ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Οι άγριες… μέλισσες του Μπρέντφορντ στην Premier League! (vid)

Η Μπρέντφορντ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στον τελικό των πλέιοφ της Championship κόντρα στην Σουόνσι (2-0) και πανηγύρισε την άνοδο της στην Premier League.

Οι άγριες… μέλισσες του Μπρέντφορντ στην Premier League! (vid)

Είχε να ανεβεί στην πρώτη κατηγορία από τη σεζόν 1946/47. Είχε ηττηθεί στους τελευταίους επτά τελικούς που είχε αγωνιστεί, ενώ είχε βρει δίχτυα μόλις δύο φορές. Ε και; Η Μπρέντφορντ πέτυχε όσα γκολ είχε βάλει στους προηγούμενους τελικούς σ’ ένα 20λεπτο και αυτά της ήταν αρκετά για να επικρατήσει της Σουόνσι (2-0) στον τελικό των πλέιοφ της Championship στο  «Γουέμπλεϊ» και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League!

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Μονόλογος της Μπρέντφορντ το πρώτο μέρος

Η Μπρέντφορντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε από το ξεκίνημα. Μάλιστα μόλις στο 9′ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Εμπουέμο πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα προ του Γούντμαν, που τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής χωρίς κανένα δισταγμό έδειξε την άσπρη βούλα κι έδωσε το πέναλτι. Ο Τόνεϊ ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα κι έκανε το 1-0! Αυτό ήταν και το 33ο γκολ του στη φετινή Championship, μαζί με τα πλέιοφ, αριθμός ρεκόρ στην κατηγορία.

Μάλιστα στο 19′, οι «μέλισσες» βρήκαν ξανά δίχτυα. Οι παίκτες του Τόμας Φρανκ έφυγαν άψογα στην αντεπίθεση, ο Ρόερσλεβ Ράσμουνσεν γύρισε στον Μαρκόντες κι εκείνος με πλασέ έκανε το 2-0! Στο αμέσως επόμενο λεπτό έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Τόνεϊ έπιασε ένα μονοκόματο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Γούντμαν και να σκάσει στη γραμμή πριν απομακρυνθεί. Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε κάποια άλλη συγκίνηση, με την Μπρέντφροντ να προηγείται της Σουόνσι με 2-0.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μπρέντφορντ

Πίεσε η Σουόνσι, αλλά την… καταδίκασε η αποβολή

Στο δεύτερο μέρος η Σουόνσι μπήκε πιο δυνατά και στο 47′ έφτασε κοντά στο γκολ. Έπειτα από σέντρα του Ρόμπερτς, ο Αγιού πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε λίγο άουτ. Στο 58′ η Μπρέντφορντ «απάντησε» στις ευκαιρίες, με το πλασέ του Εμπουέμο να περνάει λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «Κύκνοι» απείλησαν και πάλι. Ο Νότον έκανε τη σέντρα και ο Λόου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 65′ οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς ανατράπηκαν, με τη Σουόνσι όχι μόνο να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά να μένει και με 10 παίκτες. Ο Φούλτον έκανε ένα σκληρό τάκλιν από πίσω στον Γένσεν και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε τελείως. Η Μπρέντφορντ απλά έδωσε μέτρα στη Σουόνσι, που με παίκτη λιγότερο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ραγιά. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Με τη νίκη αυτή στον τελικό η Μπρέντφορντ έσπασε την «κατάρα» των επτά σερί χαμένων τελικών και συνολικά 9/9 χαμένων προσπαθειών ανόδου σε πλέι οφ, παίρνοντας την πολυπόθητη άνοδο στην Premier League. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από τη σεζόν 1946/47 που οι «μέλισσες» θα βρεθούν στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Από την άλλη, η Σουόνσι έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη εθνική έπειτα από τον υποβιβασμό της τη σεζόν 2017/18 και θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στην Championship.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ραγιά, Ντάαλσγκαρντ, Γιάνσον (79′ Ριντ), Πίνοκ, Ρόερσλεβ Ράσμουνσεν, Γένσεν, Γιάνελτ (74′ Γκόντος), Κάνιος (74′ Φορς), Μαρκόντες (92′ Μπίντστρουπ), Εμπουέμο, Τόνεϊ.

Σουόνσι (Στίβεν Κούπερ): Γούντμαν, Νότον (64′ Κάλεν), Καμπάνγκο, Γκουέχι, Ρόμπερτς, Φούλτον, Γκράιμς, Μπίντγουελ (83′ Μάνινγκ), Χούριχαν (64′ Ντάντα), Αγιού, Λόου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ