ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η επιστροφή Αλέγκρι και η παραδοχή ενός εγκληματικού λάθους!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επιστρέφει στη Γιουβέντους με τους «Μπιανκονέρι» ουσιαστικά να παραδέχονται το λάθος που έκαναν δύο χρόνια πριν.

Η επιστροφή Αλέγκρι και η παραδοχή ενός εγκληματικού λάθους!

Όταν το καλοκαίρι του 2019 η Γιουβέντους αποφάσιζε να τελειώσει τον Αλέγκρι από τον πάγκο άπαντες ξαφνιάστηκαν. Με πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε χρόνια παρουσίας δεν μπορούσες να τον πεις και αποτυχημένο. Επί των ημερών του οι «Μπιανκονέρι» καθιερώθηκαν και πάλι ως μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και διέλυσαν τον ανταγωνισμό εντός συνόρων. Η απόλυσή του ήταν μια θαρραλέα κίνηση με μεγάλο ρίσκο. Μόνο ένας προπονητής από το πολύ πάνω ράφι θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει. Αυτοί δεν ήταν σε καμία περίπτωση ούτε ο Σάρι αλλά ούτε ο Πίρλο που ανέλαβαν την ομάδα τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν. Η Γιουβέντους κατάλαβε από πρώτο χέρι ότι δυο καλοκαίρια πριν έκανε ένα τραγικό λάθος και με την επιστροφή του Αλέγκρι ευελπιστεί να το διορθώσει.

Σε ελεύθερη πτώση

Οι επιλογές της Γιουβέντους στο θέμα του προπονητή την τελευταία διετία ήταν τουλάχιστον κατώτερες των περιστάσεων. Όταν ανακοινωνόταν η πρόσληψη του Μαουρίτσιο Σάρι γράφαμε από εδώ ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν βγάζει καμία λογική. Η Γιουβέντους απέλυε έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας για να προσλάβει κάποιον που το μεγαλύτερό του επίτευγμα ήταν ένα Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι και μια συμπαθητική χρονιά με τη Νάπολι. Ποτέ δεν καταλάβαμε από που και ως που θα μπορούσε ο Σάρι να βελτιώσει μια ομάδα που τα είχε σχεδόν όλα. Γιατί από τη Γιουβέντους του Αλέγκρι το μόνο που έλειπε ήταν ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα εντός Ιταλίας οι «Μπιανκονέρι» έχουν αποκτήσει εμμονή με το τρόπαιο που τους στοιχειώνει. Ο Αλέγκρι μπορεί να έχασε δύο τελικούς -από τις υπερομάδες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα- όμως είχε σταθερά την ομάδα του μέσα στη συζήτηση. Από τότε που αποχώρησε η Γιουβέντους έχει αποκλειστεί δύο σερί χρονιές στην πρώτη φάση των νοκ άουτ από Λυόν και Πόρτο. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να χάσει και το πρωτάθλημα, το οποίο κατακτούσε επί εννέα χρόνια. Aλέγκρι

Διότι μετά τον Σάρι προχώρησε σε μια ακόμη χειρότερη επιλογή. Η πρόσληψη Πίρλο ήταν το απόλυτο βατερλό. Ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορούσε να δει την καταστροφή  να έρχεται. Ένας άνθρωπος με μηδενική εμπειρία στην προπονητική έρχεται να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Η περίπτωση να πετύχει μόνο τυχαία θα μπορούσε να είναι. Τελικά κατέληξε να χάνει το πρωτάθλημα με 13 βαθμούς διαφορά από την Ίντερ.

Μάλιστα αν η Νάπολι δεν αυτοκτονούσε την τελευταία αγωνιστική αυτή τη στιγμή η Γιουβέντους δεν θα είχε βγει καν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς και ο Πίρλο τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά από δύο χρόνια στα όποια έχασε σημαντικό έδαφος η Γιουβέντους αποφάσισε να φέρει έναν προπονητή που μπορεί πραγματικά να ανταπεξέλθει στο ύψος των απαιτήσεων. Κι αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν που ίδια έδιωξε το 2019. Ρόδα είναι και γυρίζει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Αλέγκρι είναι ελίτ

Είτε τον συμπαθεί κανείς είτε όχι δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι εκ των κορυφαίων στη δουλειά του. Αυτά τα δύο χρόνια που έμεινε μακριά από τους πάγκους ήταν μια καθαρά προσωπική του επιλογή. Το όνομα του έπαιξε σχεδόν για όλες τις μεγάλες ομάδες που ψάχνονταν για προπονητή. Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι του χτύπησαν την πόρτα όμως καμία δεν τον έπεισε.

Τον τελευταίο μήνα η περίπτωσή του έπαιξε πολύ δυνατά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα παρουσιαζόταν ως τελειωμένη υπόθεση που θα ανακοινωνόταν αμέσως μετά την λήξη συνεργασίας με τον Ζιντάν. Η Γιουβέντους φαίνεται ότι κινήθηκε γρήγορα και έκλεισε το ντιλ με έναν άνθρωπο που την ξέρει από την καλή κι απ’ την ανάποδη και που κυρίως μπορεί να την επαναφέρει σε υψηλά στάνταρ. Από το 2014 μέχρι το 2019 ο Αλέγκρι κάθισε στον πάγκο της «Βέκια Σινιόρα» σε 271 παιχνίδια. Από αυτά κέρδισε τα 191 και έχασε μόλις τα 37. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό νικών πάνω από 70%. Αλέγκρι Γιουβέντους

Και για όσους… πονηρούς ισχυριστούν πως τα προηγούμενα χρόνια ο ανταγωνισμός στην Ιταλία ήταν ανύπαρκτος να θυμίσουμε ότι και στην Ευρώπη η Γιουβέντους πήγαινε επίσης εξαιρετικά. Δύο χρόνια μετά ο Αλέγκρι έρχεται να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σε μια ομάδα που τα έκανε όλα λάθος. Το έργο του είναι πολύ πιο δύσκολο από την πρώτη φορά. Πρώτα και πάνω απ’ όλα χρειάζεται δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι το οποίο υπέστη σοβαρό πλήγμα μετά τη φετινή κάκιστη χρονιά.

Από εκεί και πέρα όμως θα χρειαστεί και ενίσχυση του ρόστερ. Αυτή τη στιγμή η Γιουβέντους έχει έλλειψη σημείων αναφοράς στο παιχνίδι της. Ειδικά στο κέντρο η απουσία ενός πρωτοκλασάτου και ηγετικού χαφ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Βέβαια κανένα κενό δεν ήταν μεγαλύτερο από αυτό του προπονητή. Κενό που πλέον καλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί χειρότερο από το να κάνεις ένα λάθος είναι μόνο να μην το αναγνωρίζεις

Άλλαξέ το

Η αλήθεια είναι πως ο Αλέγκρι θα έχει αρκετή δουλειά με το καλημέρα. Η τωρινή Γιουβέντους χρειάζεται πολλές και δραστικές αλλαγές για να γίνει η ομάδα που ήταν. Και φυσικά δεν εννοούμε να πάρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Και με τον Σάρι πήρε το πρωτάθλημα όμως η εικόνα της ήταν κάκιστη. Ένα κλαμπ με αυτή τη δυναμική και αυτές τις φιλοδοξίες οφείλει να διεκδικεί το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι όπως είναι λοιπόν τώρα τα πράγματα η Γιουβέντους απέχει σημαντικά από το να θεωρηθεί διεκδικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο Αλέγκρι είναι πολλές και σημαντικές. Ποιοι από τους παίκτες που βρίσκονται σήμερα στην ομάδα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις; Ποιοι δεν μπορούν και ποιοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που ο Αλέγκρι θα κληθεί να απαντήσει μέσα στο καλοκαίρι. Και μπορεί στο ρόστερ να υπάρχουν ακόμη παλιοί γνώριμοι, όμως θα συναντήσει και αρκετούς ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα συνεργαστεί για πρώτη φορά.

Το πρόβλημα είναι ότι από αυτούς που δεν γνωρίζει ελάχιστοι έχουν δείξει ικανοί να σταθούν σε μια ομάδα αυτού του βεληνεκούς. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί η Γιουβέντους της νέας σεζόν. Κάτι μας λέει ότι ο πληγωμένος εγωισμός του Ανιέλι θα τον οδηγήσει στο ξόδεμα σημαντικών ποσών για ενίσχυση. Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει να πείσει παγκόσμιας κλάσης να υπογράψουν στους «Μπιανκονέρι».

Αν δηλαδή το νέο πρότζεκτ θα δώσει όραμα και πίστη ότι η Γιουβέντους είναι ένας ελκυστικός προορισμός για όσους θέλουν να πετύχουν τα πάντα. Πάντως με έναν τεχνικό όπως ο Αλέγκρι στο τιμόνι γίνεται μια καλή αρχή. Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που μπορούμε να γράψουμε ότι η Γιουβέντους έκανε μια συνετή επιλογή για τον πάγκο της. Το ότι αυτή η επιλογή είναι η ίδια που εκείνη απέρριψε δεν είναι πρόβλημα του Αλέγκρι αλλά δικό της. Έτσι δεν είναι;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ