ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Τζούρα ποιότητας από τους «Ατζούρι» (vid)

Η Ιταλία μπορεί να δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στους Τούρκους, στο δεύτερο μέρος όμως ήταν καταγιστική. Νίκη 3-0 και ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό EURO.

Τζούρα ποιότητας από τους «Ατζούρι» (vid)

Το άγχος της πρεμιέρας κράτησε για ένα ημίχρονο από πλευράς Ιταλίας. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην επανάληψη σάρωσε την Τουρκία επικρατώντας με 3-0 ξεκινώντας με το δεξί στη διοργάνωση. Αυτογκόλ του Ντεμιράλ, Ιμόμπιλε και Ινσίνιε τα τέρματα για την «Σκουάντρα Αντζούρα». Η Τουρκία στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο όμως το αμυντικό της πλάνο λύγισε στο δεύτερο μισό.

To ματς

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης φάνηκε οι προθέσεις και των δύο ομάδων. Από τη μία η Τουρκία φρόντισε από την αρχή να δείξει πως σκοπός της ήταν να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή της. Από την άλλοι οι Ιταλοί με πολυπρόσωπο κέντρο προσπάθησε να πάρει τα ηνία και την κατοχή της μπάλας. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε σχεδόν χωρίς καμία καλή στιγμή. Ιταλία Τουρκία

Από εκείνο το σημείο όμως και έπειτα η «Σκουάντρα Ατζούρα» προκάλεσε ασφυξία στους Τούρκους. Με την κατοχή να φθάνει στο 70% η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερνε να φθάνει περισσότερο στα όρια της περιοχής του Τσακίρ. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε από τα πόδια του Λορέντζο Ινσίνιε. Ο άσσος της Νάπολι πάτησε την αντίπαλη περιοχή έκανε το σουτ που συνηθίζει να κάνει στην απέναντι πλευρά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ιταλία Τουρκία

Λίγα λεπτά αργότερα από την προειδοποίηση του Ινσίνιε ήρθε η μεγάλη στιγμή των Ιταλών. Ο Κιελίνι πήρε τη κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με τον Τσακίρ να απομακρύνει τον κίνδυνο με εκπληκτική επέμβαση στον αέρα. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου το σκηνικό παρέμενε ίδιο. Η Ιταλία πίεζε όμως πρακτικά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Ο Ιμόμπιλε έμοιαζε καλά κλεισμένος από τους Σογιουντζού και Ντεμιράλ. Μοιραία το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Η Ιταλία βρήκε τα γκολ στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Η πρώτη φάση ωστόσο της επανάληψης ανήκε στους Τούρκους. Ο Ουντέρ βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση χωρίς να έχει στηρίγματα, έκανε την ατομική ενέργεια όμως το σουτ που επιχείρησε έσπασε στα πόδια αμυνόμενων. Δύο λεπτά αργότερα όμως η Ιταλία βρήκε επιτέλους το γκολ που έψαχνε. Στο 53′ ο Μπεράρντι κινήθηκε με ταχύτητα από τα δεξιά εισβάλλοντας στην περιοχή. Γύρισε την μπάλα στην καρδιά της τουρκικής άμυνας και κει ο Ντεμιράλ άθελά του την κάρφωσε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 1-0 των Ιταλών ουσιαστικά ξεκλείδωσε το παιχνίδι με τους Τούρκους στη συνέχεια να βγαίνουν αναγκαστικά από την περιοχή τους. Μοιραία αυτό οδήγησε τους Ιταλούς στη δημιουργία περισσότερων καλών στιγμών και κοντά στο 2-0. Αυτό τελικά ήρθε στο 66′ με δράστη τον επιθετικό της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο έμπειρος φορ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Τούρκων και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι Ιταλοί δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 79′ ο Λορέντζο Ινσίνιε έγραψε με τη σειρά του το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς. Ο επιθετικός της Νάπολι με όμορφο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 σκορπίζοντας τους Τούρκους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ