ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

To παιδί από τη Μαδέιρα που γεννήθηκε για να σπάει ρεκόρ!

Δύο ακόμη ρεκόρ, άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που το να γράφει ιστορία είναι απλά κομμάτι της καθημερινότητάς του.

To παιδί από τη Μαδέιρα που γεννήθηκε για να σπάει ρεκόρ!

Για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη τα ρεκόρ είναι στόχοι που κυνηγούν σε όλη τους την καριέρα. Πολλοί μένουν στην ιστορία ως σπουδαίοι παίκτες χωρίς να καταφέρουν ποτέ να καταρρίψουν κάποιο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την άλλη έχει κάνει αυτή την έννοια να χάσει την αξία της. Στο πρώτο του παιχνίδι στο φετινό Euro, o Πορτογάλος σούπερ σταρ γράφτηκε εις διπλούν στα βιβλία της ιστορίας. Για αρχή με το που πάτησε στο γήπεδο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που συμμετέχει σε πέντε διαφορετικά Euro. Εν συνεχεία με δύο γκολ ξεπέρασε τον Μισέλ Πλατινί και στρογγυλοκάθισε μόνος του στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του θεσμού. Έτσι απλά. Σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε από τον Κριστιάνο

Σε αυτό το κείμενο δεν πρόκειται να καταγράψουμε όλα τα ρεκόρ που έχει σπάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα. Σκοπός μας είναι να αρκεστούμε σε αυτά που κατάφερε να καταγράψει μόνο φέτος. Πιστέψτε μας φτάνουν και περισσεύουν. Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα. Όπως είπαμε και παραπάνω ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει βρεθεί σε πέντε Euro. Πιο συγκεκριμένα έχει πάρει μέρος στις διοργανώσεις του 2004, 2008, 2012, 2016 και 2021.

Σε όλες του τις συμμετοχές ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Πορτογαλίας. Δεν πήγε σε κανένα Euro ως νεαρός που απλά συμπληρώνει την αποστολή. Μιλάμε για ένα διάστημα 17 χρόνων που ο Κριστιάνο βρίσκεται σταθερά στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Το νούμερο αυτό είναι ασύλληπτο. Το έτερο φρέσκο ρεκόρ έχει να κάνει με… γκολ. Με τα 11 γκολ του σε τελικές φάσεις Euro ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Μάλιστα έχει μπροστά του ένα ολόκληρο τουρνουά για να γιγαντώσει ακόμη περισσότερο το νέο του ρεκόρ.

Πριν όμως ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ο Πορτογάλος είχε φροντίσει να σπάσει και μερικά ακόμη ρεκόρ σε συλλογικό επίπεδο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Πιο συγκεκριμένα μέσα στη σεζόν έγινε ο πρώτος παίκτης που βάζει πάνω από 100 γκολ με τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων. Στη συνέχεια και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας, έγινε ο πρώτος παίκτης παγκοσμίως που κατακτά Πρωτάθλημα και Κύπελλο σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία.

Τέλος με τα 29 του γκολ στη φετινή Σέριε Α, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ και έγινε ο μοναδικός που τα έχει καταφέρει σε Πρέμιερ Λιγκ, Πριμέρα Ντιβιζιόν και Σέριε Α. Έχουμε να κάνουμε με πέντε σπουδαία ρεκόρ τα οποία ο Κριστιάνο κατάφερε να σπάσει μέσα σε ένα χρόνο. Και δεν τρελάθηκε και κανείς ε; Για την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη η είδηση πως ο Κριστιάνο έσπασε κάποιο ρεκόρ δεν είναι καν είδηση. Είναι απλά ρουτίνα.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Έχει κι άλλο

Δεν έχει κανένα νόημα να γράψουμε για άλλη μια φορά για τη σχέση του Κριστιάνο Ρονάλντο με το χρόνο. Μόνο να θαυμάσουμε μπορούμε πια έναν ποδοσφαιριστή που στα 36 συνεχίζει να κυριαρχεί στο κορυφαίο επίπεδο. Όσο λοιπόν βρίσκεται στα γήπεδα θα συνεχίσει αυτό που κάνει τόσα χρόνια. Να διαλύει ρεκόρ. Κι επειδή σε συλλογικό επίπεδο δεν ξέρουμε που θα τον βρει η νέα σεζόν, θα εστιάσουμε σε αυτά που αφορούν την εθνική Πορτογαλίας. Άλλωστε για τον Κριστιάνο η εθνική ήταν πάντα σημαντική προτεραιότητα.

Αυτή τη στιγμή μετράει 106 γκολ με το εθνόσημο. Κάτι που τον τοποθετεί στη δεύτερη θέση στον πίνακα των διεθνών σκόρερ. Μόνο ο Ιρανός Αλί Νταεΐ των 109 γκολ βρίσκεται πιο πάνω , όμως είναι απλά θέμα χρόνου και αυτός να φάει τη σκόνη του. Όσο αφορά τη λίστα με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές ο Κριστιάνο με 176 βρίσκεται μόλις 8  συμμετοχές πίσω από την πρώτη θέση. Εκεί ισοβαθμούν ο Αχμέντ Χασάν από την Αίγυπτο και ο Μπαντέρ Αλ-Μουτάουα από το Κουβέιτ με 184 έκαστος.

Δεν βλέπουμε πως δεν θα σπάσει και αυτό το ρεκόρ. Μάλιστα με την εικόνα που δείχνει είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμη στην εθνική, ξεπερνώντας τις 200 συμμετοχές. Όταν -και όχι αν- το καταφέρει θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σπάει αυτό το φράγμα. Κι επειδή Μουντιάλ πλησιάζει να πούμε πως με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα γίνει μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία που συμμετέχει σε πέντε τέτοιες διοργανώσεις.

Τώρα για να βρεθεί μόνος στην κορυφή και αυτής της λίστας θα πρέπει να παίζει μέχρι το 2026 και τα 41 του, αλλά με αυτόν τον τύπο όλα μπορείς να τα περιμένεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ερωτική σχέση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τα ρεκόρ έχει αρκετά επεισόδια ακόμα. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος: «Δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, αυτά κυνηγούν εμένα».

Πάντα έτοιμος για νέες προκλήσεις και νέα ρεκόρ

Ο λόγος που το όνομα Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα σε αυτά που κυνηγούν και καταφέρνουν σπουδαίες επιδόσεις είναι συγκεκριμένος. Ο Πορτογάλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τις προκλήσεις. Τις κυνηγά σε κάθε ευκαιρία. Τρέφεται από τον ανταγωνισμό και την κάθε ευκαιρία του να γίνει καλύτερος. Ο καλύτερος. Για εκείνον η μόνη στασιμότητα που είναι θεμιτή είναι αυτής της κορυφής. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά παίκτης που να έχει τέτοια ευκολία στο να βρίσκει κίνητρο.

Στα 36 του η δίψα για διάκριση δεν θυμίζει βετεράνο που έχει κατακτήσει τα πάντα. Περισσότερο μας φέρνει στο μυαλό ένα παιδί που θέλει να πετύχει και ξέρει ότι μπορεί. Στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς με την Ουγγαρία οι ρεπόρτερ ως συνήθως τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις. Το μόνο που τον ενδιέφερε είναι το repeat. Το πόσο συγκεντρωμένος είναι σε αυτό φαινόταν από κάθε του λέξη και κίνηση. Η κακή χρονιά της Γιουβέντους σίγουρα θα τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο.

Γιατί μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να σάρωσε και πάλι, αλλά σίγουρα ο τελικός απολογισμός των «Μπιανκονέρι» δεν τον ικανοποιεί. Οι φήμες περί αποχώρησής του δίνουν και παίρνουν. Είναι αρκετά πιθανό από τη νέα χρόνια ο Κριστιάνο να φοράει άλλη φανέλα. Όποια όμως κι αν είναι η εξέλιξη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πορτογάλος θα συνεχίσει και του χρόνου με την ίδια όρεξη. Ή μάλλον καλύτερα την ίδια λύσσα. Ρεκόρ θα βρεθούν για να σπάσει. Περί αυτού καμία αμφιβολία δεν έχουμε.

Άλλωστε για το παιδί από τη Μαδέιρα αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Ο προορισμός του σε αυτόν τον κόσμο. Όσοι είμαστε μάρτυρες του ποδοσφαιρικού του ταξιδιού -αυτού και του Μέσι- βλέπουμε την ιστορία να γράφεται. Εδώ και 18 χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο μας υπενθυμίζει συνεχώς πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κι άμα υπάρχει κανένα ρεκόρ για σπάσιμο εδώ είναι αυτός. Όπως πάντα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ