ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Η Πορτογαλία θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί το στέμμα της!

Η Πορτογαλία έχει αυτό που όλοι θέλουν να κατακτήσουν και πάει στο Euro 2020 με σκοπό να τους κόψει τις ορέξεις και να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια.

Η Πορτογαλία θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί το στέμμα της!

Για την Πορτογαλία το Euro 2020 είναι μια πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση. Μετά την υπέρβαση και την κατάκτηση του τροπαίου το 2016 οι Πορτογάλοι καλούνται πλέον να ανταπεξέλθουν σε έναν νέο ρόλο. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατεβαίνουν σε μια τέτοια διοργάνωση με τη ταμπέλα ενός από τα μεγάλα φαβορί. Η υπεράσπιση του τίτλου τους προσθέτει στην ομάδα του Σάντος έξτρα πίεση και μεγαλύτερες προσδοκίες. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ηγείται μιας εξαιρετικής φουρνιάς ποδοσφαιριστών οι Πορτογάλοι ευελπιστούν να πετύχουν ένα ιστορικό repeat.

Ο Κριστιάνο έχει πλέον καλή παρέα

Όσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην εθνική Πορτογαλίας τα πάντα περιστρέφονται γύρω από εκείνον. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου είναι για ακόμη μια φορά το Α και το Ω των Πορτογάλων. Με τον χρόνο να μην μπορεί να τον φθείρει ο 36 σούπερ σταρ είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά και ο αδιαμφησβήτητος ηγέτης της ομάδας. Με αυτόν σε καλή κατάσταση οι Πορτογάλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανένα. Μόνο που σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια αυτή τη φορά ο Κριστιάνο πλαισιώνεται από κορυφαίου επιπέδου ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές.

Το ρόστερ της Πορτογαλίας είναι χωρίς καμία αμφιβολία το καλύτερο της ιστορίας της. Στις θέσεις πίσω από το σέντερ φορ Μπορύνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα και Ντιόγκο Ζότα συνθέτουν μια τριάδα φωτιά, ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Ζοάο Φέλιξ, Γκονζάλο Γκέδες και Αντρές Σίλβα συμπληρώνουν μια υπερπλήρης και γεμάτη ποιότητα επιθετική γραμμή. Πίσω τους οι Ρούμπεν Νέβες και Ρικάρντο Καρβάλιο εγγυόνται ατελείωτα τρεξίματα και ασφυκτικό πρέσινγκ. Στις δύο αυτές θέσεις υπάρχουν οι εξίσου αξιόπιστες επιλογές των Ντανίλο Περέιρα, Ρενάτο Σάντσες και Ζοάο Μουτίνιο. Πορτογαλία Euro

Στα πλάγια μπακ αναμένεται να δούμε τον σούπερ φορμαρισμένο Ζοάο Κανσέλο στα δεξιά και το νέο διαμάντι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου Νούνο Μέντες στα αριστερά. Ως μπακ απ υπάρχουν οι Σεμέδο και Ραφαέλ Γκερέιρο οπότε και στις θέσεις των πλάγιων μπακ ο Σάντος έχει το κεφάλι του ήσυχο. Στο κέντρο της άμυνας δεσπόζει η παρουσία του Ρούμπεν Ντιάς.

Ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο για την προηγούμενη σεζόν δίνει άλλη οντότητα στην άμυνα των Πορτογάλων. Δίπλα του θα έχει τον Πέπε. Ο αρχηγός της Πόρτο μπορεί να έφτασε 38 όμως εξακολουθεί να στέκεται επάξια στο κορυφαίο επίπεδο. Ο επίσης 38 χρόνος  -πρωταθλητής Γαλλίας και αρχηγός της Λιλ- Ζοσέ Φόντε συμπληρώνει τις θέσεις των στόπερ. Στο τέρμα ο Ρούι Πατρίτσιο αποτελεί μια σταθερά εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και όλοι ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει.

Για πρώτη φορά ως φαβορί

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Πορτογαλία κατεβαίνει στο Euro 2020 με μια ομάδα η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Για τους Πορτογάλους είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που αντιμετωπίζονται ως πραγματικό φαβορί μιας τέτοιας διοργάνωσης. Παλαιότερα μπορεί να λογίζονταν ως επικίνδυνα αουτσάιντερ ή σαν μια ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Ωστόσο ποτέ κανείς δεν είχε απαιτήσεις από αυτούς. Ειδικά με το κάζο του 2004 η Πορτογαλία ήταν πάντα μια ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι στα μεγάλα τουρνουά. Όπως ακριβώς ήταν και το 2016 όταν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρόπαιο με μόλις μια νίκη -σε κανονική διάρκεια- σε έξι παιχνίδια. Για όσους δε θυμούνται, στα γήπεδα της Γαλλίας η Πορτογαλία πέρασε οριακά από τους ομίλους σαν καλύτερη τρίτη με τρείς ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς. Στη συνέχεια απέκλεισε με γκολ στο 117 της παράτασης την Κροατία, στα πέναλτι την Πολωνία και η μόνη της καθαρή νίκη ήρθε στον ημιτελικό με την Ουαλία. Πορτογαλία

Ακόμα και στον τελικό χρειάστηκε το γκολ του Έντερ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης για να πάρει τη νίκη. Μέχρι να διασταυρωθούν με την Ουαλία στα ημιτελικά κανείς δεν είχε δώσει σημασία στους Πορτογάλους. Έφτασαν στον τελικό χωρίς θόρυβο και κέρδισαν το τρόπαιο πιάνοντας στον ύπνο τους διοργανωτές Γάλλους. Αυτή τη φορά όμως τίποτα δεν θα είναι ίδιο για εκείνους.

Πλέον η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που όλοι αντιμετωπίζουν όπως τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν υπάρχει περίπτωση να τους υποτιμήσει ή να μη τους δώσει την απαραίτητη σημασία. Και κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα αν μπορεί η Πορτογαλία να ανταπεξέλθει στο ρόλο αυτό. Ξέρουμε ότι ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας προπονητής που του αρέσει ο ρόλος του αουτσάιντερ. Τον βολεύει ως προς την τακτική του προσέγγιση. Θα μπορέσει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να παρουσιάσει μια κυρίαρχη ομάδα;

Από νωρίς στα πολύ δύσκολα η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία έχει την ατυχία να βρίσκεται στον μακράν πιο δύσκολο όμιλο του Euro 2020. Θα έχει να ανταγωνιστεί την Γαλλία, την Γερμανία και την -δύσμοιρη- Ουγγαρία για μια θέση στην επόμενη φάση. Γάλλοι και Γερμανοί είναι δύο παραδοσιακές δυνάμεις που όπως πάντα κατεβάζουν εξαιρετικές ομάδες. Οι «Τρικολόρ» είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης και σίγουρα έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Πορτογάλους. Τα «Πάντσερ» από την άλλη περνάνε αρκετά κάτω από το ραντάρ αλλά αν δει κανείς το ρόστερ τους μάλλον θα απορήσει με το γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι πως υπάρχει μια αρκετά σημαντική πιθανότητα η Πορτογαλία να μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων. Το σενάριο αυτό φυσικά είναι κάτι που κανείς -και λίγο περισσότερο ο Κριστιάνο- δεν θέλει ούτε να σκέφτεται. Ένας πρόωρος αποκλεισμός θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για μια ομάδα που φιλοδοξεί να υπερασπιστεί το στέμμα της. Για να αποφευχθεί αυτό θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε δύο ομάδες που το να παίζουν σαν φαβορί βρίσκεται στο dna τους.

Βέβαια υπάρχει πάντα το σενάριο να προκριθούν και ως καλύτεροι τρίτοι. Όμως παρά τις ευχάριστες μνήμες που ξυπνά αυτή η προοπτική είναι κάτι που θα ήθελαν να αποφύγουν. Από πολύ νωρίς λοιπόν η Πορτογαλία καλείται να αποδείξει ότι όποιος θέλει το στέμμα της θα πρέπει να φτύσει αίμα για να το πάρει. O 6ος όμιλος είναι μια προσομοίωση παιχνιδιών που υπό άλλες συνθήκες θα βλέπαμε αρκετά αργότερα στη διοργάνωση.

Όποιος βγει από αυτόν αλώβητος θα έχει μια ισχυρή ώθηση για τα νοκ άουτ. Κι αν για κάτι είμαστε σίγουροι αυτό είναι ότι σε νοκ άουτ παιχνίδια η Πορτογαλία είναι κακός μπελάς για οποιαδήποτε ομάδα. Όπως και να ‘χει τα ψέματα τελείωσαν. Το Euro 2020 αρχίζει και μαζί του ξεκινάει και η προσπάθεια των περασμένων πρωταθλητών να παραμείνουν… πρωταθλητές. Θα τα καταφέρουν;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ