ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Κάρλο Αντσελότι: Ένας ιππότης για τη Βασίλισσα!

Ο Κάρλο Αντσελότι επιστρέφει στη Ρεάλ Μαδρίτης για να δώσει απαντήσεις και να κλείσει τους λογαριασμούς που άφησε ανοιχτούς φεύγοντας το 2015.

Κάρλο Αντσελότι: Ένας ιππότης για τη Βασίλισσα!

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ένας προπονητής βαθιά χαραγμένος στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί να έμεινε στη ομάδα μόλις για δύο σεζόν όμως οδήγησε τους «Μερέχνες» στην κατάκτηση του -στοιχειωμένου μέχρι τότε- δέκατου Τσάμπιονς Λιγκ. Το περίφημο «Ντέσιμα» ήταν κάτι που στην Μαδρίτη ονειρεύονταν για περισσότερα από έντεκα χρόνια και ο «Καρλίτο» το έκανε πραγματικότητα. Η απόλυση του τον Μάιο του 2015 ήταν για πολλούς αδικαιολόγητη και γέννησε αρκετά ερωτηματικά. Έξι χρόνια μετά ο πιο φινετσάτος προπονητής των ευρωπαϊκών γηπέδων επιστρέφει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης για να δώσει απαντήσεις σε όλους και σε όλα.

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Το όνομα Κάρλο Αντσελότι είναι το πιο βαρύ που μπορεί να συναντήσει κανείς στους πάγκους της Ευρώπης. Για να είμαστε ξεκάθαροι. Ο Αντσελότι δεν είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Είναι όμως αυτός με τη μεγαλύτερη ιστορία και το πιο γεμάτο βιογραφικό. Ίσως ο τελευταίος εκπρόσωπος που έχει απομείνει από μια εποχή με σπουδαίους τεχνικούς και τεράστιες προσωπικότητες. Ο «Καρλίτο» βρίσκεται στο κουρμπέτι από το 1995. Έχει περάσει από ομάδες όπως οι Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι, Παρί, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.

Η δουλειά του στις περισσότερες από αυτές τις ομάδες κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη. Κάτοχος τριών Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλητής σε Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία δεν υπάρχουν και πολλά να πεις για εκείνον. Κάθε φορά που ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ ψάχνει προπονητή ο Ιταλός βρίσκεται πάντα στη λίστα. Τα τελευταία χρόνια υποχώρησε σε ομάδες όπως η Νάπολι και η Έβερτον χάνοντας έδαφος στην κατάταξη των κορυφαίων προπονητών στον κόσμο. Αντσελότι

Είναι όμως τέτοια η κληρονομιά του που ακόμη και μετά από μια μέτρια χρονιά με την Έβερτον η Ρεάλ Μαδρίτης του χτύπησε την πόρτα. Φυσικά δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο. Η δίψα του να βρεθεί ξανά στο ανώτερο επίπεδο και να διεκδικήσει όλους τους τίτλους παρέμεινε άσβεστη. Αυτή η δίψα είναι που τον κράτησε στον αφρό τόσα χρόνια και που δεν τον άφησε ποτέ να βυθιστεί στον κορεσμό.

Ναι μπορεί οι μετοχές του Αντσελότι να μην είναι τόσο ψηλά όσο αυτές του Πεπ, του Κλοπ ή του Τούχελ αλλά κανείς δεν μπορεί να τον θεωρήσει μια μέτρια επιλογή. Η καθοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια είναι ένα γεγονός όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Για όποιον υποστηρίζει ότι απέτυχε σε Νάπολι και Έβερτον υπάρχει ο αντίλογος του ότι δεν φοβήθηκε την πρόκληση. Άλλωστε οι δύο συγκεκριμένες ομάδες δεν είναι από αυτές που έχουν τα τρόπαια στην καθημερινότητά τους. Επομένως ο Αντσελότι δεν απέτυχε, απλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ο Αντσελότι είναι φτιαγμένος για το ανώτερο επίπεδο

Κάπου εδώ να μην ξεχνάμε πως ο Αντσελότι είναι ένας προπονητής που είχε μάθει να δουλεύει με τους καλύτερους για πάνω από 20 χρόνια. Δεν είναι απλή με μετάβαση στο πιο κάτω επίπεδο. Όταν έχεις συνηθίσει οι παίκτες να σου δίνουν το δέκα είναι δύσκολο να συμβιβαστείς και να πετύχεις με το εφτά. Η παρουσία του Αντσελότι στις δύο τελευταίες του δουλειές κρίνεται αποτυχημένη απλά και μόνο επειδή αυτός βρισκόταν στον πάγκο. Διαφορετικά για Έβερτον και Νάπολι θα ήταν μια από τα ίδια.

Σκεφτείτε αν ξαφνικά του χρόνου ο Πεπ έφευγε από τη Σίτι και αναλάμβανε την Ρόμα για παράδειγμα. Θα μπορούσε να την οδηγήσει σε μια χρονιά πολύ πάνω από τα στάνταρ της; Πολύ αμφιβάλουμε. Σε κάθε περίπτωση ο Αντσελότι αφήνει πίσω του ομάδες κατώτερες των κυβικών του και επιστρέφει εκεί που ανήκει. Στην ελίτ και μάλιστα στο πιο μεγάλο brandname του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση.

Η ομάδα δείχνει κορεσμένη κα είναι φανερό ότι χρειάζεται ανανέωση σε πολλά επίπεδα. Τη σεζόν που μας πέρασε έμεινε χωρίς τρόπαιο και αυτό είναι κάτι που δύσκολα χωνεύεται σε ένα κλαμπ αυτό του βεληνεκούς. Η απομάκρυνση του Ζιντάν ήταν μια δύσκολη απόφαση και η επόμενη μέρα στους «Μερένχες» είναι γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα. Η εμπειρία και το ειδικό βάρος του Αντσελότι μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικά.

Η παρουσία ενός ανθρώπου όπως αυτός στον πάγκο μπορεί να συσπειρώσει τους παίκτες και να τους τονώσει ψυχολογικά. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ βρίσκονται στην ομάδα χρόνια και μοιάζει ο κύκλος τους σε αυτή να μένει ανοιχτός με το ζόρι. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως δεν παραμένουν παίκτες του ανώτερου επιπέδου. Το ρόστερ της «Βασίλισσας» μπορεί να είναι λίγο σκουριασμένο αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Με δυο τρεις κινήσεις τόνωσης η Ρεάλ θα μπορεί του χρόνου να έχει ξανά μεγάλες βλέψεις.

Ανούσιο αν ο Πέρεθ δεν στηρίξει Αντσελότι

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τσακωθεί με τις μεταγραφές. Μετά την άφιξη Αζάρ δεν έχει έρθει άλλος παίκτης ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες. Βέβαια και ο Αζάρ αποδείχτηκε μια καταστροφική μεταγραφή όμως αυτή είναι μια άλλη -πονεμένη- ιστορία. Το βάθος και η ποιότητα του ρόστερ που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια επέτρεψε στη Ρεάλ να συντηρηθεί σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο όμως αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όταν μια ομάδα παραμένει στάσιμη και δεν ανανεώνεται δεν έχει καμία ελπίδα να θριαμβεύσει. Αυτό μπορεί να συμβεί για μία -άντε δύο χρονιές- όμως από κει και πέρα είναι καταδικασμένη να μείνει πίσω. Η επιστροφή Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει νόημα μόνο αν στηριχτεί με τις κατάλληλες μεταγραφές. Η απόκτηση του Άλαμπα ήταν σαφώς μια καλή κίνηση όμως υπάρχουν ακόμη τα ανοιχτά μέτωπα με τις αποχωρήσεις Βαράν και Σέρχιο Ράμος. Οι φήμες για την αποχώρηση των στυλοβατών της Ρεάλ Μαδρίτης οργιάζουν και τα κενά που θα αφήσουν πίσω είναι τεράστια. Αντσελότι Ρεάλ Μαδρίτης

Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην επίθεση. Εκεί που πλην το Καρίμ Μπενζεμά κανείς άλλος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Με τον Αζάρ δύο χρόνια ουσιαστικά εκτός οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των «Μερέχνες» δεν έχουν ό,τι χρειάζεται για να κάνουν τη διαφορά ως βασικοί. Ασένσιο, Βινίσιους, Ροντρίγκο, Ίσκο και Μαριάνο δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίπεδο που απαιτείται. Αν η επιθετική γραμμή παραμείνει ως έχει θα είναι δύσκολο για τον Αντσελότι να πετύχει κάτι παραπάνω από τον Ζιντάν.

Βέβαια υπάρχει άπλετος χρόνος ακόμη και οποιαδήποτε συζήτηση είναι καθαρά υποθετική. Αυτό που δεν είναι υποθετικό είναι ότι ο Κάρλο Αντσελότι είναι και πάλι εδώ. Κάτι που χαροποιεί τους περισσότερους φίλους της Ρεάλ, οι οποίοι θεώρησαν άδικη την απόλυσή του το 2015. Άλλωστε όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε ρωτηθεί ποιο ήταν το λάθος του Αντσελότι που οδήγησε στην απόλυσή του, η απάντηση ήταν «δεν ξέρω». Έξι χρόνια μετά μάλλον ακόμη δεν βρήκε την απάντηση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ