ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Euro 2020: Οι «πονοκέφαλοι» του Σάουθγκεϊτ στην πρεμιέρα!

Το Euro 2020 ξεκινάει σήμερα για την Εθνική Αγγλίας και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει ένα... σωρό διλήμματα για την ενδεκάδα του ενόψει Κροατίας.

Euro 2020: Οι «πονοκέφαλοι» του Σάουθγκεϊτ στην πρεμιέρα!

Τα… ψέματα τελειώνουν σε λίγες ώρες για την Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στο Euro 2020. Απέναντι τους η ομάδα που τους στέρησε την ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό του Μουντιάλ το 2018, η Κροατία. Ουσιαστικά οι δύο πιο ποιοτικές ομάδες του Δ’ ομίλου θα ριχτούν στη «μάχη» απ’ το ξεκίνημα του. Οι Άγγλοι είναι το φαβορί στα χαρτιά, αλλά η προϊστορία τους σε Euro είναι λίγο επίφοβη. Όπως και να έχει το ρόστερ τους ξεχειλίζει από ταλέντο και δεν είναι τυχαίο πως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει ένα σωρό «πονοκεφάλους» για τη βασική ενδεκάδα του.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Πρώτα πρώτα, ο Άγγλος τεχνικός θα κληθεί να αποφασίσει τι θα γίνει με τους Χέντερσον και Μαγκουάιρ. Οι δυο τους ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς στο κλείσιμο της σεζόν. Μάλιστα, αμφότεροι επέστρεψαν πρόσφατα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, με τον χαφ της Λίβερπουλ να αγωνίζεται για ένα ημίχρονο στο φιλικό με τη Ρουμανία. Από την άλλη ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς. Δύσκολα θα βρίσκονται και οι δύο στην ενδεκάδα. Ειδικά, στα στόπερ το πιο πιθανό είναι, σύμφωνα με το «SkySports» να ξεκινήσει και πάλι ο Τάιρον Μινγκς.

Δεύτερος «πονοκέφαλος» για τον Σάουθγκεϊτ ενόψει της πρεμιέρας του Euro 2020 είναι ο σχηματισμός της ομάδας του. Ο Άγγλος τεχνικός έχει παίξει με τέσσερις στην άμυνα στα τελευταία παιχνίδια των «τριών λιονταριών». Ωστόσο, υπάρχει μια αίσθηση πως μπορεί να αγωνιστεί και με τρία στόπερ κόντρα στους Κροάτες ή σε κάποια άλλη μεγάλη ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη διοργάνωση. Βέβαια, ο τραυματισμός του Μαγκουάιρ μπέρδεψε τα πράγματα. Ωστόσο, ο 50χρονος προπονητής έχει στο μυαλό του τη χρήση ακόμα και των Γουόκερ και Σο σαν στόπερ. Ουσιαστικά, το σύστημα τους παραμένει ένα «μυστήριο» μέχρι και λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Euro 2020

Euro 2020: Ο «ελεύθερος» ρόλος του Γκρίλις και ο παράγοντας κούραση

Παράλληλα, ο Άγγλος τεχνικός θα κληθεί να αποφασίσει και για τη χρησιμοποίηση του Τζακ Γκρίλις. Ο ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα πήρε το χρόνο του στην προετοιμασία και στα τελευταία δύο φιλικά ήταν εξαιρετικός. Πλέον, το ερώτημα για τον Σάουθγκεϊτ δεν είναι το αν θα χρησιμοποιήσει τον Γκρίλις, αλλά πως. Στα δύο φιλικά πριν το Euro ξεκίνησε σαν 10άρι σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ωστόσο, στο δεύτερο «πετούσε» όταν μεταφέρθηκε στα αριστερά σε σύστημα 4-3-3. Ο ανταγωνισμός στα άκρα, βέβαια, είναι τεράστιος, με τους Στέρλινγκ, Φόντεν, Μάουντ, Ράσφορντ, Σάντσο, Σάκα και Γκρίλις να «παίζουν» για δύο θέσεις. Μάλιστα, ο προπονητής της Αγγλίας έχει τονίσει πως δεν βλέπεις τους Φόντεν, Μάουντ και Γκρίλις να παίζουν μαζί ταυτόχρονα. Οπότε, θα κληθεί να διαλέξει στο εάν και που θα χρησιμοποιήσει τον καθένα.

Τέλος, το έσχατο πράγμα που βρίσκεται στο μυαλό του Σάουθγκεϊτ είναι η ετοιμότητα κάποιων παικτών του. Στα τελευταία φιλικά της η Αγγλία αγωνίστηκε μ’ ένα… mix παικτών που θα είναι βασικοί, κάποιων που ενδέχεται να βοηθήσουν από τον πάγκο, αλλά και μερικών που είναι πλέον εκτός αποστολής. Βλέπετε, η συμμετοχή των Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League «έδεσε» τα χέρια του. Αρκετοί παίκτες που λογίζονται ως βασικοί χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σίγουρα, η συμμετοχή δύο αγγλικών ομάδων στον τελικό δείχνει και την ισχύ της Premier League, αλλά μπορεί και να… τιμωρήσει την εθνική τους ομάδα. Ο 50χρονος τεχνικός πλέον ελπίζει πως η κούραση των παικτών που έπαιζαν μέχρι το κλείσιμο της σεζόν δε θα είναι εμφανής και πως άπαντες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εξάλλου, πέρα από το ματς με τους Κροάτες, ο στόχος είναι η κούπα και για να επιτευχθεί θα χρειαστεί τους πάντες. Το κοινό του «SkySports», πάντως, έδωσε μια ιδέα για το πως θα ήθελε την ενδεκάδα των Άγγλων. Με σχηματισμό 3-4-3, ο Πίκφορντ θα βρίσκονταν κάτω από τα δοκάρια. Στην τριάδα της άμυνας οι Γουόκερ, Στόουνς και Μινγκς. Στο κέντρο από δεξιά προς τα αριστερά οι Τζέιμς, Ράις, Μάουντ και Σο και στην τριάδα της επίθεσης οι Γκρίλις, Φόντεν και Κέιν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ