Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Euro 2020: Η «μάχη» Αγγλίας-Κροατίας και οι… άλλοι στον Δ’ Όμιλο
EURO 2020

Euro 2020: Η «μάχη» Αγγλίας-Κροατίας και οι… άλλοι στον Δ’ Όμιλο

Στον Δ' Όμιλο του Euro 2020 υπάρχουν δύο πιο ξεκάθαρα φαβορί και δύο αουτσάιντερ ικανά για... ζημιές και γιατί όχι και διεκδίκηση της πρόκρισης.

04.06.2021 | 13:57

Οι μέρες περνούν και η αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2020 φτάνει προς το τέλος της. Μόλις μια εβδομάδα απομένει μέχρι την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί σε αρκετές χώρες ανά τη γηραιά Αλβιώνα. Στον Δ’ όμιλο της διοργάνωσης θα ριχτούν στη «μάχη» Αγγλία, Κροατία, Σκωτία και Τσεχία, με στόχο τα δύο (συν ένα υπό προϋποθέσεις) εισιτήρια που οδηγούν στα νοκάουτ. Από τις 13 μέχρι και τις 22 Ιουνίου θα κρατήσουν οι αναμετρήσεις του συγκεκριμένου ομίλου, ο οποίος στα… χαρτιά έχει τα φαβορί του.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Αγγλία και Κροατία αναμφίβολα είναι οι δύο πιο ποιοτικές ομάδες στον όμιλο. Τα μεν «Τρία Λιοντάρια», παίζοντας… εντός έδρας μιας και όλα τα παιχνίδια τους θα γίνουν στο «Γουέμπλεϊ», δείχνουν πιο δυνατά από ποτέ, μ’ ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα και στόχο το τρόπαιο. Το αν θα το πετύχουν και θα σπάσουν την «κατάρα» των Euro είναι άλλο θέμα. Από την άλλη η «Χρβάτσκα» έχει οδηγό της την απίθανη πορεία της στο περασμένο Μουντιάλ. Εκεί όπου, κόντρα σε όλες τις προσδοκίες, έφτασε μέχρι και τον τελικό. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο γι’ αυτή την ομάδα.

Βέβαια, υπάρχουν και τα ξεκάθαρα αουτσάιντερ του ομίλου, τα οποία όμως είναι πλήρως ικανά για… ζημιές. Η πάντα σκληροτράχηλη Σκωτία θα έχει 2/3 ματς στην έδρα της, το «Χάμπντεν Παρκ», με την ελπίδα να μπορέσει να «κλέψει» την πρόκριση από ένα εκ των δύο μεγαθηρίων. Ψεγάδι της η μεγάλη απειρία της σε Euro, αλλά το μαχητικό της πνεύμα της δίνει πιθανότητα. Τέλος, η Τσεχία αποτελεί στα χαρτιά μια ισάξια ομάδα με τους Σκωτσέζους. Με όπλο κυρίως τη μεσαία γραμμή της μπορεί να κάνει εκπλήξεις και γιατί όχι να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση, που δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσει και την πρόκριση. Εγχείρημα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Αγγλία: Με το μυαλό στο… Άγιο Δισκοπότηρο

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ντιν Χέντερσον (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σαμ Τζόνστοουν (Γουέστ Μπρομ), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον).

Αμυντικοί: Κάιλ Γουόκερ (Μαν. Σίτι), Κόνορ Κόουντι (Γουλβς), Τζον Στόουνς (Μαν. Σίτι), Χάρι Μαγκουάιρ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Τάιρον Μινγκς (Άστον Βίλα), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Ρις Τζέιμς (Τσέλσι), Κίεραν Τρίπιερ (Ατλέτικο Μαδρίτης) Λουκ Σο (Μαν. Γιουνάιτεντ), Μπεν Τσίλγουελ (Τσέλσι).

Μέσοι: Κάλβιν Φίλιπς (Λιντς), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ).

Επιθετικοί: Τζέιντον Σάντσο (Ντόρμουντ), Φιλ Φόντεν (Μαν. Σίτι), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Τζακ Γκρίλις (Άστον Βίλα), Μάρκους Ράσφορντ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μαν. Σίτι), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν (Έβερτον).

Προπονητής

Μπορεί να δέχτηκε κάποια κριτική για τις κλήσεις του, αλλά ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλει να δώσει ξανά απαντήσεις. Στην πρώτη του μεγάλη δουλειά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Άλλωστε, στο Μουντιάλ, κόντρα στα προγνωστικά, οδήγησε την Αγγλία ως τα ημιτελικά. Ο «μήνας του μέλιτος» έχει τελειώσει εδώ και καιρό για τον 50χρονο προπονητή, που θέλει να δώσει συνέχεια στην μέχρι τώρα καλή δουλειά του.

Προϊστορία στα Euro

Αυτό είναι το 10ο Euro που συμμετέχει η Αγγλία. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν της… πάει. Άλλωστε, το καλύτερο αποτέλεσμα της είναι η 3η θέση το 1968. Ακολουθεί ένας ημιτελικός εντός έδρας το 1996 κι από εκεί και πέρα το… χάος.

Δυνατά σημεία

Η γεμάτη ποιότητα επίθεση της ξεχωρίζει. Κέιν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ, Σάντσο, Φόντεν, Γκρίλις είναι μόνο λίγα από τα ονόματα στην επιθετική γραμμή της Αγγλίας. Παράλληλα, το ρόστερ είναι πλήρως… νεανικό, δείχνοντας πως υπάρχει διάθεση και όρεξη τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον. Παίκτες όπως ο Σακά (19 ετών) και ο Μπέλιγχαμ (17) ετών έχουν την ευκαιρία να λάμψουν στην πρώτη τους διοργάνωση.

Αδύνατα σημεία

Η «άδεια» μεσαία γραμμή της. Ο Σάουθγκεϊτ επέλεξε μόλις τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στα χαφ (Χέντερσον, Ράις, Μπέλιγχαμ, Φίλιπς). Όπως είναι εύκολα αντιληπτό το rotation στη θέση είναι μικρό και κάποιοι θα πρέπει να κάνουν… υπερωρίες. Εκτός κι αν χρησιμοποιηθούν στη θέση κάποιοι σαν «μπαλαντέρ».

Απουσίες

Η Αγγλία θα είχε την τύχη να μην έχει σπουδαίες απουσίες στη διοργάνωση, αν δεν προέκυπτε τελευταία ο τραυματισμός του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο μπακ της Λίβερπουλ. Ο Μέισον Γκρίνγουντ, που προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού. Παράλληλα, και η απουσία του Τζέσι Λίνγκαρντ, τον οποίο άφησε εκτός ο Σάουθγκεϊτ προξένησε ερωτηματικά.

Προσδοκίες

Μετά την καλή πορεία της στο Μουντιάλ, η Αγγλία θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Ωστόσο, βρίσκεται στη διοργάνωση… κρυπτονίτη της, όπου έχει φτάσει μόλις δύο φορές ως τα ημιτελικά (1968, 1996). Τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν μια αρκετά καλή φουρνιά παικτών και αρκετό μέλλον. Το θέμα είναι αν μπορούν να σπάσουν την «κατάρα» που τους κυνηγάει ανέκαθεν στο Euro και να πάνε μέχρι τέλους. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος.

Κροατία: Με οδηγό το Μουντιάλ

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Λόβρε Κάλινιτς (Χάιντουκ Σπλιτ), Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Σιμόν Σλούγκα (Λούτον).

Αμυντικοί: Ντομαγκόι Βίντα (Μπεσίκτας), Ντέγιαν Λόβρεν (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Σίμε Βρσάλικο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μπόρνα Μπάρισιτς (Ρέιντζερς), Ντούγε Τσαλέτα – Τσαρ (Μαρσέιγ), Γιοσιπ Γιουράνοβιτς (Λέγκια Βαρσοβίας), Ντομαγκόι Μπράνταριτς (Λιλ), Μίλε Σκόριτς (Όσιγιεκ), Γιόσκο Γκβαρντιόλ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Μέσοι: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματέο Κόβασιτς (Τσέλσι), Μαρσέλο Μπρόζοβιτς (Ίντερ), Μίλαν Μπάντελι (Τζένοα), Μάριο Πάσαλιτς (Αταλάντα), Νίκολα Βλάσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Λούκα Ιβανούσετς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Επιθετικοί: Ιβάν Πέρισιτς (Ίντερ), Αντρέι Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Άντε Ρέμπιτς (Μίλαν), Γιοσιπ Μπρέκαλο (Βόλφσμπουργκ), Μπρούνο Πέτκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) , Μίσλαβ Όρσιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Άντε Μπουντιμίρ (Οσασούνα).

Προπονητής

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς βρέθηκε στη θέση σχεδόν από… σπόντα πριν το Μουντιάλ. Ωστόσο, οδήγησε την «Χρβάτσκα» μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Από εκεί κι έπειτα, όμως, η εικόνα δεν ήταν η ίδια. Ο ίδιος δέχτηκε αρκετή κριτική για την εικόνα στο Nations League και τα προκριματικά του Euro. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν και την παραίτηση του. Ο 54χρονος τεχνικός βρίσκεται ακόμα στη θέση του, αλλά πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ό,τι κι αν εντέλει σημαίνει αυτό για την Κροατία.

Προϊστορία στο Euro

Αν λάβουμε υπόψη το διάστημα που αποτελούσε μέλος της Γιουγκοσλαβίας, τότε η Κροατία έχει συμμετάσχει σε δύο τελικούς (1960, 1968). Από την ανεξαρτησία της κι έπειτα η «Χρβάτσκα» έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα τα προημιτελικά του Euro (1996, 2008). Γενικά δεν της… πάει ιδιαίτερα η διοργάνωση.

Δυνατά σημεία

Αναμφίβολα η μεσαία γραμμή της αποτελεί και την ισχύ της. Μπορεί ο Ιβάν Ράκιτιτς να αποχώρησε από την εθνική ομάδα και να απουσιάζει, αλλά το κέντρο της Κροατίας… ζαλίζει ακόμη. Δεν έχουν πολλές ομάδες την πολυτέλεια να έχουν στην ενδεκάδα τους τους Μόντριτς, Μπρόζοβιτς και Κόβασιτς.

Αδυναμίες

Όσο εξαιρετική είναι η μεσαία γραμμή της Κροατίας τόσο… τρικυμία είναι η άμυνα της. Μπορεί να διαθέτει εμπειρία (Λόβρεν, Βίντα, Βρσάλικο), αλλά αυτό δε φαίνεται το τελευταίο διάστημα. Στο Nations League οι Κροάτες δέχτηκαν τα δεύτερα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα της πρώτης κατηγορίας (16 σε 6 ματς). Στα προκριματικά βελτιώθηκαν (7 γκολ σε 8 ματς), αλλά και πάλι είναι τρομερά ασταθείς στα μετόπισθεν.

Απουσίες

Σαφέστατα η απουσία του Ιβάν Ράκιτιτς είναι η μεγαλύτερη για τους Κροάτες αν και γνωστή από καιρό. Ο 33χρονος άσος ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο την αποχώρηση του από την εθνική ομάδα, μένοντας εκτός Euro. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποια άλλη σημαντική απουσία.

Προσδοκίες

Η τελευταία διοργάνωση αποτέλεσε και την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Κροατίας. Το Μουντιάλ του 2018 την είδε να φτάνει στον τελικό, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. Αυτός είναι και ο οδηγός της για το Euro, αλλά η ιστορία δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί. Η αρκετά μέτρια εικόνα στο πρόσφατο Nations League και η με το… ζόρι πρόκριση στο Euro αυτό «λένε». Ωστόσο, και πριν πάει στα γήπεδα της Ρωσίας το ίδιο είχε συμβεί. Μήπως η ιστορία επαναληφθεί τελικά;

Σκωτία: Με την καρδιά του… Braheveart στο άγνωστο

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Κρεγκ Γκόρντον (Χαρτς), Ντέιβιντ Μάρσαλ (Ντέρμπι), Τζον ΜακΛάφλιν (Ρέιντζερς).

Αμυντικοί: Λίαμ Κούπερ (Λιντς), Ντέκλαν Γκάλαχερ (Μάδεργουελ), Γκραντ Χάνλεϊ (Νόριτς), Τζακ Χέντρι (Οστάνδη), Σκοτ ΜακΚένα (Νότιγχαμ), Στίβεν Ο’Ντόνελ (Μάδεργουελ), Νέιθαν Πάτερσον (Ρέιντζερς), Άντι Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Κρεγκ Τέιλορ (Σέλτικ), Κιέαν Τίρνεϊ (Άρσεναλ).

Μέσοι: Στουάρτ Άρμστρονγκ (Σαουθάμπτον), Ράιαν Κρίστι (Σέλτικ), Τζον Φλεκ (Σέφιλντ Γ.), Τζέιμς Φόρεστ (Σέλτικ), Ράιαν Φρέιζερ (Νιουκάστλ), Μπίλι Γκίλμορ (Τσέλσι), Τζον ΜακΓκιν (Άστον Βίλα), Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ (Σέλτικ), Σκοτ ΜακΤόμινεϊ (Μάντσεστερ Γ.), Ντέιβιντ Τέρνμπουλ (Σέλτικ).

Επιθετικοί: Τσε Άνταμς (Σαουθάμπτον), Λίντον Ντάικς (ΚΠΡ), Κέβιν Νίσμπετ (Χιμπέρνιαν).

Προπονητής

Ο Στιβ Κλαρκ βρίσκεται στο «τιμόνι» της Σκωτίας από το 2019 και ήδη έχει γράψει ιστορία. Άλλωστε, έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Κρεγκ Μπράουν το 1998, που την οδηγεί σε μεγάλη διοργάνωση. Ο 58χρονος τεχνικός με θητεία ως βοηθός σε Τσέλσι και Λίβερπουλ παλαιότερα, έχει δημιουργήσει μια διαφορετική Σκωτία, με λίγο περισσότερη επιθετική προσέγγιση. Ωστόσο, δεν έχει αφαιρέσει τον… σκληροτράχηλο χαρακτήρα της όπου χρειάζεται.

Προϊστορία στο Euro

Φτωχό το παρελθόν της Σκωτίας στο Euro. Άλλωστε, αυτή είναι μόλις η τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, με τις δύο προηγούμενες να απέχουν αρκετά (1992, 1996). Αμφότερες τις φορές δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, μένοντας τη μια φορά εκτός για ένα βαθμό (1992) και την άλλη (1996) στην ισοβαθμία.

Δυνατά σημεία

Τα άκρα της Σκωτίας αποτελούν και τη μεγάλη ισχύ της στο γήπεδο. Με τους Φόρεστ και Ρόμπερτσον να είναι φουλ μπακ στο 3-4-3 ή το 3-5-2 που παίζει ο Κλαρκ και τους Μακ Γκιν Φρείζερ στα άκρα της επίθεσης αυτό ήταν αναμενόμενο. Υπάρχουν και οι λύσεις των ΜακΓκρέγκορ και Άρμστρονγκ που χρησιμοποιούνται κυρίως για να συγκλίνουν και να δημιουργούν χώρους βέβαια.

Αδυναμίες

Η έλλειψη ενός ποιοτικού σέντερ φορ πληγώνει αρκετά τη Σκωτία. Με μόνο τους Ντάικς, Άνταμς και Νίσμπετ στην αποστολή αυτό είναι εμφανές. Ο πρώτος αγωνίζεται στην αγγλική Championship, ο δεύτερος δεν είναι ακριβώς φορ και ο τρίτος τώρα φτιάχνει το όνομα του. Οι Σκωτσέζοι δεν έχουν το εύκολο γκολ, παρότι είναι πιο επιθετικοί από το παρελθόν. Κι αυτό σε μια μεγάλη διοργάνωση μπορεί να τους στοιχίσει.

Απουσίες

Η μη κλήση του Λι Γκρίφιθς της Σέλτικ αποτέλεσε μια μικρή έκπληξη. Σίγουρα ο 30χρονος επιθετικός δεν προέρχεται από καλή σεζόν. Ωστόσο, πάντοτε ήταν μια χρήσιμη λύση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Προσδοκίες

Στην επιστροφή τους σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Μουντιάλ του 1998 και σε Euro από το 1996, οι Σκωτσέζοι θέλουν να γίνουν… Braveheart και να πετύχουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει. Να προκριθούν στην επόμενη φάση μιας διοργάνωσης. Είναι σαφέστατα το αουτσάιντερ σ’ έναν ζόρικο όμιλο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Η Σκωτία πάντα μάχεται μέχρις εσχάτων και αυτό θα κάνει και τώρα.

Τσεχία: Όχι όπως παλιά, αλλά ικανή για τη… ζημιά

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Άλες Μάντους (Σίγκμα), Γίρι Παβλένκα (Βέρντερ), Τόμας Βάτσλικ (Σεβίλλη).

Αμυντικοί: Γιαν Μπόριλ (Σλάβια), Γιάκουμπ Μπράμπετς (Πλζεν), Βλάντιμιρ Τσούφαλ (Γουέστ Χαμ), Οντρέι Τσελούστκα (Σπάρτα), Πάβελ Καντεράμπεκ (Χόφενχαϊμ), Τόμας Κάλας (Μπρίστολ Σίτι), Άλες Ματέγιου (Μπρέσια), Ντάβιντ Ζίμα (Σλάβια).

Μέσοι: Αντονίν Μπαράκ (Βερόνα), Βλαντιμίρ Νταρίντα (Χέρτα), Άνταμ Χλόζεκ (Σπάρτα), Τόμας Χόλες (Σλάβια), Γιάκουμπ Γιάνκτο (Σαμπντόρια), Άλεξ Κραλ (Σπαρτάκ), Λούκας Μάσοπουστ (Σλάβια), Γιάκουμπ Πέσεκ (Σλόβαν), Τόμας Σούτσεκ (Γουέστ Χαμ), Πετρ Σέβτσικ (Σλάβια).

Επιθετικοί: Μίχαελ Κρμέντσικ (ΠΑΟΚ), Τόμας Πέκχαρτ (Λέγκια), Πάτρικ Σικ (Λεβερκούζεν), Ματέι Βίντρα (Μπέρνλι).

Προπονητής

Ο Γιάροσλαβ Σιλχαβί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο καλύτερο διάστημα των 2,5 χρόνων θητείας του στον πάγκο της Τσεχίας. Την οδήγησε με αρκετά καλές εμφανίσεις στην πρώτη θέση του ομίλου της στη Β’ κατηγορία του Nations League και την άνοδο. Ο ίδιος γνωρίζει καλά τα της εθνικής, μιας και είχε διατελέσει βοηθός προπονητή από το 2001 ως το 2019, προτού αναλάβει ως πρώτος τον Σεπτέμβρη του 2018. Ο 59χρονος τεχνικός έχει ένα αρκετά καλό όνομα στην πατρίδα του και στην πρώτη διοργάνωση του καλείται να παρουσιάσει μια ομάδα ικανή για την πρόκριση.

Προϊστορία στο Euro

Αν ληφθεί υπόψη το διάστημα που αγωνιζόταν ως Τσεχοσλοβακία, τότε υπάρχει στο παλμαρέ της μια κατάκτηση Euro το 1976. Ως Τσεχία συμμετέχει σταθερά στη διοργάνωση από το 1996 ως και σήμερα. Ωστόσο, η… πρώτη της φορά ήταν και η καλύτερη, μιας και με τη «χρυσή φουρνιά» της τότε έφτασε ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Γερμανία στην παράταση. Από τότε μόλις μια φορά έχει περάσει τους ομίλους. Αυτό έγινε το 2004, όταν και ηττήθηκε από την Ελλάδα.

Δυνατά σημεία 

Η μεσαία γραμμή της είναι και το πιο ισχυρό στοιχείο στο παιχνίδι της. Έχοντας παίκτες όπως οι Σούτσεκ, Νταρίντα, Μπαράκ και Γιάνκτο στα χαφ είναι κάτι αναμενόμενο. Η συγκεκριμένη τετράδα προέρχεται από γεμάτες και καλές σεζόν και μοιράζεται τις θέσεις στα χαφ. Παράλληλα, με τον Βάτσλικ κάτω από τα δοκάρια έχει μια σταθερότητα, ενώ η ύπαρξη του Πάτρικ Σικ στην κορυφή της δίνει έναν «πόλο» στο επιθετικό κομμάτι.

Αδυναμίες

Η άμυνα της έχει βελτιωθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, αλλά ακόμη δεν είναι σταθερή στο 100%. Στα πρόσφατα προκριματικά για το Μουντιάλ δέχθηκε τέσσερα γκολ σε τρία παιχνίδια και γενικότερα έδειξε να μην μπορεί να κρατήσει με άνεση το μηδέν. Σαφέστατα υπάρχει εμπειρία στα μετόπισθεν των Τσέχων, αλλά όχι και η τόσο μεγάλη ποιότητα.

Απουσίες 

Ο έμπειρος Οντρέι Κουντέλα είναι η μεγαλύτερη απουσία της Τσεχίας. Ο 34χρονος στόπερ τιμωρήθηκε για δέκα παιχνίδια από την UEFA, λόγω ρατσιστικής επίθεσης στον Γκλεν Καμάρα στο παιχνίδι της Σλάβια Πράγας με την Ρέιντζερς. Στις 26 Μαΐου απορρίφθηκε και η ένσταση του και τέθηκε αναγκαστικά εκτός. Ο ίδιος αποτελούσε βασικό στέλεχος της ενδεκάδας του Σιλχαβί, ο ο οποίος χάνει τον πιο έμπειρο παίκτη του στα μετόπισθεν.

Προσδοκίες

Όπως προείπαμε είναι μαζί με τους Σκωτσέζους τα δύο αουτσάιντερ του ομίλου. Ωστόσο, με βάση την εμπειρία της η Τσεχία μοιάζει ικανή να κάνει κάποια έκπληξη. Έχει ποιοτικούς παίκτες, έναν σταθερό κορμό, αν και όχι το πιο ποιοτικό ρόστερ από την τετράδα των ομάδων. Σίγουρα στο μυαλό της είναι η τρίτη θέση, που μπορεί να δώσει την πρόκριση, εφόσον βρίσκεται βαθμολογικά στους τέσσερις καλύτερους τρίτους της διοργάνωσης. Αυτό δε σημαίνει, όμως, πως δεν θα κυνηγήσει και το κάτι παραπάνω, αν της δοθεί η δυνατότητα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

EURO 2020
Exit mobile version