ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Στους «16» η Δανία – Για τον Έρικσεν ρε γ@μώτο! (vid)

Η Δανία έδειξε τι μπορεί να καταφέρει στο φετινό Eurο, σκορπίζοντας τους Ρώσους και πήραν παλικαρίσια πρόκριση αφιερώνοντάς τη στον Έρικσεν.

Στους «16» η Δανία – Για τον Έρικσεν ρε γ@μώτο! (vid)

Με τον Κρίστιαν Έρικσεν απόντα και ανήμπορο μέχρι και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, η Δανία δεν πτοήθηκε. Έπαιξε για κείνον, άφησαν πίσω τους τα πάντα όσα τους έκαναν αδύναμους, όπως την ήττα από τη Φινλανδία. Και παρουσιάστηκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» κόντρα στους Ρώσους που ήθελαν έναν βαθμό για την πρόκριση. Αλλά, οι σκληροτράχηλοι Δανοί τους την πήραν μέσα από τα χέρια μολονότι τερμάτισαν με τρεις βαθμούς!

Η διαφορά τερμάτων έπαιξε ρόλο φυσικά, καθώς είχαμε τριπλή ισοβαθμία στον δεύτερο όμιλο. Αλλά, η Δανία με +1 τερμάτισε δεύτερη. Η Φινλανδία που έχασε από το Βέλγιο πήγε στο -1 και η Ρωσία τελευταία στο -5.

Το ματς

Αν και η Ρωσία έκανε εκείνη την πρώτη κλασική ευκαιρία, η Δανία είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Γκολόβιν στο 16′ έκανε ένα ωραίο σουτ, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να κάνει εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Από κει και έπειτα, οι Δανοί έκαναν τις ευκαιρίες τους.

Η πρώτη αξιοσημείωτη έγινε με το δυνατό σουτ του Χόιμπιεργκ. Ο μέσος της Τότεναμ στο ημίωρο του ματς πήγε να σκοράρει εντυπωσιακά, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Ο ίδιος έγινε δημιουργός στο 1-0 της Δανίας. Έδωσε την πάσα στον Ντάμσγκαρντ, με τον 20χρονο μέσο της Σαμπντόρια να εκτελεί τον Σαφόνοφ που έμεινε άγαλμα. Νεότερος σκόρερ του φετινού Euro και μοναδικός σκόρερ γεννημένος τον 21ο αιώνα!

Με αυτό τον τρόπο αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για την Εθνική Δανίας. Με το ημίχρονο να λήγει στο 1-0. Βέβαια, αν το Βέλγιο δεν έβαζε γκολ, η Δανία δεν θα μπορούσε να ελπίσει για τη δεύτερη θέση.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Δανία, Έρικσεν

Η Δανία έπαιξε και για τον Έρικσεν

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Δανοί ήταν καταιγιστικοί. Ήθελαν να εξασφαλίσουν διαφορά γκολ μήπως και το Βέλγιο δεν κέρδιζε τη Φινλανδία. Όμως, βρήκαν και δώρο, αλλά και εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους με το παραπάνω. Ένα λάθος των Ρώσων έδειξε ότι οι Δανοί έπρεπε να πάρουν την πρόκριση. Στο 59′ ο Πόουλσεν το εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε για το 2-0. Με τη Ρωσία να τα έχει χαμένα και να είναι ανήμπορη μένοντας από δυνάμεις. Και παρέμειναν στους τρεις βαθμούς με τη νίκη επί των Φινλανδών.

Η Ρωσία κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τζιούμπα στο 70ό λεπτό και μπήκε στο ματς. Όμως, βγήκε αμέσως. Μιας και η Δανία βρήκε και τρίτο γκολ στο 80′ με τον Κρίστενσεν μετά από φάση διαρκείας. Τρία λεπτά μετά, ο Μάλε με ατομική ενέργεια έκανε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Δανών. Γεγονός που αν μη τι άλλο έδωσε αμέριστη χαρά και στον μεγάλο απόντα, Κρίστιαν Έρικσεν… Να αναφέρουμε ότι στα νοκ άουτ η Δανία θα αντιμετωπίσει την Ουαλία στο Άμστερνταμ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ