ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Cobra… Κάι και η Τσέλσι στον ουρανό πετάει (vid)

Η Τσέλσι είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Τόμας Τούχελ ο Κάι Χάβερτζ.

Cobra… Κάι και η Τσέλσι στον ουρανό πετάει (vid)

Ο 29ος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ βάφτηκε… βαθύ μπλε. Η Τσέλσι επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στο Οπόρτο χάρις το όμορφο τέρμα του Κάι Χάβερτζ στο 41′. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Ν’ Γκολό Καντέ και τους υπόλοιπους «Μπλε». Μακριά από τον καλό της εαυτό η Σίτι με τον Γκουαρντιόλα να χάνει τον Κέβιν Ντε Μπρούιν στο 59′.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ορεξάτες με διάθεση να τρέξουν. Πρώτη η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε με ή χωρίς τη μπάλα στα πόδια των ποδοσφαιριστών της. Οι Λονδρέζοι ωστόσο κατάφεραν να αποφύγουν το λάθος και να δουν το πρώτο δεκάλεπτο να περνά αναίμακτα. Στην συνέχεια ήταν η σειρά της ομάδας του Τούχελ να δώσει ρυθμό στον αγώνα. Οι «Μπλε» με μπροστάρη τον Τίμο Βέρνερ κατάφεραν να απειλήσουν. Και στις δύο φάσεις που δημιούργησαν πρωταγωνιστής ήταν ο Γερμανός επιθετικός. Στην πρώτη ο Βέρνερ έκανε… τσαφ αντί για σουτ και στη δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Έντερσον. Σίτι Τσέλσι

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. Η μπάλα πέρασε περισσότερο στους «Πολίτες» όμως αυτοί τη διατήρησαν χωρίς ουσία. Οι Λονδρέζοι καιροφυλαχτούσαν για μια αντεπίθεση και τελικά τη βρήκαν στο 41′ Η Τσέλσι έπαιξε με ταχύτητα την μπάλα. Αυτή ήρθε στα πόδια του Μάουντ με τον Βρετανό να την περνάει άμεσα εξαιρετικά στον Χάβερτζ. Ο Γερμανός φορ βρέθηκε σε θέση βολής, πέρασε τον Έντερσον και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σίτι. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Χάβερτζ στη φετινή διοργάνωση. Το τέρμα αυτό έμελλε να σημαδέψει το πρώτο ημίχρονο.

Η Τσέλσι κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι ούσα με την πλάτη στον τοίχο έδειξε διάθεση να επιτεθεί πρώτη. Από την άλλη οι παίκτες του Τούχελ περιμένοντας αυτή την αντίδραση έκλεισαν τους χώρους πηγαίνοντας το παιχνίδι στη δύναμη. Κάπως έτσι την πλήρωσε στο 58′ ο ηγέτης της Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρούιν. Ο Βέλγος συγκρούστηκε πολύ δυνατά με τον Ρίντιγκερ αποτέλεσμα που λίγα λεπτά μετά τον έφερε εκτός μάχης.

Χωρίς τον Ντε Μπρούιν ο Πεπ Γκουανρτιόλα προσπάθησε να διαχειριστεί διαφορετικά το παιχνίδι ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ζεσούς και Φερναντίνιο. Στο 73′ η Τσέλσι είχε την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να βάλει βάσεις νίκης. Ο Πούλισικ βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από πάσα του Χάβερτζ. Ο Αμερικανός πλάσαρε όμως δε σημάδεψε σωστά. Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο οι «Πολίτες»… ποτίζονταν με άγχος. Η είσοδος του Αγκουέρο στο 78′ ήταν η απέλπιδα προσπάθεια του Πεπ για το γκολ της ισοφάρισης.

Τα πολλά λεπτά καθυστερήσεων λόγω του τραυματισμού του Ντε Μπρούιν έδωσαν στους «Πολίτες» λίγη ελπίδα ακόμη για το πολυπόθητο γκολ. Τίποτα όμως δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Το τελικό σφύριγμα του Λαόθ ήρθε σαν βάλσαμο για την Τσέλσι. Οι «Μπλε» είναι οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ