ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Ένας, αλλά… Λέον έστειλε την Γερμανία στους «16»!

Ο Λέον Γκορέτσκα με γκολ στο 84' έσωσε την Γερμανία από πρόωρο αποκλεισμό κόντρα στην Ουγγαρία (2-2) και την έστειλε στους «16» απέναντι στην Αγγλία.

Ένας, αλλά… Λέον έστειλε την Γερμανία στους «16»!

Η Ουγγαρία κατέθεσε σώμα και ψυχή στην «Αλιάντς Αρίνα» του Μονάχου, αλλά η Γερμανία ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος. Ο Λέον Γκορέτσκα με γκολ στο 84′ έστειλε τα «πάντσερ» στον… παράδεισο, δίνοντας τους έναν «χρυσό» βαθμό που τους έδωσε την πρόκριση στους «16» του Euro (2-2). Κόντρα στην Αγγλία στην επόμενη φάση η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, έμειναν εκτός συνέχειας οι Μαγυάροι που πάλεψαν μέχρι το τέλος.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

«Πάγωσε» το Μόναχο ο Σάλαϊ στο πρώτο μέρος

Η Γερμανία μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε πρώτη φορά στο 3′. Ο Κίμιχ βγήκε απέναντι από πλάγια θέση απέναντι από τον Γκουλάγκσι και πλάσαρε, αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας έδιωξε. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, η Ουγγαρία στην πρώτη της στιγμή στο ματς «άνοιξε» το σκορ. Ο Ρόλαντ Σάλαϊ σέντραρε από δεξιά και ο Άνταμ Σάλαϊ με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-0!

Στο 21′ τα «πάντσερ» έφτασαν μια «ανάσα» από την ισοφάριση δύο φορές. Αρχικά, από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ, ο Χούμελς πήρε την κεφαλι, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γκίντερ βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλάκσι αλλά πλάσαρε πάνω του. Ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά μετά από τη διπλή ευκαιρία των Γερμανών. Οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ είχαν την κατοχή και γύριζαν γύρω από την περιοχή των Ούγγρων, χωρίς να απειλούν. Από την άλλη, οι Μαγυάροι έπαιζαν με διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από την εστία τους και έψαχναν χώρους στην κόντρα. Έτσι κύλησε και το υπόλοιπο ημίχρονο, με την Ουγγαρία να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 1-0.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Γερμανία Ουγγαρία

Ο Γκορέτσκα έσωσε τη Γερμανία στα… χασομέρια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και αυτό με αρκετά αργό τέμπο. Η Γερμανία εξακολουθούσε να έχει την κατοχή, αλλά χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ η Ουγγαρία αμυνόταν και κρατούσε το υπέρ της σκορ. Στο 60′ ο Νόιερ έδιωξε με γροθιές το απευθείας φάουλ του Κλάινχαϊσλερ. Δύο λεπτά αργότερα, οι Ούγγροι πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο, με την εκτέλεση του Ρόλαντ Σάλαϊ να βρίσκει στο δοκάρι.

Στο 66′, όμως, η Γερμανία βρήκε τελικά την ισοφάριση. Ο Κίμιχ εκτέλεσε φάουλ, ο Γκουλάκσι έκανε τραγική έξοδο, ο Χούμελς πήρε την κεφαλιά και την έστρωσε στον Χάβερτζ, που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1! Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ουγγαρία ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο Άνταμ Σάλαϊ βρήκε τον Σάφερ με ωραία μπαλιά κι εκείνος με κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 2-1!

Η Γερμανία προσπάθησε να συνέλθει κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 81′. Ο Κρόος συνδυάστηκε με τον…, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, τα «πάντσερ» βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Ο Μουσιάλα ξεκίνησε τη φάση κι έστρωσε στον Βέρνερ, το σουτ του κόντραρε και η μπάλα στρώθηκε στον Γκορέτσκα που έκανε το 2-2! Η Ουγγαρία προσπάθησε στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αντίκρισμα, με το 2-2 να στέλνει τη Γερμανία στη φάση των «16». Εκεί τα «πάντσερ» θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία σ’ ένα τεράστιο ντέρμπι. Από την άλλη οι Μαγυάροι πάλεψαν μέχρι τέλους μέχρι την πρόκριση, αλλά εντέλει θα επιστρέψουν σπίτι τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (58′ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκούσενς (82′ Μουσιάλα), Χάβερτζ (67′ Μίλερ), Σανέ, Γκνάμπρι (67′ Βέρνερ).

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάκσι, Νέγκο, Μπότκα, Όρμπαν, Α. Σάλαϊ, Φιόλα (89′ Νίκολιτς), Κλάινχαϊσλερ (89′ Λόβρεντσιτς), Νάγκι, Σάφερ, Αν. Σάλαϊ (82′ Βάργκα), Ρ. Σάλαϊ (74΄Σον).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ