ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

EURO 2020: Η Πολωνία έχει το… όνομα, η Ισπανία τη χάρη στον 5ο όμιλο

Ο 5ος όμιλος του φετινού EURO είναι από αυτούς που μπορούν να μας προσφέρουν πολύ ωραία παιχνίδια. Ισπανία το φαβορί αλλά και οι υπόλοιποι έχουν τις πιθανότητές τους.

EURO 2020: Η Πολωνία έχει το… όνομα, η Ισπανία τη χάρη στον 5ο όμιλο

Δεν έμειναν πλέον πολλές ημέρες για τη μεγάλη σέντρα. Το EURO ξεκινά με έναν χρόνο καθυστέρηση κρατώντας μας… ζωντανούς ποδοσφαιρικά για έναν ολόκληρο μήνα μέσα στο καλοκαίρι. Η στιγμή που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν. Ποδόσφαιρο κάθε ημέρα με τους καλύτερους κόντρα στους καλύτερους. Όλοι οι όμιλοι είναι έτσι διαμορφωμένοι που μπορούν να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις.

Στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, σε αυτόν που θα μας απασχολήσει σήμερα υπάρχει φαβορί, υπάρχουν όμως και τρεις ομάδες που θα παλέψουν… με το μαχαίρι στα δόντια. Η Ισπανία παραδοσιακά ήταν μια ομάδα που κυνηγά ψηλά. Έχει την εμπειρία της διοργάνωσης, διαθέτει και τους ποδοσφαιριστές και τις προσωπικότητες για τέτοιου είδους παιχνίδια. Οι υπόλοιποι τρεις του ομίλου μπορεί να μην έχουν φάει τα EURO με το κουτάλι όμως έχουν τη δίψα για τη διάκριση. Πρώτη και καλύτερη η Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης αυτής της ομάδας, το όνομα του ομίλου.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Συνεχίζουμε συνοπτικά με τις άλλες δύο. Η Σουηδία κατεβαίνει στο EURO με όνειρα και φιλοδοξίες, χωρίς όμως τον μεγάλο της ηγέτη, τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Ο σούπερ σταρ της Μίλαν είναι ένας από τους μεγάλους απόντες της διοργάνωσης. Ωστόσο η απουσία του κατάφερε να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Σκανδιναβούς και να τους πεισμώσει πως μπορούν να διακριθούν και χωρίς εκείνον στη φαρέτρα τους. Τέλος η πρωτάρα Σλοβακία. Το μαχητικό σύνολο του Στέφαν Τάρκοβιτς που θα τα δώσει όλα για να κάνει τη ζημιά στον όμιλο. Πάμε όμως να δούμε λίγο καλύτερα μία προς μία τις ομάδες του 5ου ομίλου.

Ισπανία: Στόχος πάντα η κορυφή EURO Ισπανία

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρόμπερτ Σάντσεθ (Μπράιτον)

Αμυντικοί: Γκαγιά (Βαλένθια), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Παού Τόρες (Βιγιαρεάλ), Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Έρικ Γκαρθία (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Γιορέντε (Λιντς), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο Αλκάνταρα (Λίβερπουλ), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φαμπιάν (Νάπολι)

Επιθετικοί: Ντάνι Όλμο (Λειψία), Ογιαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Μοράτα (Γιουβέντους), Μορένο (Βιγιαρεάλ), Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Αντάμα Τραορέ (Γουλβς), Πάμπλο Σαράμπια (Παρί Σεν Ζερμέν)

Προπονητής

Οι «Φούριας Ρόχας» πηγαίνουν στο EURO έχοντας στο τιμόνι τους τον «δουλευταρά» Λουίς Ενρίκε. Η απόφαση του Καταλανού τεχνικού να μην πάρει ούτε τον Ράμος ούτε άλλον παίκτη της Ρεάλ μαζί του δίχασε τους Ισπανούς. Η απόφασή του όμως θα κριθεί στο γήπεδο, εκεί όπου θέλει να παρουσιάσει μια γρήγορη ομάδα, ικανή να φθάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Προϊστορία στα Euro

Οι Ίβηρες μαζί με τη Γερμανία είναι οι δύο χώρες με τις περισσότερες κατακτήσεις στη διοργάνωση. Η Ισπανία έχει να παραθέσει τρεις τίτλους με τους δύο εξ’ αυτών να έρχονται κολλητά 2008 και 2012. Μια παραδοσιακή μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η οποία έχει παρουσιάσει τις περισσότερες φορές θέαμα υψηλού επιπέδου.

Δυνατά σημεία της ομάδας

Η Ισπανία σε αυτό το EURO κατεβαίνει με μπόλικο ταλέντο και φρέσκα πρόσωπα σε όλες τις γραμμές. Η δύναμή της είναι ο κέντρο εκεί όπου ο Λουίς Ενρίκε περιμένει πολλά από τους Τιάγκο Αλκάνταρα και Ρόντρι. Στην επίθεση ο έμπειρος Μοράτα πλαισιώνεται από παίκτες που διψούν για διάκριση. Ποδοσφαιριστές που έδειξαν φέτος τις ικανότητές του στο υψηλότερο επίπεδο με τις ομάδες τους.

Προσδοκίες

Η Ισπανία σε κάθε διοργάνωση όπου συμμετέχει κοιτάει ψηλά. Στόχος και πάλι είναι η κορυφή. Σίγουρα φέτος το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο όμως οι Ίβηρες ξέρουν πως όταν πηγαίνουν στη νοκ άουτ φάση μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε.

Σουηδία: Και χωρίς Ζλάταν οι Σκανδιναβοί δε φοβούνται κανέναν EURO Σουηδία

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Καρλ-Γιόχαν Γιόνσον (Κοπεγχάγη), Κρίστοφερ Νόρντφελντ (Γκεντσλερμπιρλίγκι), Ρόμπιν Όλσεν (Ρόμα)

Αμυντικοί: Εμίλ Κραφτ (Νιουκάστλ), Βίκτορ Λίντελοφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκους Ντάνιελσον (Νταλιάν), Μάρτιν Όλσον (Χάκεν), Λούντβιγκ Αουγκουστίνσον (Βέρντερ Βρέμης), Πόντους Γιάνσον (Μπρέντφορντ), Φιλίπ Ελάντερ (Ρέιντζερς), Μίκαελ Λούστιγκ (ΑΙΚ), Αντρέας Γκάνγκβιστ (Τζένοα)

Μέσοι: Εμίλ Φόρσμπεργκ (Λειψία), Κεν Σέμα (Γουότφορντ), Βίκτορ Κλάεσον (Κράσνονταρ), Ντέγιαν Κουλουσέφσκι (Αταλάντα), Σεμπάστιαν Λάρσον (ΑΙΚ), Άλμπιν Έκνταλ (Σαμπντόρια), Κρίστοφερ Όλσον (Κράσνονταρ), Γιενς-Λις Μισέλ Κάχουστε (Μίντιλαντ), Ματίας Σβάνμπεργκ (Μπολόνια), Γκούσταβ Σβένσον (Γκουανκγζού)

Επιθετικοί: Μάρκους Μπεργκ (Κράσνονταρ), Αλεξάντερ Ίσακ (Σοσιεδάδ), Ρόμπιν Κουέισον (Μάιντς), Τζόρνταν Λάρσον (Σπαρτάκ Μόσχας)

Προπονητής

Στον πάγκο των Σκανδιναβών δεσπόζει ο έμπειρος Τζάνε Άντερσον. Ο 58χρονος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Ανέλαβε την Σουηδία το καλοκαίρι του 2016 μετά τη συμμετοχή της στο EURO 2016. την οδήγησε στα τελικά του Mundial 2018 αφήνοντας τότε εκτός διοργάνωσης την Ιταλία σε αγώνες πλέι οφς. Είναι μια προσωπικότητα που εμπνέει σεβασμό στη Σουηδία.

Δυνατά σημεία της ομάδας

Η Σουηδία στηρίζεται πάντα στην μαχητικότητά της, την ταχύτητα και τις προσωπικότητες που διαθέτει. Μία από αυτές που αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Ο έμπειρος επιθετικός της Κράσνονταρ είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο παίκτης που η χώρα περιμένει από εκείνον να μιλήσει στα κρίσιμα ειδικά τώρα με την απουσία του Ζλάταν. Στο σύνολο της η Σουηδία έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Συμπαγής ομάδα με πλάνο στο παιχνίδι της.

Προσδοκίες

Ο Άντερσον και το επιτελείο του θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτός είναι άλλωστε και ο μεγάλος στόχος της Σουηδίας στο φετινό EURO. Οι Σκανδιναβοί γνωρίζουν πως η αποστολή τους δεν είναι εύκολη, όμως πιστεύουν στις ικανότητές τους.

Πολωνία: Στον αστερισμό του Λεβαντόφσκι Πολωνία EURO

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Λούκας Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ), Βόιτσιεχ Σέζνι (Γιουβέντους), Λούκατς Σκορούπσκι (Μπολόνια).

Αμυντικοί: Γιάν Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Μπαρτόζ Μπερεζίνσκι (Σαμπντόρια), Πάβελ Νταβίντοβιτς (Βερόνα), Καμίλ Γκλικ (Μπενεβέντο), Μιχάλ Χέλικ (Μπάρνσλεϊ), Τόμας Κεντζιόρα (Ντιναμό Κιέβου), Καμίλ Πιατκόφσκι (Ράκοβ Τσεχοστόβα), Τίμοτιουτς Πούτσαζ (Λεχ Πόζναν), Ματσιέι Ρίμπους (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Μέσοι: Πρζεμισλάβ Φρανκόφσκι (Σικάγο Φάιαρ), Καμίλ Γιότζβιακ (Ντέρμπι), Ματέους Κλιχ (Λιντς), Κάσπερ Κοζλόφσκι (Πογκόν Στσέτσιν), Γκρζεγκόρζ Κριχόβιακ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Κάρολ Λινέτι (Τορίνο), Γιακούμπ Μόντερ (Μπράιτον), Πρζέμισλαβ Πλαχέτα (Νόριτς), Πιότρ Ζιελίνσκι (Νάπολι).

Επιιθετικοί: Νταβίντ Κοβνάσκι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου), Αρκάντιους Μίλικ (Μαρσέιγ), Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Γιακούμπ Σβιέρτζοκ (Πιαστ Γκλίβιτσε).

Προπονητής

Στον πάγκο των Πολωνών θα βρίσκεται ο Πορτογάλος, Πάουλο Σόουζα. Ο 50χρονος αναλαμβάνει για πρώτη φορά στη καριέρα του εθνική ομάδα με τους Πολωνούς να τον ανακοινώνουν μέσα στο έτος. Ο έμπειρος τεχνικός θέλει να παρουσιάσει μια γρήγορη ομάδα, η οποία έχοντας ως ηγέτη τον Λεβαντόφσκι θα μπορέσει να κάνει ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Δυνατά σημεία της ομάδας

Αδιαμφισβήτητα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι το Α και το Ω αυτής της ομάδας. Ο 32χρονος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση σκοράροντας χωρίς σταματημό. Τη χρυσόσκονη που έχει με τους Βαυαρούς θέλει να την… περάσει και στην εθνική του ομάδα.Οι υπόλοιποι αποτελούν ένα εξαιρετικό σύνολο. Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα μεγάλα πρωταθλήματα και έχουν τις παραστάσεις.

Προσδοκίες

Ξεκάθαρος στόχος της Πολωνίας είναι η πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ. Οποιαδήποτε άλλη κατάληξη ισούται με αποτυχία. Οι Πολωνοί θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για το επόμενο βήμα. Πιστεύουν στους εαυτούς τους – ίσως και περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε – και με τον Λεβαντόφσκι οδηγό δεν φοβούνται κανέναν.

Σλοβακία: Με όπλο τη δύναμη για το καλύτερο Σλοβακία EURO

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Μάρτιν Ντουμπράβκα (Νιουκάστλ), Ντούσαν Κούτσιακ (Λέχια Γκντανσκ), Μάρεκ Ρόντακ (Φούλαμ)

Αμυντικοί: Ντέιβιντ Χάνκο (Σπάρτα Πράγας), Τόμας Χουμποκάν (Ομόνοια), Μάρτιν Κόσελνικ (Σλόβαν Λίμπερετς), Πίτερ Πέκαρικ (Χέρτα Βερολίνου), Λιούμπομιρ Σάτκα (Λεχ Πόζναν), Μίλαν Σκρίνιαρ (Ίντερ), Μάρτιν Βάλιεντ (Μαγιόρκα), Ντένις Βαβρό (Ουέσκα)

Μέσοι: Λάζλο Μπένες (Άουγκσμπουργκ), Οντρέι Ντούντα (Κολωνία), Γιαν Γκρέγκους (ΜΙνεσότα Γιουνάιτεντ), Μάρεκ Χάμσικ (Γκέτεμποργκ), Λούκας Χαρασλίν (Σασουόλο), Γιάκουμπ Χρόμαντα (Σλάβια Πράγας), Πάτρικ Χροσόφσκι (Γκενκ), Γιουράι Κούτσκα (Πάρμα), Στάνισλαβ Λομπότκα (Νάπολι), Ρόμπερτ Μακ (Φερεντσβάρος), Τόμας Σουσλόφ (Γκρόινονγκεν), Βλάντιμιρ Βάις (Σλόβαν Μπρατισλάβας)

Επιθετικοί: Ρόμπερτ Μπόζενικ (Φέγενορντ), Μίχαιλ Ντούρις (Ομόνοια), Ιβάν Σράντζ (Γιάμπλονετς)

Προπονητής

Ο Στέφαν Τάρκοβιτς θα είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Σλοβακία στο φετινό EURO. Ο 48χρονος βρισκόταν στον πάγκο και το 2016 όντας βοηθός του Γιαν Κόζαν στην πρώτη συμμετοχή της χώρας στη διοργάνωση. Τώρα θα είναι αυτός που θα έχει την απόλυτη ευθύνη. Δεν έχει πολλές εμπειρίες στην προπονητική του καριέρα. Όλες μάλιστα είναι εντός της χώρας. Η ομοσπονδία ωστόσο τον εμπιστεύεται τυφλά.

Δυνατά σημεία της ομάδας

Η Σλοβακία είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα η οποία στηρίζεται σε παίκτες – προσωπικότητες. Μια από αυτές είναι ο Μίλαν Σκρίνιαρ, ο κεντρικός αμυντικός της πρωταθλήτριας Ιταλίας Ίντερ. Αυτός είναι το μεγάλο αστέρι και ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής των Σλοβάκων. Πέραν από εκείνον υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές με πλούσιο βιογραφικό. Μάρεκ Χάμσικ, Μάρτιν Ντουμπράβκα, Γιουράι Κούτσκα.

Προσδοκίες

Οι Σλοβάκοι κατανοούν πως έχουν πέσει πάνω σε έναν δύσκολο όμιλο. Είναι σαφές πως έχουν ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αυτό που μπορούν όμως να εγγυηθούν είναι πως θα τα δώσουν όλα και στα τρία παιχνίδια.

Πρόγραμμα ομίλου

Δευτέρα 14 Ιουνίου

19:00 Πολωνία – Σλοβακία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη
22:00 Ισπανία – Σουηδία | Καρτούχα, Σεβίλλη

Παρασκευή 18 Ιουνίου

16:00 Σουηδία – Σλοβακία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη

Σάββατο 19 Ιουνίου

22:00 Ισπανία – Πολωνία | Καρτούχα, Σεβίλλη

Τετάρτη 23 Ιουνίου

19:00 Σουηδία – Πολωνία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη
19:00 Σλοβακία – Ισπανία | Καρτούχα, Σεβίλλη

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ