ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Ντεπάι είναι έτοιμος για την πρόκληση. Η Μπαρτσελόνα;

Ο Μέμφις Ντεπάι είναι επίσημα παίκτης της Μπαρτσελόνα και όλοι περιμένουν από τον Ολλανδό να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που πάντα υπήρχαν για εκείνον.

Ο Ντεπάι είναι έτοιμος για την πρόκληση. Η Μπαρτσελόνα;

Η πολυπόθητη μεγάλη μεταγραφή είναι πλέον γεγονός για τον Μέμφις Ντεπάι. Μετά από μια εξαιρετική πενταετία στη Λυόν, ο Ολλανδός έκανε το επόμενο βήμα. Η Μπαρτσελόνα από πέρυσι τον είχε θέσει σαν προτεραιότητα και τελικά κατάφερε να τον κάνει δικό της. Το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι με ποιον τρόπο θα τον αξιοποιήσει. Ένα ερώτημα που αν κοιτάξει κανείς τις επιλογές των «Μπλαουγκράνα» στην επίθεση δεν μοιάζει τόσο απλό. Ο Ντεπάι έχει όλες τις προδιαγραφές για να λάμψει στη Βαρκελώνη. Υπάρχει όμως συγκεκριμένο πλάνο για τον ρόλο του στην ομάδα;

Ο Ντεπάι στα καλύτερά του

Ο Ντεπάι ξεχώρισε από μικρός. Μετά από δύο εντυπωσιακές σεζόν με την Αϊντχόβεν πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις στα 22. Μια επιλογή που γρήγορα αποδείχτηκε πως δεν ήταν και από τις καλύτερες που έχει κάνει στη ζωή του. Η άφιξή του συνέπεσε με μια αρκετά μπερδεμένη και ταραχώδη εποχή για το κλαμπ. Ο νεαρός τότε Ντεπάι βυθίστηκε στη μετριότητα της Γιουνάιτεντ και όλη η δυναμική που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του εξαφανίστηκε.

Μόλις στα μέσα της δεύτερης σεζόν ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αποχώρησε. Η Λυόν του πέταξε σανίδα σωτηρίας και εκείνος τη βούτηξε. Στη Γαλλία βρήκε τον εαυτό του. Χωρίς την πίεση και το τοξικό περιβάλλον των «Κόκκινων Διαβόλων» ο Ντεπάι απελευθερώθηκε και έπαιξε με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες. Στην πενταετία που έμεινε στη Λυόν εξελίχθηκε σε ηγέτη και απόλυτο πρωταγωνιστή της ομάδας. Ωρίμασε τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν άνθρωπος και έφτιαξε ξανά το όνομά του.

Σκοπός του ήταν πάντα να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο και να δείξει ότι η θέση του βρίσκεται εκεί. Μόνο που αυτή τη φορά ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος για το επόμενο βήμα. Σε τέτοιο βαθμό που ίσως και να έμεινε στη Γαλλία περισσότερο απ’ ό,τι χρειαζόταν. Ήδη τα δυο τελευταία χρόνια η περίπτωσή του έπαιζε για πολλές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Όμως όταν έχεις καεί από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι!

Στα 27 πλέον το άλλοτε παιδί θαύμα του ολλανδικού ποδοσφαίρου μοιάζει πανέτοιμο για να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Οι εμφανίσεις του στο Euro με την εθνική δείχνουν έναν παίκτη με τεράστια αυτοπεποίθηση. Η Μπαρτσελόνα του δίνει την ευκαιρία να δικαιώσει όλους εκείνους που όταν ξεκινούσε μίλαγαν για ένα σπάνιο ταλέντο. Μάλιστα οι «Μπλαουγκράνα» του έδειξαν ότι τον θέλουν διακαώς και τον κυνήγησαν παρά την περσινή αποτυχημένη προσπάθεια να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Έχουν όμως συγκεκριμένο πλάνο για το πως θα τον αξιοποιήσουν;

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Ο γρίφος της επίθεσης

Η αλήθεια είναι πως με τις κινήσεις της τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα μας έχει δώσει κάθε δικαίωμα να μιλάμε για πλήρης έλλειψη πλάνου. Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα χωρίς ξεκάθαρο ρόλο. Τα ονόματα είναι γνωστά σε όλους και χιλιοειπωμένα. Μετά τη φυγή του Νεϊμάρ οι «Μπλαουγκράνα» έχασαν τον προσανατολισμό τους. Αναλώθηκαν περισσότερο σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και η ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας πήγε περίπατο. Από πέρυσι γίνεται μια προσπάθεια αυτό να αλλάξει.

Οι παίκτες από τη Μασία παίρνουν και πάλι σημαντικές ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα ενώ και οι μεταγραφές δείχνουν πλέον πιο στοχευμένες. Ισχύει όμως το ίδιο και για την περίπτωση του Ντεπάι; Διότι αν υπάρχει μια γραμμή στην οποία η Μπαρτσελόνα είχε πληρότητα αυτή ήταν η επιθετική. Ειδικά μετά την απόκτηση ενός κορυφαίου φορ όπως ο Αγκουέρο. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας εκτός του Ντεπάι, υπάρχουν οι Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Αγκουέρο, Φάτι και όλα δείχνουν ότι τελικά θα παραμείνει και ο Μέσι. Ντεπάι

Μιλάμε δηλαδή για έξι ποδοσφαιριστές που όλοι είναι εν δυνάμει βασικοί. Για τον Μέσι δεν χρειάζονται σχόλια. Ο Γκριεζμάν σε πολλά ματς της περσινής σεζόν εμφάνισε τον καλό του εαυτό και υπήρξε κομβικός. Ο Ντεμπελέ έβγαλε για πρώτη φορά χρονιά χωρίς σοβαρό τραυματισμό και παρά τη μουρμούρα του κόσμου όλοι στην ομάδα τον πιστεύουν πολύ. Δείγμα το ότι δίνουν μάχη για να τον ανανεώσουν.

Ο Φάτι είναι ίσως ό,τι καλύτερο υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στις ηλικίες κάτω των 20. Μέχρι να τραυματιστεί ήταν ο καλύτερος παίκτης της Μπαρτσελόνα και αποτελεί μαζί με τον Πέδρι το σημαντικότερο πρότζεκτ για το μέλλον του συλλόγου. Ο Αγκουέρο τέλος ήρθε να καλύψει το τεράστιο κενό στη θέση του φορ και ένας παίκτης του δικού του βεληνεκούς -και της δικής του σχέσης με τον Μέσι- δύσκολα θα μείνει στον πάγκο. Όπως καταλαβαίνετε ο ανταγωνισμός στην επίθεση είναι τεράστιος. Η θέση του Ντεπάι στο βασικό σχήμα μόνο δεδομένη δε μπορεί να θεωρείται. Εκτός αν υπάρξει κάποια αποχώρηση χωρίς όμως -μέχρι στιγμής- να προκύπτει κάτι τέτοιο.

“Καψούρα” του Κούμαν ο Ντεπάι

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτή τη νέα του περιπέτεια ο Ντεπάι έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρόναλντ Κούμαν. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που κίνησε τα νήματα για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Ο Ντεπάι ήταν ένας παίκτης που είχε ζητήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Για να δείχνει τέτοια επιμονή σημαίνει ότι έχει μεγάλα σχέδια για το συμπατριώτη του. Για τον Κούμαν η φετινή σεζόν είναι μια τεράστια ευκαιρία. Παρά τις αρχικές αμφιβολίες αποφασίστηκε να συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να χτίσει μια ομάδα όπως την έχει σκεφτεί ο ίδιος. Σε ένα κλίμα σαφώς καλύτερο από το περσινό ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία. Αν καταφέρει να επαναφέρει τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή θα αυξήσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Έτσι ακόμη κι αν αποχωρήσει κάποια στιγμή θα μπορέσει να χτυπήσει πόρτες μεγάλων ομάδων. Σε αυτή του την προσπάθεια λοιπόν ο Ντεπάι φαίνεται να έχει καθοριστικό ρόλο. Η αλήθεια είναι πως ο πρώην μεσοεπιθετικός της Λυόν μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Ντεπάι Κούμαν

Η δυνατότητα του να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στα πλάγια όσο και στην κορυφή της επίθεσης λύνει τα χέρια του Κούμαν. Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητά του είναι κάτι που σε αρκετά παιχνίδια έλειψε από την περσινή Μπαρτσελόνα. Τώρα με τις επιλογές που υπάρχουν στην επίθεση ο Κούμαν έχει την άνεση να παρατάξει σχήματα που συνδυάζουν τα πάντα. Εδώ το μεγάλο ερωτηματικό που προκύπτει είναι το σύστημα.

Πέρυσι είδαμε τον Ολλανδό να εφαρμόζει πιστά ένα 3-5-2. Φέτος είναι διατεθειμένος να αλλάξει το σύστημά του; Κι αν όχι πως θα χωρέσει στο ροτέισον έξι πρωτοκλασάτους επιθετικούς ποδοσφαιριστές; Όλα αυτά είναι εύλογα ερωτήματα που θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως θα απαντηθούν. Προς το παρόν μπορούμε να μιλήσουμε με δεδομένα και όχι με υποθέσεις. Τα δεδομένα λοιπόν λένε ότι ο Μέμφις Ντεπάι είναι πια παίκτης της Μπαρτσελόνα. Κι αυτό από μόνο του είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση για τους φίλους των «Μπλαουγκράνα».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ