ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Η Ιταλία του Μαντσίνι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν!

Η Ιταλία είναι η εντυπωσιακότερη ομάδα του Euro 2020 μέχρι στιγμής. Οι «Ατζούρι» δείχνουν ικανοί και έτοιμοι για μια σπουδαία πορεία στη διοργάνωση.

Η Ιταλία του Μαντσίνι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν!

Πριν την έναρξη του Euro η Ιταλία δεν ήταν μια ομάδα που τραβούσε πάνω της τους προβολείς. Παρά τις καλές τους εμφανίσεις και το εντυπωσιακό αήττητο σερί τους οι Ιταλοί πέρναγαν κάτω από τα ραντάρ. Σήμερα και μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικής της διοργάνωσης κανείς δεν μπορεί να μην τους πάρει στα σοβαρά. Η ομάδα του Μαντσίνι σκόρπισε Τουρκία και Ελβετία και καθάρισε την υπόθεση πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες. Πλέον ετοιμάζεται για τα νοκ άουτ. Εκεί που κανείς δεν θα χαρεί αν τη βρει απέναντι του.

Με μπαλάρα και φινέτσα

Η Ιταλία είναι μια ποδοσφαιρική σχολή η οποία παραδοσιακά φημίζεται για την αμυντική της νοοτροπία. Έχοντας αναδείξει μερικούς από τους κορυφαίους αμυντικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο οι «Ατζούρι» πέτυχαν πάρα πολλά με αυτή τη προσέγγιση. Μόνο που πλέον η συνταγή έχει αλλάξει. Πριν αναλάβει την εθνική ο Μαντσίνι έθεσε ως όρο ότι θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Και αυτό κάνει. Στα δύο πρώτα ματς του Euro η Ιταλία ήταν φωτιά και λάβρα. Κυριάρχησε απόλυτα κόντρα σε Τουρκία και Ελβετία και δεν τους έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στην ελπίδα.

Με γρήγορο και άμεσο ποδόσφαιρο οι Ιταλοί ψάχνουν συνέχεια τρόπο να επιτεθούν. Η φαινομενικά αμυντικογενής τριάδα των χαφ δίνει απίστευτη ένσταση και ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας. Μπαρέλα, Λοκατέλι και Ζορζίνιο είναι παντού μέσα στο γήπεδο και η μετάβασή τους από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο είναι εξωπραγματική. Την ίδια στιγμή η παρουσία τους, σε συνδυασμό με την παρουσία των Μπονούτσι και Κιελίνι στα στόπερ, δίνει την ευκαιρία για ανεβάσματα στα πλάγια μπακ. Ιταλία

Οι Σπινατσόλα και Φλορέντς/Ντι Λορέντζο ήταν εξαιρετικοί στα δύο πρώτα παιχνίδια και πρόσφεραν τα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι. Όσο για την επιθετική τριάδα Ιμόμπιλε, Ινσίνιε και Μπεράρντι βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και αποτελούν μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Βέβαια οι εξαιρετικές επιθετικές επιδόσεις των Ιταλών δεν σημαίνει ούτε κατά διάνοια ότι παραμελούν την άμυνα. Στις δύο νίκες τους δεν κράτησαν απλά το μηδέν, αλλά δέχτηκαν μόλις μια τελική στην εστία.

Φυσικά για όσους παρακολουθούν την πορεία των «Ατζούρι» όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν έκπληξη. Η Ιταλία του Μαντσίνι είναι αήττητη εδώ και 29 παιχνίδια, ενώ στα 10 τελευταία δεν έχει δεχτεί καν γκολ. Φαίνεται πως ο 56χρονος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με την εθνική, βγάζοντάς την από την βαθιά κρίση που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια. Όσο καλόγουστα και φινετσάτα είναι τα κοστούμια που φοράει στον πάγκο άλλο τόσο προσεγμένη είναι και η ομάδα που παρουσιάζει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Έτοιμοι να πεθάνουν ο ένας για τον άλλο

Η Ιταλία σου δίνει την εντύπωση ότι είναι η πιο δεμένη ομάδα του Euro. Όχι ποδοσφαιρικά, αλλά σε επίπεδο σχέσεων. Οι παίκτες της φαίνεται να γουστάρουν όσο τίποτα που παίζουν για την εθνική. Η εικόνα τους μέσα και πριν τα παιχνίδια ξεχειλίζει πάθος. Από τον τρόπο που τραγουδούν τον εθνικό ύμνο μέχρι την ένταση που βγάζουν μέσα στο παιχνίδι. Όλοι φαίνεται να έχουν πάρει την υπόθεση πολύ σοβαρά χωρίς αυτό να βγαίνει σε άγχος. Ο τρόπος που παίζει η Ιταλία δεν θυμίζει εθνική που βρίσκεται μια στο τόσο. Η ομοιογένεια και η αυταπάρνηση του συνόλου είναι ομάδας που ζει καθημερινά μαζί.

Η όρεξη και ο ενθουσιασμός των Ιταλών ίσως αποτελέσει και το μεγαλύτερο όπλο τους ενόψει της συνέχειας. Γιατί προφανώς και όλες οι ομάδες που βρίσκονται στο Euro έχουν κίνητρο αλλά η όρεξη και ο ενθουσιασμός είναι κάτι που βγαίνει πηγαίο. Καλλιεργείται μέσα στο σύνολο και διαμορφώνεται από το κλίμα της ομάδας. Οι Ιταλοί πέρασαν ένα πολύ δύσκολο διάστημα πριν έρθει ο Μαντσίνι. Έχασαν τον προσανατολισμό και τον χαρακτήρα τους κι έμειναν εκτός Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Ιταλία εθνικός ύμνος

Η επιστροφή σε στάνταρ που ταιριάζουν και αρμόζουν στην ιστορία τους δημιουργεί μια δυναμική. Οι παλιές καραβάνες θυμούνται ξανά τα μεγαλεία του παρελθόντος, ενώ οι νεότεροι βιώνουν πρωτόγνωρες στιγμές στην καριέρα τους. Αυτό το κράμα εμπειρίας και νιάτων λειτουργεί και κάνει την Ιταλία ξανά μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη. Ακόμα κι αν λείπουν βαριά ονόματα του παρελθόντος, ακόμα κι αν δεν την θεωρούν όλοι γκράντε φαβορί.

Το δοξασμένο ποδόσφαιρο της χώρας έχει ανάγκη από νέους ήρωες και καινούργιες μεγάλες προσωπικότητες. Αυτό θα το πετύχει μόνο αν προοδεύει και προχωράει στα μεγάλα τουρνουά. Το Euro 2020 μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για το μέλλον της εθνικής Ιταλίας. Μια πορεία μέχρι τα τελευταία στάδια της διοργάνωσης είναι ικανή να δώσει τεράστια ώθηση και να εκτοξεύσει την καλή δουλειά που ήδη γίνεται. Όμως κανείς στην ομάδα δεν θα είναι ικανοποιημένος με μια απλά καλή πορεία.

Το απόλυτο αουτσάιντερ για τον τίτλο

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Euro γράφαμε εδώ πως η Ιταλία είναι αδικαιολόγητα υποτιμημένη. Το ρόστερ και η φόρμα της ομάδας τους τελευταίους μήνες έχρηζαν μεγαλύτερης προσοχής. Προφανώς και οι Ιταλοί δεν ήταν ούτε είναι ανάμεσα στα πρώτα φαβορί, όμως είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερο αουτσάιντερ για το τρόπαιο. Ειδικά με όσα έχουν δείξει μέχρι στιγμής είναι σίγουρο πως όποιος θέλει να τους πετάξει εκτός θα φτύσει αίμα.

Πολλά θα φανούν από τη διαφαινόμενη διασταύρωση με το Βέλγιο στα προημιτελικά. Εκεί οι Ιταλοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που λογίζεται ανάμεσα στα φαβορί της διοργάνωσης. Αν καταφέρουν να βρεθούν στα ημιτελικά τα πάντα είναι πιθανά. Η έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιες περιστάσεις αποτελεί σίγουρα ένα μείον, όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν φάει τα μεγάλα ματς με το κουτάλι.

Ειδικότερα οι Μπονούτσι και Κιελίνι είναι δύο φιγούρες που ξεχωρίζουν από άποψη παραστάσεων στο κορυφαίο επίπεδο. Η παρουσία τους είναι κομβική για την ψυχολογία της ομάδας. Γι’ αυτό και ο τραυματισμός του Κιελίνι είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα το τεχνικό τιμ. Ο εμβληματικός αρχηγός είναι μια φιγούρα καθολικού σεβασμού. Παίζει στην εθνική από το 2004 και στις 109 συμμετοχές του, έχει δει και ζήσει πολλά. Αυτά που προσφέρει στη σημερινή εθνική Ιταλίας είναι ανεκτίμητα.

Το ενδεχόμενο να χάσει το υπόλοιπο τουρνουά αποτελεί εφιαλτικό σενάριο για τον Μαντσίνι που θέλει τον αρχηγό του έτοιμο για τις μεγάλες μάχες που ακολουθούν. Πάντως με ή χωρίς τον Κιελίνι η Ιταλία αναμένεται να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Αν στα κρίσιμα σημεία δείξει χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκπλήξει τους πάντες και να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Βέβαια κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι και για να συμβεί θα χρειαστεί οι Ιταλοί να υπερβάλλουν εαυτό για να τρυπήσουν το ταβάνι τους. Όσο όμως συνεχίζουν να παίζουν έτσι αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το μομέντουμ είναι μαζί τους. Μπορούν να κάνουν την υπέρβαση;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ