ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Αυτοί που κόπηκαν… άδικα από το Euro

Μερικοί παίκτες που με βάση την απόδοσή τους θα έπρεπε να χαίρονται τη συμμετοχή τους στο επερχόμενο Euro, θα δουν μάλλον άδικα τις χώρες τους από το σπίτι.

Αυτοί που κόπηκαν… άδικα από το Euro

Το Euro προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία για να αντιπροσωπεύσεις την εθνική σου ομάδα σε κορυφαίο επίπεδο. Όλοι οι παίκτες μιας χώρας ονειρεύονται να έχουν την τιμή να φορέσουν το εθνόσημο για μια τέτοια διοργάνωση. Ωστόσο, οι θέσεις σε μια ομάδα είναι περιορισμένες και πάντα κάποιοι θα μένουν έξω. Όμως, για μερικούς παίκτες η μη κλήση τους στην εθνική τους ομάδα για το επερχόμενο Euro ήταν σχεδόν… σκανδαλώδης. Μετά τους άτυχους λόγω τραυματισμού, παρουσιάζουμε τους ίσως πιο… αδικημένους.

Μάιρον Μποαντού (Ολλανδία)

Δύο σεζόν «ξεπετάγματος» πιστεύαμε πως θα ήταν αρκετές για τον Μάιρον Μποάντου, για να κληθεί στην αποστολή της Ολλανδίας για το Euro. Το ίδιο λογικά πίστευε και ο ίδιος. Διαφορετική γνώμη είχε ωστόσο ο Φρανκ Ντε Μπουρ, ο οποίος προτίμησε να αφήσει σπίτι του τον 20χρονο επιθετικό. Παρότι το σκοράρισμα του ήταν συνεπέστατο φέτος και ήταν πρώτος σκόρερ της Αλκμάαρ (15 γκολ), προτιμήθηκε ο Χάκπο της Άιντχοφεν στην θέση του. Όχι πως ο 22χρονος παίκτης των δευτεραθλητών έκανε κακή χρονιά (23 συμμετοχές, 7 γκολ), ωστόσο δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός με τον Μποαντού. Η κλήση του επίσης μέτριου φέτος σε Αγιαξ και Σπαρτάκ, Πρόμες, σήκωσε πολλά φρύδια για τις επιλογές του Ντε Μπουρ.

Κοέν Καστίλς (Βέλγιο)

Φέτος ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Μπουντεσλίγκα, με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» βγήκαν ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από μια πενταετία. Ο 28χρονος κίπερ ήταν ένας από τους λόγους για την «αστεράτη» επιστροφή, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 14 περιπτώσεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα βασικού τερματοφύλακα στο Βέλγιο με την φετινή σεζόν του Κουρτουά, ωστόσο ο Καστίλς ήταν καλύτερος τόσο του Μινιολέ, όσο και του Σελς.

Τζέιμς Γουόρντ-Πράους (Αγγλία)

Στη θέση του θα μπορούσε να είναι κάλλιστα και ο αδικημένος Ντάνι Ίνγκς, ωστόσο η επιθετική πληρότητα των «λιονταριών» δίνει μια δικαιολογία. Το φετινό ξεκίνημα όμως του Γουόρντ-Πράους στην φετινή Πρέμιερ ήρθε πραγματικά από το πουθενά. Στους πρώτους μήνες του πρωταθλήματος, ο Άγγλος χαφ ήταν ηγετικός για την Σαουθάμπτον, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανοδική πορεία των «Αγίων». Μπορεί τελικά η σεζόν να μην έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του, όμως ο ίδιος συνέχισε δυναμικά. Χωρίς να χάσει λεπτό με την Σαουθάμπτον, σκόραρε 8 γκολ και μοίρασε ακόμα 7 ασίστ. Η συμμετοχή του θα έπρεπε να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, όμως ο Σάουθγκειτ προτίμησε να κατέβει με μόλις 5 μέσους (!), εκ των οποίων κανένας δεν είναι κεντρικός μέσος. Αδικία για τον 26χρονο που έκανε σεζόν καριέρας; Μάλλον ναι…

Άλεξ Ρεμίρο (Ρεάλ Σοσιεδάδ)

Ένα είναι το μεγάλο ερώτημα στην Ισπανία τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με το Euro: Ποιος θα πρέπει να είναι ο βασικός τερματοφύλακας των «ρόχας» στο τουρνουά; Την απάντηση ουδείς την γνωρίζει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ οι Σιμόν, Σάντσες και για… κάποιο λόγο ο Ντε Χέα. Ενώ οι δύο πρώτοι έκαναν εξαιρετικές χρονιές με τις ομάδες τους, ο πορτιέρε της Γιουνάιτεντ μάλλον μπήκε χαριστικά στην αποστολή. Την ίδια ώρα, χρειάστηκε να μείνει εκτός ο εξαιρετικός φέτος, Άλεξ Ρεμίρο. Κυπελλούχος με την Σοσιεδάδ, με 14 ανέπαφες εστίες στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα σταθερός, ο 26χρονος μάλλον… ξεχάστηκε από τον Λουίς Ενρίκε (όπως και κάποιοι άλλοι παίκτες). Ειδικά όταν την θέση ιδιαίτερα επιρρεπής σε λάθη Ντε Χέα, με το βεβαρημένο παρελθόν στην εθνική, πρέπει να νιώθεις λίγο αδικημένος.

Σβεν Μπότμαν (Ολλανδία)

Ακόμη ένας Ολλανδός που θα έπρεπε να χαίρεται την συμμετοχή του στο Euro, θα δει τις προσπάθειες των «Οράνιε» από την πατρίδα του. Ο λόγος για τον Σβεν Μπότμαν, ο οποίος στα 20 του έκανε σεζόν πρωταθλητισμού με την φανέλα της Λιλ. Ναι, ο παίκτης που δεν έχασε σχεδόν ματς με τους πρωταθλητές Γαλλίας, για κάποιον λόγο δεν θεωρήθηκε πως μπορεί να προσφέρει όσα χρειάζεται η εθνική του ομάδα. Με τον «γρανίτη» Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ένας εξαιρετικός αμυντικός σαν τον Μπότμαν θα μπορούσε επάξια να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αντ’ αυτού, όχι μόνο δεν κλήθηκε, αλλά την θέση του πήρε ο ταλαντούχος, αλλά πολύ άπειρος Γιουριέν Τίμπερ με μόλις 20 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Χουσέμ Αουάρ (Γαλλία)

Ο «λυωναί» Χουσέμ Αουάρ για κάποιον ιδιαίτερα περίεργο λόγο δεν έχει κληθεί ακόμα ούτε μια φορά στην εθνική Γαλλίας! Παρά το γεγονός πως τις τελευταίες χρονιές είναι ένα σημαντικό κομμάτι της Λυών, στα 22 έχει γευτεί την χαρά της συμμετοχής με τους «τρικολόρ» μόλις 1 φορά! Φέτος, «τρέχοντας» για ακόμη μια φορά το κέντρο της Λυών, ο Αουάρ κράτησε την ομάδα του ζωντανή για τον τίτλο το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Με συνεισφορά σε 10 τέρματα (7 γκολ, 3 ασίστ), ήταν από τους πλέον ικανούς παίκτες στην Γαλλία. Την ίδια άποψη δεν έχει μάλλον και ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος προτίμησε να εμπιστευθεί τους Ραμπιό και Σισοκό. Κανείς από τους δύο όμως δεν δικαιολογεί την παρουσία του στο ρόστερ. Ο μέσος της Γιουβέντους ήταν απελπιστικά μέτριος φέτος και ο Σισοκό… σχεδόν εκτός ενδεκάδας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ