ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Μια του Στέρλινγκ, δυο του Στέρλινγκ, τρεις και η Αγγλία νικάει! (vid)

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχασε δύο γκολ, έβαλε όμως το... κρίσιμο και η Αγγλία επικράτησε της Κροατίας (1-0), κάνοντας μια ιδανική πρεμιέρα στο Euro 2020.

Μια του Στέρλινγκ, δυο του Στέρλινγκ, τρεις και η Αγγλία νικάει! (vid)

Στη διάρκεια κυρίως του πρώτου μέρους, ο Ραχίμ Στέρλινγκ χάλασε δύο εξαιρετικές επιθέσεις της Αγγλίας. Η μουρμούρα στο πρόσωπο του δεν σταματούσε με τίποτα. Ωστόσο, ο 27χρονος άσος… σίγησε τους πάντες. Με δικό του γκολ στο 57′, τα «τρία λιοντάρια» πήραν μια σημαντική νίκη στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Κροατία (1-0), ξεκινώντας ιδανικά την προσπάθεια τους στο Euro 2020. Επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Σκωτία (18/6, 22:00) για τους Άγγλους, κόντρα σε Τσεχία (18/6, 19:00) οι Κροάτες.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Πρώτο 20λεπτο «φωτιά» η Αγγλία ισορρόπησε η Κροατία

Η Αγγλία μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 6′ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Στέρλινγκ βρήκε τον Φόντεν στην κόντρα, αυτός συνέκλινε και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Φίλιπς στην κίνηση. Στο 27′ ήρθε η πρώτη απειλητική στιγμή της Κροατίας στο ματς, με τον Πέρισιτς να κάνει το σουτ εν κινήσει, αλλά να αστοχεί αρκετά.

Ο ρυθμός μετά από εκείνο το σημείο έπεσε αρκετά. Οι Κροάτες κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα μετά το πρώτο 20λεπτο. Από την άλλη, τα «τρία λιοντάρια» έχασαν αρκετή από την ορμή που είχαν στο ξεκίνημα. Ουσιαστικά το υπόλοιπο πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Στέρλινγκ πήρε το… αίμα του πίσω

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τελείως διαφορετικούς οιωνούς. Κι αυτό γιατί στο 57′ η Αγγλία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Γουόκερ βρήκε τον Φίλιπς, εκείνος έκανε άψογη ντρίπλα και κάθετη στον Στέρλινγκ κι εκείνος πλάσαρε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0! Τέσσερα λεπτά αργότερα τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Μάουντ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κέιν έχασε το… άχαστο, πλασάροντας άουτ σε κενή εστία. Στο 66′, οι Κροάτες απείλησαν, αλλά το σουτ του Ρέμπιτς μέσα από την περιοχή δεν ήταν καλό. Αγγλία Στέρλινγκ

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάουντ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λιβάκοβιτς. Στο 74′ η μπάλα στρώθηκε στον Στέρλινγκ, αλλά το σουτ του από το πέναλτι ήταν κακό. Ένα σουτ του Πάσαλιτς στο 95′ ήταν η τελευταία καλή στιγμή του ματς. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Αγγλία να φτάνει στην πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα Euro, σπάζοντας και αυτή την «κατάρα».

Με τη νίκη αυτή οι Άγγλοι πήραν μια μικρή «εκδίκηση» για την ήττα τους από τους Κροάτες στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2018, ξεκινώντας την προσπάθεια της στο Euro 2020 με τον καλύτερο τρόπο, μπροστά στο κοινό της. Από την άλλη η Κροατία απογοήτευσε με την εμφάνιση της, δεν απείλησε σε κανένα σημείο του ματς και πλέον καλείται να δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Επόμενα ματς για τα «τρία λιοντάρια» κόντρα στην Σκωτία (18/6, 22:00). Απέναντι στην Τσεχία (18/6, 19:00) το επόμενο παιχνίδι της «Χρβάτσκα»

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Στέρλινγκ (91′ Κάλβερτ-Λιούιν), Φόντεν (70′ Ράσφορντ), Κέιν (82′ Μπέλιγχαμ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Bρσάλικο, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (85′ Πάσαλιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (70′ Βλάσιτς), Κράμαριτς (70′ Μπρέκαλο), Ρέμπιτς (78′ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ