ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το παράπονο του Ράμος και τα δάκρυα του αποχαιρετισμού

Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ιστορίας της Ρεάλ, ο Σέρχιο Ράμος αποχωρεί με δάκρια, βλέποντας την αγάπη του να εκτιμάται ελάχιστα.

Το παράπονο του Ράμος και τα δάκρυα του αποχαιρετισμού

Η αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος από την Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύει για πολλοστή φορά το πως λειτουργεί η «βασίλισσα». Θα πάρει από εσένα ό,τι χρειάζεται για όσο μπορεί και όταν κρίνει πως δεν σε έχει ανάγκη άλλο σε… ξαποστέλνει. Είτε σε επίπεδο προπονητών, είτε σε παίκτες, οι «μερένχες» έχουν γίνει τρομακτικά «άκαρδοι». Στην περίπτωση του Ράμος όμως, ίσως αποδειχθούν και εκτός λογικής.

Το «λάθος» του Ράμος να τα βάλει με τον Πέρεθ

Η εικόνα το Σέρχιο Ράμος με δάκρια στα μάτια, να λέει πως αποχωρεί μετά από 16 χρόνια στη Μαδρίτη δεν μου φάνηκε άγνωστη. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό είχε στηθεί και πριν μια εξαετία, μόνο που στην θέση του Ράμος τότε βρισκόταν ο Ίκερ Κασίγιας. Αρχηγός ο Ίκερ, αρχηγός και ο Ράμος. Μια ζωή ο ένας στην ομάδα, μια ζωή και ο άλλος. Και ποια ήταν η ανταμοιβή τους; Μια λιτή συνέντευξη Τύπου, για να αποχαιρετήσει τους… δημοσιογράφους, όχι τους φιλάθλους.

Αυτή η κυνική κίνηση της Ρεάλ πηγάζει μέσα -από ποιόν άλλον- τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των «μερένχες», στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όποιον του… εναντιωθεί. «Βάλε τα μαζί μου και θα δεις τι θα πάθεις» αποπνέει η απόφαση του Πέρεθ, να βγάλει ακόμη μια «σημαία» από τον ιστό της. Ουσιαστικά αυτό που θέλει να δείξει, είναι πως ό,τι βάλει στόχο στο μυαλό του, θα το πετύχει ό,τι και να γίνει. Είτε αυτό θα κάνει την Ρεάλ να μοιάζει τελείως… απρόσωπη, είτε θα φέρει το επόμενο μεγάλο όνομα. Κοινώς: δεν του αρέσει να χάνει.

Κίνηση εκτός λογικής

Όμως ας κοιτάξουμε την κίνηση της Ρεάλ να μην ανανεώσει τον Ράμος, καθαρά ως αντικειμενικοί παρατηρητές. Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος παρότι βαίνει στα 36 του χρόνια τον επόμενο Μάρτιο, κάθε άλλο παρά τελειωμένος είναι. Ναι μεν η φετινή σεζόν είχε πολλούς τραυματισμούς για τον αρχηγό της Ρεάλ, ωστόσο όσο αγωνιζόταν η «βασίλισσα» κέρδιζε. Και κυρίως στις αρχές της σεζόν, όταν έλειπε, η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Με τελικό απολογισμό 21 εμφανίσεις και 4 γκολ, παρότι ο Ισπανός έλειψε περίπου τη μισή σεζόν, όσο αγωνίστηκε έδωσε τα μέγιστα. Μια χρονιά που γενικά η Ρεάλ ταλαιπωρήθηκε πολύ με τραυματισμούς και ο Ράμος στάθηκε άτυχος αρκετές φορές μέσα στη σεζόν. Μόλις μια χρονιά νωρίτερα ήταν ο απόλυτος οδηγός της ομάδας. Κάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα, το 2020 έκλεισε με τίτλο για την Ρεάλ εξαιτίας του. Από συμμετοχή σε επίθεση και άμυνα, μέχρι την υποστήριξη εκτός γραμμών του γηπέδου.

Όλα αυτά τη στιγμή που η άμυνα της Ρεάλ, όχι απλά δεν εντυπωσιάζει αλλά είναι απελπιστικά μέτρια. Ο Ραφαέλ Βαράν δεν διανύει την καλύτερη φόρμα της καριέρας του. Μάλιστα, με μόλις 1 χρόνο να απομένει στο συμβόλαιο του, οι «μερένχες» δεν εμφανίζονται αρνητικοί να τον πουλήσουν αν δεν υπογράψει σύντομα νέα συμφωνία. Ο Μιλιτάο αν και ανέβασε την απόδοση του, δεν μπορεί ακόμα να σταθεί με σταθερότητα στο επίπεδο που απαιτεί η Ρεάλ, ενώ ο Νάτσο πρόκειται για έναν καλό ρολίστα. Μπορεί φυσικά να υπέγραψε πρόσφατα και ο Νταβίντ Αλάμπα (με τεράστιο συμβόλαιο), όμως ο Αυστριακός αμυντικός δεν μπορεί να κρατήσει μόνος του την αμυντική γραμμή.

Απαξίωση της προσφοράς για να έρθουν νέα αστέρια

Δικαιολογημένα ο Ράμος, είχε ζητήσει νέο συμβόλαιο. Ωστόσο, ο Πέρεθ τα… μασούσε. Οι μήνες κυλούσαν και όταν πλέον μπορούσε να μιλήσει με όποια ομάδα ήθελε. Για αυτόν όμως, πρώτη και μοναδική επιλογή ήταν η Ρεάλ. Αν και από ό,τι φαίνεται δεν ίσχυε το ίδιο για τη «βασίλισσα», η οποία τον διαχειρίστηκε ως έναν «αναλώσιμο».

Την στιγμή που αυτό που ζητούσε ο αρχηγός της Ρεάλ ήταν ένα κλειστό διετές συμβόλαιο, ο Πέρεθ έδινε μονοετές, με μειωμένες απολαβές. Προσωπικά, δεν νομίζω πως ο αριθμός των χρημάτων ήταν το σημείο που τα χάλασαν οι δύο πλευρές. Όταν όμως απαιτείς μείωση μισθών σε όλους τους παίκτες και παράλληλα πετάς τόσα πολλά χρήματα για τον Αλάμπα, είσαι το ελάχιστο προκλητικός. Αν ισχύουν οι φήμες περί συμβολαίου που αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι παίκτες οι οποίοι έχουν αποδείξει το αν αξίζουν αυτά τα χρήματα με τη φανέλα της ομάδας, πρέπει να νιώθουν το λιγότερο προσβεβλημένοι από την κίνηση. Και δη ο Ράμος.

Ακόμη πιο έξαλλο, έκανε τον Ισπανό αρχηγό η απόφαση της Ρεάλ να προχωρήσει σε περικοπές 10% όλων των μισθών. Ενώ φυσικά την ίδια ώρα ο Κιλιάν Μπαπέ παραμένει η πολύ ακριβή προτεραιότητα του συλλόγου. Κοινώς, γίνεται κήρυγμα για εγκράτεια, την ώρα που πολλά χρήματα θα δοθούν αλλού. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Σε μια Ρεάλ που ετοιμάζεται να μπει στο ολοκαίνουριο σπίτι της, θα λείπει αυτός που κανένας φίλος της ομάδας δεν ήθελε να τον δει να φεύγει. Κάτι που φυσικά ούτε ο ίδιος ήθελε να γίνει. Μπορεί να γεννήθηκε Σεβιγιάνος, όμως ο Ράμος έγινε ιερό τοτέμ στην ισπανική πρωτεύουσα. Από την Μαδρίτη αποχωρεί πλέον ως μεγάλος άντρας, στην οποία είχε καταφτάσει παιδί. Στο να βρει νέα ομάδα σίγουρα δεν θα δυσκολευτεί. Αυτό που θα δυσκολευτεί όμως να δεχθεί, είναι η προδοσία από την αγαπημένη του. Την οποία αφήνει κόντρα στη θέληση του με δάκρια στα μάτια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ