ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Video Hμέρας

Όταν η Ρόμα αποχαιρέτησε τον «μονομάχο» Ντε Ρόσι! (vid)

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι μια μέρα σαν σήμερα (26/5) είπε «αντίο» στην ομάδα που αγάπησε όσο τίποτα στον κόσμο και η Ρόμα αποχαιρέτησε τον δικό της «μονομάχο».

Όταν η Ρόμα αποχαιρέτησε τον «μονομάχο» Ντε Ρόσι! (vid)

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα ήθελα για τουλάχιστον μια δεκαετία της καριέρας του. Αυτή είναι μια παραδοχή που άπαντες μπορούν να κάνουν για τον Ιταλό. Ωστόσο, στην καρδιά του αυτό δεν θα ήταν σωστό. Εκεί «κατοικεί» και θα «κατοικεί» για πάντα η αγάπη της ζωής του, η Ρόμα του. Η ομάδα την οποία ερωτεύτηκε από μικρό παιδί και έμεινε πιστός σε αυτήν σχεδόν μέχρι το τέλος. «Η Ρόμα είναι η οικογένεια μου και η Ρώμη η πατρίδα μου. Ποιος θα μπορούσε να προδώσει την οικογένεια του», απαντούσε λακωνικά κάθε φορά που του γινόταν ερώτηση για το αν θα αποχωρήσει.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Για τον Ντε Ρόσι σημασία είχε η φανέλα, γι’ αυτήν έπαιζε. Δεν ήταν τόσο ταλαντούχος όσο ο Φραντσέσκο Τότι, ο «αυτοκράτορας» της Ρώμης, με τον οποίο συνυπήρξα. Ήταν, όμως, ο άνθρωπος που θα έβαζε τα πόδια του στη φωτιά σε κάθε φάση. Αυτός που αν χρειαζόταν θα έκανε τη «βρώμικη» δουλειά για να μείνουν… ατσαλάκωτοι οι συμπαίκτες του. Ένας πραγματικός μονομάχος. Από Οκτώβριο του 2001 όταν έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Άντερλεχτ στο Champions League, ως και μια μέρα σαν σήμερα (26/5) το 2019, ο Ιταλός υπηρέτησε ανιδιοτελώς τη Ρόμα.

Ήταν ο Capitano Futuro των «τζιαλορόσι», αυτός δηλαδή που θα έπαιρνε το χρίσμα του αρχηγού από τον Τότι. Γέννημα θρέμμα Ρωμαίος, μεγαλωμένος στην κερκίδα της ομάδας. Την αγάπησε κι αγαπήθηκε όσο λίγοι. Κι ας μην έφερε τίτλους. Μόλις τρία τρόπαια κατέκτησε (δύο Κύπελλα Ιταλίας κι ένα Σούπερ Καπ), αλλά δεν είχε σημασία για τον ίδιο. «Πολλοί μου λένε ότι η επιλογή της Ρόμα ήταν η λάθος επιλογή επαγγελματικά, αλλά τα ήξερα όλα αυτά. Η νίκη έχει καλύτερη γεύση εδώ, παρά σε μια ομάδα που είναι συνηθισμένη στις νίκες», είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξη του.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η προσφορά του Ντε Ρόσι δεν μετριέται σε νούμερα

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι συμπλήρωσε όλα αυτά τα χρόνια 616 εμφανίσεις 63 γκολ και 54 ασίστ, αλλά αυτά είναι απλά ψυχροί αριθμοί. Αυτό που πρόσφερε ο Ιταλός ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Άπειρες μονομαχίες, τάκλιν, μαχητικότητα, πάθος. Αυτά έδωσε στη Ρόμα στις 18 σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της. Πράγματα που δεν μετριούνται στη στατιστική. Της έδωσε όσα μπορούσε κι ακόμα περισσότερα. Γιατί αυτή ήταν η μεγάλη αγάπη του.

Όλες οι αγάπες, όμως, είναι καταδικασμένες να φτάνουν στο τέλος τους. Και η στιγμή που ο Ντε Ρόσι θα έλεγε το «αντίο», ήταν πραγματικά η στιγμή που μια ολόκληρη πόλη δάκρυσε. Ήταν στις 26 Μαΐου 2019 σ’ ένα παιχνίδι κόντρα στην Πάρμα. Το «Ολίμπικο» ήταν γεμάτο μέχρι τελευταίας θέσης. Όλοι ήθελαν να αποχαιρετήσουν τον «μονομάχο» τους, όπως ακριβώς του άρμοζε. Ο ίδιος φίλησε το γήπεδο, έκανε το γύρο του για να αποχαιρετήσει κάθε οπαδό και στο τέλος μίλησε από την καρδιά του, στην καρδιά κάθε φιλάθλου της Ρόμα. «Κανείς δεν θα σας αγαπήσει περισσότερο από μένα», αρκέστηκε να πει κλείνοντας τα 19 χρόνια παρουσίας του στους «τζιαλορόσι».

Το τυπικό τέλος της καριέρας του ήρθε εκεί που δεν το φανταζόταν κανείς. Στην Αργεντινή με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς το 2020. Εκεί όπου μετακόμισε με στόχο να δει και να ζήσει κάτι διαφορετικό. Έτσι, εκπλήρωσε έναν προσωπικό του στόχο, ένα όνειρο ζωής. Να ζήσει ιδίοις όμμασι την απίθανη ατμόσφαιρα του «Μπομπονέρα». Να νιώσει αυτή την… αύρα των οπαδών αυτού του συλλόγου, που παραδοσιακά είναι η «ψυχή» της ομάδας. Κι αφού το έζησε, πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Μπορεί να μην πήρε τους τίτλους που του άρμοζαν ή και την αναγνώριση, αλλά έζησε και αγωνίστηκε όπως ακριβώς ήθελε. Ήταν ο Ντανιέλε όλων των φιλάθλων, ο Ντε Ρόσι της Ρώμης, ένας «μονομάχος».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ