μοιάζουν επιλογές χωρίς ρίσκο. Ο 26χρονος εξτρέμ βρήκε τον εαυτό του στη Λυόν και πλέον είναι πραγματικά έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Ικανός να προσφέρει τόσο στα πλάγια όσο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντεπάι είναι μια ιδανική επιλογή. Ο Βαϊνάλντουμ από την άλλη είναι μπαρουτοκαπνισμένος σε αυτό το επίπεδο και αυτές τις απαιτήσεις. Κατέκτησε τα πάντα με τη Λίβερπουλ τα προηγούμενα χρόνια και ξέρει από πρώτο χέρι τι θα πει πρωταθλητισμός. Η περίπτωση να μη βγει η συγκεκριμένη μεταγραφή μοιάζουν ελάχιστες.

Είναι έτοιμη να επιστρέψει;

Αν αυτές οι τέσσερεις μεταγραφές ολοκληρωθούν η Μπαρτσελόνα μπορεί να νιώθει αρκετά καλύτερα ενόψει της νέας σεζόν. Είναι όμως οι κινήσεις αυτές αρκετές για να πούμε ότι οι «Μπλαουγκράνα» είναι έτοιμοι για επιστροφή στην κορυφή; Όχι. Υπάρχουν ακόμα αρκετά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν πριν γίνει λόγος για κάτι τέτοιο. Πρώτα και πάνω από όλα η παραμονή του Λιονέλ Μέσι. Το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του Αργεντίνου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Τα μηνύματα είναι θετικά, υπάρχει αισιοδοξία όμως τίποτα επίσημο. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή στο τέλους Ιουνίου ο Μέσι μένει ελεύθερος.

Το στοίχημα της παραμονής του βρίσκεται όπως είναι λογικό στην κορυφή της ατζέντας Λαπόρτα και τα πάντα επηρεάζονται από αυτή. Από εκεί και πέρα κανείς δε γνωρίζει αν ο Κούμαν θα συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας. Ο Ολλανδός τεχνικός φάνηκε να ανεβάζει τις μετοχές του όμως το απογοητευτικό κλείσιμο της σεζόν δημιουργεί εκ νέου ερωτηματικά. Το ζήτημα του προπονητή πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα καθώς είναι κομβικό για τον σχεδιασμό.

Σε επίπεδο ρόστερ αναμένεται να υπάρξουν αποχωρήσεις. Πιο σημαντικές είναι σίγουρα οι υποθέσεις των Ντεμπελέ και Γκριζμάν. Ο πρώτος φαίνεται να απέρριψε πρόταση ανανέωσης και για τον δεύτερο υπάρχουν σενάρια φυγής παρά το εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν του. Παρά τα δικαιώματα που οι ίδιοι έχουν δώσει θα μας επιτρέψετε να θεωρούμε ότι οι δύο Γάλλοι είναι παίκτες με τεράστια προσόντα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ειδικά ο Γκριεζμάν απέδειξε φέτος ότι αν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι πραγματικά κορυφαίας κλάσης ποδοσφαιριστής.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να έχουμε μια συνολική εικόνα του ρόστερ προκειμένου να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες της νέας Μπαρτσελόνα. Σε ένα πρώτο επίπεδο πάντως, οι τέσσερεις αυτές προσθήκες είναι ένα πολύ θετικό σημάδι. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι «Μπλαουγκράνα» δεν έχουν το περιθώριο να επαναλάβουν χρονιές όπως η περσινή και προπέρσινη. Δεν τους το επιτρέπει το τεράστιο μέγεθός τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ