ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Ανιέλι: «Κραυγή απόγνωσης, όχι πραξικόπημα η ESL»

Ο Αντρέα Ανιέλι σε συνέντευξη Τύπου του αναφέρθηκε στη European Super League, τονίζοντας ότι δεν ήταν πραξικόπημα κατά της UEFA.

Ανιέλι: «Κραυγή απόγνωσης, όχι πραξικόπημα η ESL»

Η είδηση δημιουργίας της European Super League έσκασε σαν… κεραυνός πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε, 12 ομάδες αποφάσισαν να «αποστατήσουν» από τις διοργανώσεις της UEFA και να δημιουργήσουν τη δική τους κλειστή λίγκα. Ωστόσο, όσο ξαφνικά εμφανίστηκε το εγχείρημα, άλλο τόσο εξαφανίστηκε. Κι αυτό γιατί άντεξε μόλις 48 ώρες, με εννιά από τις ομάδες να κάνουν πίσω. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους έμειναν πιστές στην ιδέα. Ο πρόεδρος της τελευταίας, Αντρέα Ανιέλι εξήγησε τους λόγους πίστης στο πρότζεκτ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ο ισχυρός άνδρας της «γηραιάς κυρίας» σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η όλη κίνηση δεν ήταν ένα «πραξικόπημα», αλλά μια κραυγή απόγνωσης για τη σωτηρία του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά εν μέσω της ανόδου των τόνων στο συγκεκριμένο ζήτημα το τελευταίο διάστημα. Βλέπετε, η UEFA έχει καταστήσει σαφές πως οι τρεις ομάδες που στηρίζουν ακόμα την ESL κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ουσιαστικά τις κάλεσε να βάλουν στην άκρη το πλάνο και να επιστρέψουν. Ωστόσο, μετά και τις δηλώσεις Ανιέλι αυτό δεν μοιάζει εύκολο.

«Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να αλλάξουμε τις διεθνείς διοργανώσεις από μέσα. Θυμάμαι μία πρόταση από το 2019 μεταξύ της ECA και της UEFA, που πίστευα πως ήταν έξοχη, και η οποία υποστηρίχτηκε από συλλόγους στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη κατηγορία. Δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι συγκεντρωμένο σε ένα μονοπώλιο εκτελεστικής, οικονομικής και δικαστικής δύναμης, δίνοντας στην UEFA την σχεδόν αυθαίρετη ευθύνη εκχώρησης αδειών. Το σύστημα είναι ανεπαρκές στις μέρες μας. H European Super League δεν ήταν ένα πραξικόπημα αλλά μία απελπισμένη προειδοποιητική κραυγή για ένα σύστημα που ήταν ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης πριν την πανδημία και το οποίο κατευθύνεται σε μία κατάσταση αφερεγγυότητας» ανέφερε ο Ανιέλι.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Ανιέλι

Ανιέλι: «Η UEFA μας έκλεινε κατάμουτρα την πόρτα»

Παράλληλα, ο Ανιέλι εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της UEFA. Όπως ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκλεινε την «πόρτα» σε όσες ομάδες προσπαθούσαν να έχουν επικοινωνία μαζί της. Παράλληλα, λειτουργούσε για τον ίδιο με αλαζονικό τρόπο. Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους επίσης τόνισε πως η ESL έχει πολύ ισχυρή νομική βάση. Τέλος, επισήμανε πως η UEFA δεν μπορεί να αναμορφώσει το ποδόσφαιρο.

«Οι σύλλογοι πάντα ζητούσαν να έχουν επικοινωνία με την UEFA, που με τη σειρά της αντιδρούσε κλείνοντάς τους κατάμουτρα την πόρτα και εκτοξεύοντας σοβαρές και αλαζονικές απειλές εναντίον των τριών συλλόγων που παραμένουν στην Super League, αγνοώντας εντελώς την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Μαδρίτης και ενώ είμαστε σε αναμονή της ετυμηγορίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως υπάρχει ισχυρή νομική βάση για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η UEFA δεν μπορεί να αναμορφώσει το ποδόσφαιρο. Η επιθυμία μας για διάλογο με την UEFA και την FIFA παραμένει.

Άλλα αθλήματα τροποποίησαν τα φορμάτ τους μέσα στο πέρασμα των χρόνων, όπως η μπασκετική Euroleague, φέρνοντας σπουδαία οφέλη στους οπαδούς, στους συλλόγους και στους παίκτες Θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όμως βλέπουμε όσοι κάνουν προτάσεις για αλλαγές να δαιμονοποιούνται. Η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν να κάνουν προτάσεις, ως αλληλέγγυοι με εκείνους που φοβήθηκαν υπερβολικά και δεν έμειναν μαζί μας».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ