ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Η Γαλλία πάει στο Euro με μοναδικό στόχο να κυριαρχήσει!

Η Γαλλία είναι μια από τις πιο πλήρες εθνικές ομάδες που έχουμε δει ποτέ. Για τους «Τρικολόρ» η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί μονόδρομο.

Η Γαλλία πάει στο Euro με μοναδικό στόχο να κυριαρχήσει!

Είναι κοινό μυστικό πως το Euro 2020 ξεκινάει με απόλυτο φαβορί τη Γαλλία. Προφανώς και στη διοργάνωση συμμετέχουν κάποιες από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο όμως κάνεις δεν είναι σαν τους Γάλλους. Οι παγκόσμιου πρωταθλητές του 2018 κατεβαίνουν στο Euro με ένα από τα καλύτερα ρόστερ όλων των εποχών και βλέπουν μόνο τίτλο. Μετά τον χαμένο τελικό του 2016 οι «Τρικολόρ» είναι λυσσασμένοι να πάρουν κι αυτή την κούπα.

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Η απώλεια του Euro το 2016 είναι κάτι που ακόμη πληγώνει τους Γάλλους. Μπορεί η κατάκτηση του Μουντιάλ να βοήθησε να το ξεπεράσουν, όχι όμως να ξεχάσουν. Το ότι έχασαν τον τελικό ως απόλυτο φαβορί μέσα στο σπίτι τους από μια Πορτογαλία χωρίς Κριστιάνο τους ντροπιάζει. Μια ντροπή που ξεπλένεται μόνο με την κατάκτηση του φετινού Euro και στο στρατόπεδο των «Τρικολόρ» φαίνεται να το γνωρίζουν καλά. Όπως επίσης γνωρίζουν καλά ότι με το ρόστερ που διαθέτουν έχουν την ευκαιρία να σαρώσουν για χρόνια στα μεγάλα τουρνουά.

Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που έκανε η εθνική Ισπανίας από το 2008 μέχρι το 2012. Και να φανταστείτε ότι η Γαλλία έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στον αφρό για πολλά περισσότερα χρόνια, αφού διαθέτει αρκετούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης που είναι αρκετά μικρότεροι από 30. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην ομάδα που κατέβασαν στο Ευρωπαϊκό κάτω των 21. Το ρόστερ των Γάλλων στη διοργάνωση νέων αποτελείται από παίκτες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ως μια αρκετά υπολογίσιμη δύναμη και στη διοργάνωση των αντρών. Γαλλία Euro 2020

Παίκτες όπως ο Ουπαμεκανό της Μπάγερν Μονάχου, ο Κονατέ της Λίβερπουλ, ο Αουάρ της Λυόν, ο Καμαβινγκά της Ρεν και αρκετοί άλλοι θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κληθεί για το Euro 2020. Όλοι τους είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσουν τον κορμό των «Τρικολόρ» τα επόμενα χρόνια. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι από τους 26 που απαρτίζουν την αποστολή της εθνικής αντρών μόλις οι 8 είναι πάνω από 30 καταλαβαίνει πως η Γαλλία θα μας απασχολεί για αρκετά ακόμα χρόνια.

Στη φετινή διοργάνωση κατεβαίνει ξανά με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και πλέον ξέρει πολύ καλά πως να τον διαχειριστεί. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά το μόνο που έχει να φοβάται είναι ο κακός της εαυτός. Γιατί η εντεκάδα που έχει τη δυνατότητα να παρατάξει ο Ντεσάν μοιάζει πραγματικά ανίκητη. Kι αν τα βάλουμε κάτω δεν μοιάζει απλά. Είναι.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Γαλλία χωρίς αχίλλειο πτέρνα

Από όπου κι αν κοιτάξεις την εντεκάδα των Γάλλων δεν μπορείς να βρεις την παραμικρή αδυναμία. Στο τέρμα ο αρχηγός της ομάδας Ούγκο Γιορίς έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Ένας τερματοφύλακας κορυφαίου επιπέδου που σου επιτρέπει να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Στις θέσεις των πλάγιων μπακ Παβάρ και Λούκας Ερνάντεζ αποτελούν εγγύηση. Οι δύο μπακ της Μπάγερν Μονάχου ήταν βασικοί και στο Μουντιάλ του 2018 και ξέρουν καλά τι θέλει από εκείνους ο προπονητής τους. Στα στόπερ Βαράν και Κιμπεπέ είναι ένα δίδυμο που δεν υστερεί σε τίποτα. Και οι δύο αγωνίζονται σε κορυφαίες ομάδες (Ρεάλ και Παρί) και έχουν φάει τα μεγάλα ματς με το κουτάλι. Επίσης παρόντες στο Μουντιάλ του 18.

Στα χαφ Πογκμπά και Καντέ είναι ίσως ό,τι ποιοτικότερο κυκλοφορεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στις θέσεις οχτώ και έξι. Οι δυό τους αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια και μένει να δούμε ποιος εκ των Ραμπιό, Τολισό, Σισοκό και Λεμάρ θα έχει το εύκολο έργο να παίξει δίπλα τους. Με εξαίρεση τον Ραμπιό όλοι οι υπόλοιποι χαφ που αναφέραμε στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα γήπεδα της Ρωσίας πριν τρία χρόνια. Γαλλία

Στην επίθεση τώρα το πράγμα ξεφεύγει εντελώς. Εκεί που τόσα χρόνια Γκριεζμάν και Μπαπέ σάρωναν τα πάντα, ήρθε να προστεθεί και ο Καρίμ Μπενζεμά. Αυτή η τριάδα ξεχειλίζει από ποιόητα και είναι ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Η επιστροφή του Καρίμ κάλυψε και το μοναδικό κενό που υπήρχε στο ρόστερ των «Τρικολόρ» τα προηγούμενα χρόνια.

Η παρουσίας ενός παγκόσμιας κλάσης σέντερ φορ ήταν το κομμάτι που συμπληρώνει ένα τέλειο παζλ. Μια ομάδας γεμάτης με ελίτ ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται όλοι σε κορυφαία κλαμπ και έχουν πλούσιες παραστάσεις στο ανώτερο επίπεδο. Την ίδια στιγμή αυτό το υπερπλήρες σύνολο δεν αντιμετωπίζει και κανένα ζήτημα χημείας ή ομοιογένειας αφού παίζει χρόνια μαζί. Δεν ξέρουμε για εσάς πάντως εμείς όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε τρωτό σημείο των Γάλλων.

Παίκτες με τεράστιο κίνητρο

Στα πλεονεκτήματα της Γαλλίας πέρα από όλα τα παραπάνω οφείλουμε να προσθέσουμε και το κίνητρο. Όχι μόνο της ομάδας συνολικά αλλά και μεμονομένων παικτών. Και θα μου πείτε τώρα εσείς ποιος παίκτης δεν έχει το κίνητρο να κερδίσει μια τέτοια διοργάνωση; Όταν όμως μιλάμε για ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους εκτός από το Euro τότε το κίνητρο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Ειδικά όταν γνωρίζουν ότι έχουν μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να το καταφέρουν. Η κατάκτηση του ερχόμενου Euro θα βάλει αυτή τη φουρνιά των Γάλλων στην ίδια κουβέντα με εκείνη που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998 και το Euro του 2000.

Εκείνη η ομάδα απαρτιζόταν από αρκετούς θρύλους όχι μόνο του γαλλικού αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ζιντάν, Ανρί, Τουράμ, Τρεζεγκέ, Βιεϊρά και ο τωρινός ομοσπονδιακός προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν ήταν μερικοί από τους παίκτες που οδήγησαν τους «Τρικολόρ» σε εκείνη τη χρυσή διετία. 20 -περίπου- χρόνια αργότερα μια νέα παρέα γεμάτη με σπουδαίους ποδοσφαιριστές έρχεται να γράψει τη δική της ιστορία. Σκοπός αρχικά να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να ξεπεράσει εκείνη την ιστορική ομάδα.

Πράγμα που θα είχε ήδη καταφέρει αν το 2016 δεν είχε υποστεί το ιστορικό κάζο από τον Φερνάντο Σάντος και την ομάδα του. Φαίνεται πως εκείνη η ήττα έγινε μάθημα για τους Γάλλους που έκτοτε παρουσιάζονται αμείλικτοι. Στο Μουντιάλ του 2018 κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Το ίδιο φιλοδοξούν να κάνουν και τώρα. Η Γαλλία είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Παρόλο που η κάτοχος του τροπαίου είναι η Πορτογαλία όσες ομάδες έχουν βλέψεις για διάκριση στη διοργάνωση θεωρούν τους Γάλλους ως το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Όσο για τις δύο αυτές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους από πολύ νωρίς. Γαλλία και Πορτογαλία συμμετέχουν μαζί με Γερμανία -και την Ουγγαρία- στο όμιλο του θανάτου. Βέβαια για τους «Τρικολόρ» η σκέψη να μην περάσουν τον όμιλο δεν υπάρχει καν στο μυαλό τους. Το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι το τρόπαιο. Οτιδήποτε άλλο συνιστά αποτυχία για εκείνους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ