ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μια ιστορική δικαίωση για τον τεράστιο Τιάγκο Σίλβα!

Ο Τιάγκο Σίλβα που δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει με όλο του είναι δικαιώθηκε και στα 36 του πανηγύρισε το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια ιστορική δικαίωση για τον τεράστιο Τιάγκο Σίλβα!

Όταν η Μπάγερν κέρδιζε την Παρί στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όλοι πίστευαν ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Τιάγκο Σίλβα να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Παρά τη συγκλονιστική εμφάνισή του ο Βραζιλιάνος έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Στα 35 ήταν πολύ δύσκολο να του παρουσιαστεί μια ανάλογη ευκαιρία. Η μεταγραφή του στην Τσέλσι δεν αύξανε και πολύ αυτές τις πιθανότητες καθώς οι «Μπλε» μπορεί να ενισχύθηκαν αλλά δεν ήταν ανάμεσα στα φαβορί της διοργάνωσης. Τελικά όμως το κάρμα είχε άλλα σχέδια. Ο Τιάγκο Σίλβα έπαιξε σε δεύτερο διαδοχικό τελικό και αυτή τη φορά ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος. Ένα από τα καλύτερα στόπερ στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου πήρε αυτό που του άξιζε και η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε.

Ένας πραγματικός μαχητής

O Τιάγκο Σίλβα είναι ξεκάθαρα ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών που πέρασαν από την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Ο μόνος λόγος που το όνομά του δεν ακούγεται σε συζητήσεις για τους καλύτερους όλων των εποχών είναι η Πάρι. Το γεγονός ότι διάλεξε να περάσει οχτώ από τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του στο γαλλικό πρωτάθλημα του κόστισε σε φήμη. Σκεφτείτε τι θα ακουγόταν για εκείνον αν το 2012 αντί για την Παρί είχε επιλέξει την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν Μονάχου που επίσης είχαν ενδιαφερθεί.

Επειδή όμως η ιστορία δεν ξεγράφει ας μείνουμε σε αυτά που τελικά συνέβησαν. Ο Τιάγκο Σίλβα λοιπόν αποφάσισε το 2012 να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν και να της δώσει ότι είχε και δεν είχε. Ποτέ δεν αντιμετώπισε τη μεταγραφή του σαν μια ευκαιρία να βγάλει εύκολο χρήμα. Στο διάστημα που βρέθηκε εκεί ήταν υπόδειγμα επαγγελματία. Δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για την ομάδα και να προσπαθεί για το καλύτερο. Ο Βραζιλιάνος δέθηκε με την Παρί, την αγάπησε και αγαπήθηκε από τον κόσμο της όσο λίγοι. Τιάγκο Σίλβα

Από τα 27 που έφτασε στο Παρίσι μέχρι τα 35 που αποχώρησε ήταν σταθερά ένας αμυντικός παγκόσμιας κλάσης. Όταν το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα αποφάσιζε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για τεράστιο λάθος. Ήταν ολοφάνερο ότι ο Τιάγκο Σίλβα μπορούσε ακόμα όχι μόνο να σταθεί, αλλά να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Κάπου εκεί η Τσέλσι είδε μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Υπέγραψε ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή και στα 36 του τον έφερνε στο πιο ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου. Τα ερωτήματα σχετικά με την ηλικία του και το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στην Πρέμιερ Λιγκ έδιναν και έπαιρναν. Φυσικά εκείνος φρόντισε με την εικόνα του να λύσει γρήγορα οποιαδήποτε απορία. Με το που προσαρμόστηκε έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος για την Τσέλσι και έφτασε μαζί της εκεί που ποτέ δεν κατάφερε με την Παρί. Στην κορυφή της Ευρώπης.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το κάρμα είναι αμείλικτο

Ήταν κοινώς γνωστό ότι ο Τιάγκο Σίλβα δεν ήθελε να αποχωρήσει από την Παρί. Βρισκόταν εκεί για χρόνια, είχε αναπτύξει δεσμούς τόσο με την ομάδα όσο και με την πόλη. Τα παιδιά του γεννήθηκαν και πήγαν σχολείο στο Παρίσι. Στα 35 του δεν είχε όρεξη για νέες περιπέτειες. Η Παρί ωστόσο αποφάσισε ότι δεν τον χρειάζεται πλέον. Όσο κι αν την περίμενε, όσο κι αν έδειχνε με κάθε τρόπο ότι θέλει να παραμείνει η απόφαση είχε ληφθεί. Ο κύκλος του εμβληματικού αρχηγού έκλεινε. Αρκετά άδοξα η αλήθεια είναι.

Βέβαια ένας παίκτης με αυτή την ποιότητα δεν θα δυσκολευόταν καθόλου να βρει ομάδα. Ακόμη και σε αυτή την προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Ακόμα και στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν για την Τσέλσι ευλογία. Το κερασάκι στην τούρτα ενός απίστευτου μεταγραφικού ντεμαράζ που μάλιστα ήρθε τζάμπα. Σε ένα σύνολο με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές η εμπειρία και η προσωπικότητα του Βραζιλιάνου ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Κι ενώ οι «Μπλε» είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στο πρώτο μισό της σεζόν, εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι από τον Γενάρη και μετά. Βασικός υπεύθυνος για τη μεταμόρφωση αυτή ήταν φυσικά ο Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός που άλλαξε τα πάντα, έκανε την Τσέλσι πρωταθλήτρια Ευρώπης και ήρθε από την… Παρί. Πείτε μας εσείς τώρα ότι το κάρμα δεν έβαλε το χέρι του σε όλα αυτά. Τιάγκο Σίλβα και Τούχελ έφυγαν από την Παρί ως περιττοί.

Με διαφορά μερικών μηνών βρέθηκαν ξανά στην Τσέλσι και μετά τον περσινό χαμένο τελικό με τη Μπάγερν κατέκτησαν φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ. Η αγκαλιά τους μετά το τέλος του αγώνα είναι μια στιγμή σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς και δικαίωσης. Διότι και οι δύο έφυγαν από την Παρί χωρίς να θέλουν αλλά και χωρίς να το αξίζουν. Βέβαια ιστορικά έχει αποδειχτεί πως όταν είσαι άπληστος και μεγαλομανής οι αποφάσεις σου σπάνια είναι σωστές. Πως να νιώθουν άραγε στο Παρίσι βλέποντας δύο «πρώην» να φτάνουν στην κορυφή του κόσμου;

Έχει κι άλλο ακόμα

Κι αν νομίζατε ότι μετά το Τσάμπιονς Λιγκ ο Τιάγκο Σίλβα τελείωσε κάνατε λάθος. Ο 36χρονος Βραζιλιάνος στόπερ ετοιμάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Τσέλσι για ακόμη μια χρονιά. Το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό. Οι δύο πλευρές έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να συνεχίσουν μαζί και απομένει άπλα το ραντεβού που θα κλειδώσει τη συμφωνία. Ο Τιάγκο Σίλβα απέδειξε φέτος ότι παραμένει ένας ελίτ στόπερ και κέρδισε το νέο συμβόλαιο με το σπαθί του. Για την ακρίβεια αυτό δεν έγινε τώρα. Στο πρώτο μήνα παραμονής του στο Λονδίνο οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ήδη ξεκινήσει να μιλάνε για ανανέωση.

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε την όρεξη σε όλους στην ομάδα που του χρόνου θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και στο πρωτάθλημα. Η Τσέλσι έχει μείνει μακριά από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θέλει όσο τίποτα να επανέλθει εκεί. Αυτή η τεράστια πρόκληση δίνει κίνητρο σε όλους και φυσικά ο Τιάγκο Σίλβα είναι ανάμεσα σε αυτούς. Στα 37 του πλέον έχει μπροστά του ακόμη μια κορυφή να κατακτήσει. Και σύμφωνα με αυτά που μας έχει δείξει μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το πετύχει.

Αν παραμείνει υγιής, ο Βραζιλιάνος θα αποτελέσει και του χρόνου σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν των «Μπλε». Μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται εκεί όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Φαίνεται μάλιστα πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία καθώς και για τον ποδοσφαιριστή η Τσέλσι έγινε άμεσα η νέα του οικογένεια.

Το ρητό «κάθε εμπόδιο για καλό» βρήκε απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του Τιάγκο Σίλβα. Δε νομίζω να υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που να μη χάρηκε βλέποντας τον να κρατάει στα χέρια του την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Η ποδοσφαιρική διαδρομή αυτού του τεράστιου παίκτη μπορεί να φτάνει στο τέλος της όμως το φινάλε της είναι συναρπαστικό.  Όπως ήταν κάθε βήμα ενός πραγματικού μαχητή που δεν τα έβαλε κάτω ποτέ. Ποτέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ