ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το χαμόγελο του Ουσμάν Ντεμεπλέ έφτασε μέχρι τα… αυτιά όταν είδε την Μπαρτσελόνα να χάνει! (pics/vid)
Εξοργισμένος Τσάβι: «Ο διαιτητής μας απέκλεισε με τα απαίσια λάθη του»
Μπαπέ, πως τους…. διέλυσες – Τα στατιστικά «GOAT» κόντρα στην Μπαρτσελόνα (vid)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Παρί, έκλεισε το σπίτι της Μπαρτσελόνα με Μπαπέ και τεσσάρα! (vid)
Ντόρτμουντ, πας για το θαύμα – Καρυδάτη πρόκριση και “τέζα” η Ατλέτικο (vid)
Παρί για… ριφιφί στο Μοντζουίκ, 1-3 με Βιτίνια και Μπαπέ! (vids)
Αντσελότι… είσαι τρέλα: «Ρεάλ, μην αγχώνεσαι! Παίζουμε στην διοργάνωση μας»
Απίθανη… ζεμπεκιά από Χούμελς και μείωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vid)
Μπαρτσελόνα – Παρί: ΚΟΚΚΙΝΗ ο Αραούχο, 1-1 ο Ντεμπελέ! (vid)
Εφιάλτης για Κέιν αν μείνει ξανά άτιτλος, αλλά θέλει να δείξει… κουλ
Προειδοποιεί ο Αρτέτα – «Επιστρέφουν αυτοί οι δύο! Πάμε για πρόκριση μέσα στο Μόναχο»
Μαγική ενέργεια από τον Γιαμάλ και έτοιμο γκολ στον Ραφίνια για το 1-0 της Μπαρτσελόνα! (vid)
Γιουνάιτεντ, σε διαλύει η Λίβερπουλ – Οι «reds»… παίρνουν τον στόχο του Τεν Χαγκ!
PODCAST: Neverkusen θέλατε; Φιλάκια από Τσάμπι!
H Νιούκαστλ θέλει να φέρει στο Νησί τον επόμενο σέντερ φορ που θα κάνει χαμό!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Λοκα(τέλεια) Ιταλία, βλέπει πολύ μακριά! (vid)

Ο Μάνουελ Λοκατέλι πέταγε... φωτιές και με δύο δικά του γκολ η Ιταλία «πάτησε» με 3-0 την Ελβετία και εδραιώθηκε στην κορυφή του Α' Ομίλου του Euro 2020!

Λοκα(τέλεια) Ιταλία, βλέπει πολύ μακριά! (vid)

Είχαμε πει πως η Ιταλία είναι ένα από τα «μαύρα άλογα» του Euro. Και η εμφάνιση της κόντρα στην Ελβετία δεν μας διέψευσε, καθώς οι «ατζούρι» νικώντας με 3-0 ήδη κοιτούν τα νοκ-άουτ. Ο Μάνουελ Λοκατέλι έκανε την εμφάνιση της ζωής του και με δύο πανέμορφα γκολ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ιταλία.

Και το ερώτημα όλων είναι: Αν συνεχίσει με τέτοιες εμφανίσεις, πως θα καταφέρει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι να τον χωρέσει μαζί με τον Μάρκο Βεράτι που επιστρέφει; Πάντως φαίνεται πως η πορεία των Ιταλών θα είναι μεγάλη…

Διπλή ατυχία ο Κιελίνι, τρομερός Λοκατέλι και 1-0 η Ιταλία

Η πρώτη ευκαιρία του ματς ήρθε για τους Ιταλούς στο 10′. Ο Σπινατσόλα ανέβηκε από τα πλάγια, σέντραρε στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Ιμόμπιλε δεν απείλησε τον Ζόμερ. Η Ιταλία είχε τον έλεγχο περιορίζοντας τους Ελβετούς και τελικά κατάφεραν να σκοράρουν. Από εκτέλεση κόρνερ, η ελβετική άμυνα αδράνησε και αφού η μπάλα στρώθηκε στον Κιελίνι, αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Ο VAR ωστόσο είχε διαφορετική άποψη, ακυρώνοντας ορθά το γκολ για χέρι του Ιταλού αμυντικού.

Η ατυχία του Κιελίνι όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο αρχηγός των «ατζούρι» αναγκάστηκε να αποχωρήσει ως αλλαγή στο 24′ μετά από μυϊκό τραυματισμό.

Άμεσα, ήρθε η «εκδίκηση» για τους Ιταλούς. Στο 26′ ο Λοκατέλι ξεκίνησε με πανέμορφο τρόπο την ενέργεια του Μπεράρντι από τα δεξιά. Ο συμπαίκτης του στη Σασουόλο περίμενε υπέροχα να ολοκληρώσει την κίνηση του κεντρικού μέσου, ο οποίος στην πλάτη της ελβετικής άμυνας έκανε εύκολα το 1-0.

Λίγο πριν το ημίχρονο ο Ιμόμπιλε ανέβηκε από τα πλάγια και γύρισε στην περιοχή, ωστόσο κανένας συμπαίκτης του δεν είχε ακολουθήσει. Δίχως να απειλήσει ή να απειληθεί, η «σκουάντρα ατζούρα» πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Ανοίχτηκε η Ελβετία, άμεση η τιμωρία των Ιταλών

Με την πλάτη στον τοίχο, οι Ελβετοί μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με το «μαχαίρι στα δόντια». Και το πλήρωσαν. Στο 51′ η Ιταλία αναπτύχθηκε γρήγορα και ο Μπαρέλα έσπασε έξω από την περιοχή για τον Λοκατέλι. Ο χαφ της Σασουόλο ΄«έστρωσε» τη μπάλα και με δυνατό σουτ σκόραρε για δεύτερη φορά, μέσα σε πανζουρλισμό στο «Ολίμπικο».

Χρειάστηκε να περάσουν 65 ολόκληρα λεπτά για να γίνει η πρώτη τελική από τους Ελβετούς. Ο Ντοναρούμα όμως ήταν σταθερός και δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα. Λοκατέλι

Σε ένα δίλεπτο από το 72′ μέχρι το 74′, ο Ιμόμπιλε ξέφυγε δύο φορές από την δεξιά πλευρά της Ελβετίας. Και τις δύο φορές όμως, η μπάλα πέρασε πλάγια από την εστία του Ζόμερ. Τελικά η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή για τον Ιμόμπιλε. Με μακρινό σουτ στο 89′, ο φορ της Λάτσιο νίκησε τον Ζόμερ και μέσα σε πανζουρλισμό σκόραρε για το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Με αυτό τον τρόπο η Ιταλία σχεδόν «κλείδωσε» την πρώτη θέση του ομίλου και σφράγισε εισιτήριο για τα νοκ άουτ, ενώ η Ελβετία είδε την πρόκριση να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86′ Πεσίνα), Μεράρντι (70′ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69′ Κιέζα)

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σερ (58′ Ζούμπερ), Ακάντζι, Μπαμπού (70′ Βίντμερ), Φρόιλερ (84′ Σοου)), Τζάκα, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (76′ Βάργκας), Σεφέροβιτς(46′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό

Βαθμολογία Α’ Ομίλου

  1. Ιταλία     6
  2. Ουαλία   4
  3. Ελβετία   1
  4. Τουρκία  0

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ