ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Δικαιολογίες τέλος για την Αγγλία, ώρα να το φέρει σπίτι!

Το Euro 2020 είναι η διοργάνωση των αποδείξεων για την Αγγλία που έχει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου

Δικαιολογίες τέλος για την Αγγλία, ώρα να το φέρει σπίτι!

Η Αγγλία είναι μια ομάδα που παραδοσιακά απογοητεύει στις μεγάλες διοργανώσεις. Σχεδόν πάντα ξεκινάει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί και αδυνατεί να δικαιώσει τις προσδοκίες. Τα τελευταία χρόνια οι Άγγλοι δεν είχαν την ποιότητα παλαιότερων ετών και οι παρουσίες τους στα μεγάλα διεθνή τουρνουά ήταν σκέτη απογοήτευση. Ακόμη και η 4η θέση στο Μουντιάλ του 2018 ήρθε περισσότερο συγκυριακά και όχι μέσα από μια πειστική παρουσία. Φέτος μετά από πολύ καιρό τα «Τρία Λιοντάρια» παρατάσσουν ένα ρόστερ που ξεχειλίζει από ποιότητα και επιλογές. Η μοναδική απαίτηση που υπάρχει είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Αγγλία με θέληση να σπάσει την κατάρα

Η εθνική είναι μια πονεμένη ιστορία για τους Άγγλους. Θα περίμενε κανείς η χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση στο ποδόσφαιρο να έχει ένα αρκετά πιο πλούσιο παλμαρέ. Το μοναδικό τρόπαιο που έχουν κατακτήσει είναι το Μουντιάλ του 1966. Μια διοργάνωση που φιλοξένησαν στη χώρα τους και που μέχρι και σήμερα υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για το αν το γκολ του Τζεφ Χαρτς στην παράταση του τελικού με τη Δυτική Γερμανία πέρασε τη γραμμή ή όχι. Πέρα από εκείνο το Μουντιάλ η Αγγλία δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο σε διεθνές επίπεδο. Ούτε καν μια παρουσία σε τελικό Μουντιάλ ή Euro.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως με τις ομάδες που είχαν κατά καιρούς δεν κατάφεραν το παραμικρό. Όλη αυτή η παρατεταμένη αποτυχία των Άγγλων τους προσθέτει έξτρα πίεση. Σε μια χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο κάθε χαμένη ευκαιρία είναι μαχαιριά στην καρδιά. Οι Άγγλοι θεωρούν τη χώρα τους ως το σπίτι του ποδοσφαίρου. Από εκεί προκύπτει και το περίφημο ‘’It’s coming home”, σλόγκαν με το οποίο κατεβαίνουν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Βέβαια στην πράξη τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά διαφορετικά. Το έργο είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Τα «Τρία Λιοντάρια» ξεκινούν με φιλοδοξίες και τελειώνουν με αποκαρδιωτικούς αποκλεισμούς. Όσοι υποστηρίζετε χρόνια την Αγγλία νιώθετε στο πετσί σας αυτό το συναίσθημα. Φέτος λοιπόν η ομάδα του Σάουθγκεϊτ καλείται να βάλει ένα τέλος, να ξορκίσει την κατάρα και να δώσει στους Άγγλους επιτέλους μια αφορμή να -μεθύσουν- γιορτάσουν.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ της ομάδας θα δει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη. Από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης μόνο η Γαλλία έχει πιο πλήρες ρόστερ από τους Άγγλους. Μπορεί η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του προηγούμενου Μουντιάλ να θεωρήθηκε επιτυχία για τον Σάουθγκεϊτ όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο μόνος τρόπος να πετύχει η Αγγλία στο Euro είναι να το κατακτήσει. Τίποτα λιγότερο.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Ταλέντο με το τσουβάλι

Η ομάδα που κατεβάζουν οι Άγγλοι στο Euro είναι γεμάτη από απίστευτα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Με όπλο τα νιάτα και τον ενθουσιασμό τα «Τρία Λιοντάρια» θα προσπαθήσουν να βγάλουν όλη τους αυτή την ποιότητα και μέσα στο γήπεδο. Πράγμα που η αλήθεια είναι δεν έχουν καταφέρει σε όσα φιλικά προετοιμασίας έχουν δώσει μέχρι στιγμής. Το μοναδικό κενό που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο ρόστερ της ομάδας είναι το αιώνιο κενό που υπάρχει στο τέρμα. Εκεί που ο Πίκφορντ είναι μια αξιοπρεπής επιλογή αλλά τίποτα παραπάνω.

Κατά τα άλλα σε όλες τις γραμμές υπάρχει πληρότητα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να αποτελείται από τους Μαγκουάιρ και Στόουνς. Δύο ποδοσφαιριστές που άκουσαν πολλά τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος έδωσαν της απαντήσεις τους. Οι άσσοι των Γιουνάιτεντ και Σίτι προέρχονται από εξαιρετικές ατομικές χρονιές και μοναδικό ερώτημα αποτελεί η χημεία τους. Στα πλάγια μπακ ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Δεξιά παρά την απουσία του Άρνολντ υπάρχουν οι Τζέιμς, Τρίπιερ και Γουόκερ με τον άσσο της Τσέλσι να έχει το προβάδισμα μιας και βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ. Αριστερά ο μέχρι πρότινος σίγουρος Τσίλγουελ θα μονομαχήσει για τη θέση με τον αναγεννημένο και εντυπωσιακό φέτος, Λουκ Σο. Αγγλία

Στην δυάδα των χάφ θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Ντέκλαν Ράις. Ο μέσος της Γουεστ χαμ έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στον κόσμο και αποτελεί βασικό γρανάζι της εθνικής. Τη θέση του παρτενέρ του θα διεκδικήσουν οι Χέντερσον, Φίλιπς και Μπέλινχαμ. Αυτή τη στιγμή η πλάστιγγα γέρνει προς τον Φίλιπς. Ο άσσος της Λιντς είχε μια καταπληκτική χρονιά και μαζί με τον Ράις μπορούν να θωρακίσουν τα μετόπισθεν και να δώσουν ασφάλεια στο παιχνίδι των Άγγλων.

Βασικός φορ θα είναι ο αρχηγός -και σούπερ φορμαρισμένος- Χάρι Κέιν για τον οποίο οι συστάσεις είναι περιττές. Στις τρεις θέσεις πίσω του επικρατεί ο κακός χαμός. Σάντσο, Ράσφορντ, Στέρλινγκ, Μάουντ, Φόντεν, Σάκα και Γκρίλις  προκαλούν πραγματικό πονοκέφαλο στον Σάουθγκεϊτ. Παίκτες παγκόσμιας κλάσης που θα μπορούσαν όλοι να είναι βασικοί. Θα τολμήσουμε να κάνουμε την πρόβλεψη με Μάουντ δεκάρι, Σάντσο στα δεξία και Φόντεν στα αριστερά.

Ερωτηματικό ο Σάουθγκεϊτ για την Αγγλία

Ίσως το μεγαλύτερο ερωτηματικό για την Αγγλία να βρίσκεται στον πάγκο της. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι ένας άνθρωπος που σίγουρα έχει να επιδείξει έργο αλλά αμφιβάλλουμε αν είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει τα «Τρία Λιοντάρια» στη λύτρωση. Ο 50χρονος Άγγλος τεχνικός μοιάζει περισσότερο με έναν ικανό διαχειριστή παρά με έναν ταλαντούχο τεχνικό. Ναι έχει φέρει μια ηρεμία και μια ομαλότητα στις τάξεις της εθνικής. Ναι το 2018 την οδήγησε στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης μετά το 1996. Παρόλα αυτά σε κανένα σημείο η ομάδα του δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Ειδικά με το υλικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή οι εμφανίσεις των Άγγλων είναι κάτω του μετρίου. Θα μου πείτε αν είναι να έρθει η κούπα σπίτι ας έρθει και με… κολλύριο. Θα συμφωνήσω. Ωστόσο δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν ο Σάουθγκεϊτ έχει δώσει χαρακτήρα νικητή στην ομάδα του. Γιατί όταν δεν βγάζεις μάτια και δεν έχεις ούτε χαρακτήρα Euro δεν παίρνεις. Στο Μουντιάλ του 2018 δεν πήρε ούτε ένα μεγάλο παιχνίδι. Στη φάση των ομίλων έχασε από το Βέλγιο, στους δεκάξι πέρασε με το ζόρι την Κολομβία στα πέναλτι και στα ημιτελικά έχασε από την Κροατία παρόλο που προηγήθηκε.

Βέβαια πολλοί από τους παίκτες που σήμερα πρωταγωνιστούν τότε δεν υπήρχαν καν στην ομάδα. Παρόλα αυτά οι παίκτες αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 23. Στο πρώτο τους μεγάλο τουρνουά σε επίπεδο εθνικών ομάδων δεν έχουν την εμπειρία τέτοιων παιχνιδιών. Αν η Αγγλία θέλει να πετύχει ο Σάουθγκεϊτ οφείλει να βγει μπροστά και πολύ αμφιβάλλουμε αν θα μπορέσει να το κάνει. Για εκείνον η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει.

Οι Άγγλοι έχουν τεράστιες απαιτήσεις από αυτή τη φουρνιά ποδοσφαιριστών και δικαιολογημένα. Αν η κούπα ή έστω η παρουσία στον τελικό δεν έρθουν ούτε φέτος ο Σάουθγκεϊτ θα αποτελέσει παρελθόν. Όπως καταλαβαίνετε το διακύβευμα είναι τεράστιο. Ως το δεύτερο μεγάλο φαβορί του Euro 2020 -πίσω από τη Γαλλία- η εθνική Αγγλίας οφείλει να δικαιολογήσει αυτόν τον τίτλο. Τα «Τρία Λιοντάρια» είναι ίσως η ομάδα με τη μεγαλύτερη πίεση στη διοργάνωση. Θα καταφέρει επιτέλους να αφήσει πίσω τους δαίμονές της;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ