ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Οι σούπερ σταρ της Ουαλίας έβγαζαν «φωτιές» (vid)

Η Ουαλία με τις 2 ασίστ του Γκάρεθ Μπέιλ και το ένα γκολ του Άαρον Ράμσεϊ επικράτησαν με 2-0 της Τουρκίας και βρίσκονται μία ανάσα από τους «16».

Οι σούπερ σταρ της Ουαλίας έβγαζαν «φωτιές» (vid)

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου του EURO, η Τουρκία αντιμετώπισε την Ουαλία στο «Ολυμπιακό» στάδιο του Μπακού. Οι «δράκοι» ήταν ανώτεροι σε κάθε μέρος του γηπέδου και δίκαια επικράτησαν της Τουρκίας με 2-0. Ειδικότερα, με πρωταγωνιστές του Ράσμεϊ και Μπέιλ επικράτησαν με 2-0 και βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αντιθέτως, οι Τούρκοι απογοήτευσαν σε ένα ακόμη ματς αναδεικνύοντας τα τεράστια αμυντικά τους προβλήματα. Έτσι, την τελευταία αγωνιστική θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν για πρόκριση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ουαλοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Ειδικότερα, μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μπέιλ πάσαρε κάθετα για τον Ράμσεϊ, ο οποίος «άδειασε» τον Σογιοντσού αλλά νικήθηκε από τον Τσακίρ. Η Τουρκία απάντησε με τον Γκιλμάζ να βλέπει το σουτ να περνάει ελάχιστα δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, καθώς και οι 2 ομάδες επιδίωκαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Άαρον Ράμσει μετατρεπόταν σε μοιραίο του ματς μέσα σε 23 λεπτά παιχνιδιού, καθώς έχασε παρόμοια φάση να σκοράρει πλασάροντας άουτ αυτή τη φορά.

Μετά το 30λεπτο, η Τουρκία ανέλαβε την κυριαρχία και από την δεξιά πτέρυγα κυρίως επιχειρούσε με σέντρες να τροφοδοτήσει τον Γκιλμάζ. Ωστόσο, η Ουαλία ήταν αυτή που «χτύπησε» πρώτη.

Ειδικότερα, η τρίτη ευκαιρία που δόθηκε στον Ράμσεϊ ήταν και φαρμακερή. Ο άσος της Γιούβε σε μία φάση καρμπόν με τις προηγούμενες δύο έκανε κάθετη κίνηση, και αφού συνδέθηκε άριστα με τη μαγική μπάλα του Μπέιλ έγραψε το 1-0.

O Γκάρεθ Μπέιλ «ξεχαρβάλωσε» την τουρκική άμυνα

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Τσακίρ κράτησε όρθια την Τουρκία, μετά το δυνατό σουτ του Ράμσεϊ στο 58ο λεπτό. Η άμυνα των Τούρκων βρισκόταν σε άλλο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο Ουαλός άσος της Γιουβέντους να βρίσκει ανενόχλητος χώρους μέσα στην περιοχή..

Έτσι, φτάσαμε στο 60ο λεπτό, όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ κέρδισε πέναλτι μετά από προσωπική του ενέργεια. Ο ίδιος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ. Στην επαναφορά από το άουτ, ο Μπέιλ πήγε να σκοράρει ένα γκολ, όμοιο με αυτό που είχε πετύχει ο Μπενζεμά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ αλλά η τύχη δεν του χαμογέλασε.

Το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί για τους Τούρκους στη συνέχεια, οι οποίοι, όμως, δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο στην αντίπαλη περιοχή. Αντιθέτως, η Ουαλία με το Μπέιλ είχε νέα ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι για ύπνο με τον Μπέιλ στο 79΄αλλά η κεφαλιά του αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Τσακίρ.

Τα νεύρα μεγάλωναν όσο το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος του. Έτσι, στο 90ο λεπτό δημιουργήθηκε σύρραξη με 3 παίκτες να «κιτρινίζονται». Αυτή η εξέλιξη βόλευε την Ουαλία, η οποία ροκάνιζε το χρόνο. Οι «δράκοι», μάλιστα, έφτασαν μία ανάσα από το 2-0 στο 90+3 με διπλή ευκαιρία αλλά τόσο ο Γουίλσον όσο και ο Μπέιλ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τσακίρ.

Τελικά, το πέτυχαν στο 90+4 μετά από δημιουργία του Μπέιλ και εκτέλεση του Ρόμπερτς.

Η βαθμολογία του Α ομίλου

  1. Ουαλία: 4
  2. Ιταλία: 3
  3. Ελβετία: 1
  4. Τουρκία: 0

Τα ματς της επόμενης αγωνιστικής

Ελβετία – Τουρκία: 20/6

Ιταλία – Ουαλία: 20/6

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ