ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Μαντσίνι: «Forza Azzurri, πάμε να τιμήσουμε την Ιταλία!»

Ανοικτή επιστολή με αποδέκτες όλους τους Ιταλούς έστειλε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μια μέρα πριν την πρεμιέρα της Εθνικής Ιταλίας στο Euro 2020.

Μαντσίνι: «Forza Azzurri, πάμε να τιμήσουμε την Ιταλία!»

Το Euro 2020 ανοίγει την αυλαία του το βράδυ της Παρασκευής (11/6, 22:00) με τον αγώνα της Ιταλίας απέναντι στην Τουρκία. Το «Ολίμπικο» της Ρώμης θα φιλοξενήσει το πρώτο ματς του τουρνουά. Με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να προετοιμάζει τη Σκουάντρα Ατζούρα. Παράλληλα με αυτό, έστειλε μια ανοικτή επιστολή προς τους απανταχού Ιταλούς ποδοσφαιρόφιλους που αδημονούν για την πρεμιέρα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας ανυπομονεί κι εκείνος για το Euro, στοχεύοντας ψηλά. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν τα λεγόμενά του.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Μαντσίνι:

«Αγαπητή Ιταλία.

Νιώθω σαν να πέρασε μια αιωνιότητα από τα προκριματικά εκείνο το βράδυ στο «Ολίμπικο» εναντίον της Ελλάδας. Ήταν τον Οκτώβριο του 2019 όταν πήραμε την πρόκριση στο Euro. Ήμασταν χαρούμενοι και μπροστά μας υπήρχε η ευκαιρία να επιστρέψουμε στο ίδιο γήπεδο λίγους μήνες αργότερα για την έναρξη του ταξιδιού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Αυτό ήταν όταν το 2020 επρόκειτο να είναι μια χρονιά μεγάλης ικανοποίησης, χρονιά που μοιραζόμαστε τη χαρά μαζί, αλλά όλοι ξέρουμε πώς ήρθαν τα πράγματα. Ήταν μια χρονιά κατά την οποία αλλάξαμε τις συνήθειές μας. Για πολλούς μήνες αναγκαστήκαμε να χωριστούμε από αυτούς που αγαπάμε. Και δυστυχώς χάσαμε και μερικά από αυτά που αγαπάμε επίσης. Μήνες στους οποίους ακόμη και τα πιο απλά πράγματα έγιναν περίπλοκα. Δεν ήταν εύκολο για κανέναν, αλλά ο καθένας από εμάς με τον δικό του τρόπο τα κατάφερε. Μαντσίνι

Οι συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας είναι ακόμα εμφανείς και εξαρτάται από εμάς να παραμείνουμε δυνατοί για λίγο ακόμα. Ο αθλητισμός σε αυτές τις στιγμές, όπως έχω πει περισσότερες από μία φορές, είναι απαραίτητος για τη ζωή μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλύτερα, μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε προσωρινά από μερικές περίπλοκες σκέψεις ή στιγμές. Ο αθλητισμός μπορεί να μας φέρει πολλά θετικά συναισθήματα.

Το κίνητρο του Μαντσίνι

Τώρα περισσότερο από ποτέ το χρειαζόμαστε αυτό. Το Euro ξεκινά και γνωρίζουμε ότι εκπροσωπούμε έναν φανταστικό και αποφασισμένο πληθυσμό, γι’ αυτό εγώ, το προσωπικό μου και 26 παίκτες που θα πάω στο γήπεδο, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε λεπτό αυτού του τουρνουά για να τιμήσουμε τη χώρα που εκπροσωπούμε.

Γνωρίζουμε ότι τα παιχνίδια μας θα είναι στιγμές ενότητας για εκατομμύρια Ιταλούς. Για λίγο, θα μας επιτρέψουν να ξεχάσουμε τον τελευταίο χρόνο. Γι’ αυτό πηγαίνουμε σε αυτόν το τουρνουά γνωρίζοντας τη δύναμη της φανέλας μας και του ιταλικού πληθυσμού.

Θα μπούμε στο γήπεδο με τη χαρά που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά και ξεκινήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά και την ευθύνη εκείνων που εκπροσωπούν μια από τις ισχυρότερες και πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Ενωμένοι κάτω από έναν γαλάζιο ουρανό, φορώντας την μπλε φανέλα, ας ενωθούμε σε μια φωνή που συγκεντρώνει περισσότερους από 60 εκατομμύρια Ιταλούς: FORZA AZZURRI!»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ