ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Η Τσέλσι του Τούχελ επανήλθε στην κορυφή δασκαλεύοντας τον Γκουαρντιόλα!

Μέσα σε 4 ονειρικούς μήνες για τον ίδιο και την Τσέλσι, ο Τόμας Τούχελ κέρδισε το απόλυτο βραβείο συλλόγων και «δασκάλεψε» τον Πεπ Γκουαρντιόλα 3 φορές

Η Τσέλσι του Τούχελ επανήλθε στην κορυφή δασκαλεύοντας τον Γκουαρντιόλα!

Είναι γεγονός! Η Τσέλσι, εδώ και μερικά 24ωρα είναι επάξια η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το σύνολο που κατάφερε να «δέσει» ο Τόμας Τούχελ εξουδετέρωσε με επιτυχία την Μάντσεστερ Σίτι, που ήταν το μεγάλο φαβορί. Μπορεί οι παίκτες να είναι οι πρωταγωνιστές του Τελικού, όμως ο Τούχελ πέτυχε κάτι σπουδαίο. Κατάφερε να πιάσει «αδιάβαστο» τον «δάσκαλο» του αθλήματος, Πεπ Γκουαρντιόλα και να φτάσει μόλις σε 4 μήνες στην κορυφή της Ευρώπης!

Το αουτσάιντερ που έκανε το ολικό «restart»

Εγώ θα είμαι »απόλυτα ειλικρινής. Δεν περίμενα για κανένα λόγο την φετινή Τσέλσι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε εγώ, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός των Λονδρέζων δεν περίμενε τους «μπλε» να φτάσουν μέχρι τέλους. Όχι γιατί δεν υπήρχε ποιότητα στους παίκτες, αλλά επειδή η χημεία δεν είχε βρεθεί ακόμα. Από την μια μέρα στην άλλη, η Τσέλσι έπρεπε να διαχειριστεί μισή καινούρια ομάδα και να βρει το σύστημα που θα τους «κόλλαγε» όλους μαζί. Ο «πρωτάρης» Λάμπαρντ δεν τα κατάφερε. Βασικά, όχι απλά δεν τα κατάφερε, αλλά κατέστρεψε και ό,τι είχε χτίσει το προηγούμενο έτος.

Ο Τούχελ ήρθε ως αντικαταστάτης τον περασμένο Ιανουάριο και έπιασε αμέσως δουλειά. Ο Γερμανός μπορεί να τα… είχε ακούσει στο Παρίσι και να έφυγε με άσχημο τρόπο, όμως δεν πτοήθηκε. Πέρασε σχεδόν με το «καλημέρα» την φιλοσοφία του, σε ένα σύνολο που έδειχνε να έχει σημαντικά κενά. Από το 4-3-3 που χρησιμοποιούσε ο Λάμπαρντ, πέρασε σε ένα πιο ανεπτυγμένο 3-4-2-1 που προσέφερε μεγαλύτερη ευελιξία. Με υψηλό τέμπο και ασφυκτική πίεση, κατάφερε να αξιοποιήσει με καλύτερο τρόπο τους παίκτες του. Έχοντας τον τρομακτικό Ενγκολό Καντέ στα χαφ, ο Γάλλος ταίριαξε 100% στις τακτικές του Τούχελ. Ενώ στον ενάμιση χρόνο του «Φρανκι» η απόδοση του είχε πέσει,  ανέβηκε ξανά κατακόρυφα! Αποτέλεσμα είναι η Τσέλσι να φτάνει με σχεδόν… τρομακτικό τρόπο ως τον τελικό και τον Καντέ να κάνει (χωρίς καμία υπερβολή) εμφανίσεις για «Χρυσή Μπάλα»!

Παράλληλα, κατάφερε να ξεκλειδώσει τον Χάβερτς. Ο Γερμανός χαφ δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί με τα πολλά χρήματα της μεταγραφής του να είναι επιπλέον «βάρος». Από εκεί που ο 21χρονος σχεδόν «χαραμιζόταν» είτε σε μια θέση αρκετά πιο πίσω στο γήπεδο ή ακόμα και στα άκρα, πλέον έχει βρει τον ρόλο του. Στο 3-4-2-1, βρίσκεται δίπλα από τον Μάουντ στην δυάδα των επιτελικών μέσων, σε ρόλο κρυφού επιθετικού. Θέση από την οποία και πλήγωσε θανάσιμα την Σίτι στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχει κάνει τον Πεπ να… ψάχνεται

Στις πρόσφατες μονομαχίες του Γκουαρντιόλα με τον Τούχελ, ο Γερμανός κατάφερε να πάρει το αίμα του για τις ήττες τόσων ετών. Ενώ μέχρι στιγμής το σκορ βρισκόταν στο 4-1 υπέρ του τεχνικού της Σίτι,  ο Τούχελ ισοφάρισε γρήγορα σε μόλις 4 μήνες. Τρίτη αναμέτρηση των δυο προπονητών με αγγλικούς συλλόγους, τρίτη ήττα για τον Γκουαρντιόλα. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ηττήθηκε σε 3 διαδοχικά παιχνίδια από τον ίδιο αντίπαλο (Κλοπ, 2017-18). Τρίτο διαφορετικό σύστημα για τον Ισπανό, ίδιο και (σχεδόν) απαράλαχτο από τον Γερμανό. Βλέποντας κάθε φόρα τις προσπάθειες του να αποκρούονται με επιτυχία από τον Τούχελ, ο Πεπ θα σκαρφιζόταν κάτι καινούριο.

Το 3-1-4-2 με τα μπακ-χαφ στον… Θεό και τους Τόρρες και Στέρλινγκ σε ρόλο ψευτο-χαφ (!) δεν απέδωσε. Ούτε το σαφώς πιο αμυντικό 4-2-3-1 των δύο εξαριών δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, με την επιλογή του τελικού να κρίνεται επίσης αναποτελεσματική. 4-3-3 με τον φοβερό και τρομερό φέτος Γκιντογκάν των 17 γκολ σε ρόλο 6αριού και τους Φόντε-Σίλβα ως κεντρικούς χαφ. Η εκλογή του Ντε Μπρόινε σε θέση ψεύτικου 9αριού, θα επέτρεπε στο δίδυμο των Μαχρέζ-Στέρλινγκ να απειλήσει ακόμη περισσότερο. Ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ…

Ο Καντέ έκανε ακόμη μια εμφάνιση MVP

Μπορεί ο Καντέ να είναι μόλις 1,68 μέτρα ψηλός, όμως η ενέργεια που βγάζει ισορροπούν τα πράγματα για το μπόι του.  Ακούραστος, χωρίς να σταματάει λεπτό να πιέζει παντού, είναι αυτός που θέλουν όλοι οι προπονητές να έχουν στο κέντρο τους. Με 11 κερδισμένες μονομαχίες, 3 τάκλιν, 10 ανακαταλήψεις της μπάλας και 90 λεπτά αδιάκοπης συνεισφοράς, ο βραχύσωμος χαφ «έκοβε και έραβε». Ο τρόπος που η Σίτι κατέβηκε δεν είχε κάποια απάντηση για τον Καντέ, ο οποίος έκανε μια… χαψιά τους σαφώς πιο… ντελικάτους Φόντεν και Σίλβα. Παράλληλα, ο Γκιντογκάν δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε έναν ρόλο που όχι μόνο δεν γνωρίζει, αλλά είχε και να αντιμετωπίσει τον καλύτερο στο είδος του. Όλα αυτά ήταν η ιδανική συνταγή… αποτυχίας για τους «πολίτες», οι οποίοι (δικαιολογημένα) λύγησαν κόντρα στους «μπλε».

Δεν πρέπει να ξεχαστεί ακόμα η τρομακτική συνεισφορά των Τζέιμς και Αθπιλικουέτα από την δεξιά πλευρά. Οι δύο ποδοσφαιριστές έκαναν την πλευρά τους το… πιο ασφαλές σημείο του κόσμου. Ο Τούχελ φρόντισε να τον περιορίσει τον εξαιρετικό φέτος Στέρλινγκ όσο το δυνατόν περισσότερο. Αρχικά, με το μαρκάρισμά του να ανατίθεται στον ταχύτατο Ρις Τζέιμς. Ο κατά νεαρός Άγγλος δεν άφησε δευτερόλεπτο σε ησυχία τον Στέρλινγκ. Ακόμα και όταν υπήρχε πρόβλημα, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα κάλυπτε ιδανικά τα νώτα του συμπαίκτη του.

Ετοιμασίες πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί

Η φετινή επιτυχία της Τσέλσι είναι τόσο μεγάλη που θα έκανε κάποιον να χορτάσει απότομα. Ωστόσο ο Τούχελ είναι ακόμα τρομερά πεινασμένος. Μια μεγάλη επιτυχία δεν είναι αρκετή για τον Γερμανό, ο οποίος προετοιμάζεται από τώρα για την νέα σεζόν.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει η παροιμία και ο 47χρονος προπονητής ήδη ψάχνει τρόπους βελτίωσης. Γνήσιος Γερμανός και με την οργάνωση στην νοοτροπία του επιθυμεί ενισχύσεις. «Αν κάναμε 2 με 3 κινήσεις ήμουν πολύ ικανοποιημένος» ανέφερε, δείχνοντας αμέσως τις διαθέσεις του. καμία διάθεση να «βαλτώσει» η ομάδα του, κανένα ενδεχόμενο χαλάρωσης. Οι (σύντομες) διακοπές για παίκτες και τεχνικό τιμ πλησιάζουν, όμως ο Γερμανός δεν σχεδιάζει να «αράξει». Με το που επιστρέψουν όλοι από το EURO, τους περιμένει δουλειά για να διατηρήσουν τον τίτλο τους και να επεκτείνουν την τροπαιοθήκη του συλλόγου.

ΥΓ. Αυτός ο τίτλος μάλλον αναδεικνύει και τον νικητή της κόντρας Λεονάρντο-Τούχελ στο Παρίσι. Καταδικάζοντας κατά κάποιον τρόπο τον Βραζιλιάνο για την βιαστική απόφαση του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ